|

سیگنال کره و ژاپن به بازار ارز / ریزش قیمت دلار در راه است؟

یکی از هراس‌های بازیگران افزایشی بازار ارز، آزادسازی منابع ارزی ایران در کشورهای دیگر بود؛ همین عامل موجب می‌شد که آنها تا حدی با احتیاط در معاملات فعالیت کنند.

اقتصاد سیگنال کره و ژاپن به بازار ارز / ریزش قیمت دلار در راه است؟

روز دوشنبه، میزان احتیاط افزایشی‌ها به‌دلیل انتشار دو خبر بیشتر هم شد. برخی خبرگزاری‌ها گزارش کردند که درخصوص نحوه جابه‌جایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی، توافق‌هایی بین دو طرف صورت گرفته است. در کنار این، عنوان شد که سفیر ژاپن در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی به ایران پیشنهاد کرده است که از منابع ارزی موجود در این کشور شرقی برای خرید واکسن کرونا استفاده شود.

علامت شرقی به بازار دلار

انتشار چنین خبرهایی، به معامله‌گران ارزی سیگنال می‌داد که گشایش‌های واقعی اقتصادی در راه است؛ همین موضوع زمینه ساز آن شد که دلار و سکه در روز دوشنبه افت قیمت را تجربه کنند؛ در سومین روز هفته، اسکناس آمریکایی تا نزدیک ساعت ۴ بعدازظهر ۱۵۰ تومان افت را تجربه کرد و روی عدد ۲۴ هزار و ۵۵۰ تومان قرار گرفت. سکه بازان علامت کره‌ای‌ها و ژاپنی‌ها را جدی تر گرفتند و این مساله در روند قیمتی فلز گرانبهای داخلی مشهود بود. سکه دیروز ۲۳۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۹۷۰هزار تومان رسید. چنین افتی در شرایطی صورت گرفت که بهای اونس طلا تا ساعت ۸ بعدازظهر در بازارهای جهانی روندی صعودی داشت و از مرز هزار و ۱۸۰ دلاری عبور کرده بود. شاید اگر افزایش بهای طلای جهانی نبود، فلز گرانبهای داخلی افت بیشتری را نیز به ثبت می‌رساند.

چرا سیگنال کره‌ای‌ها اهمیت دارد؟

به‌دلیل اعمال تحریم‌های بانکی توسط ایالات‌متحده آمریکا، بسیاری از منابع ارزی ایران در کشورهای دیگر بلوکه شده است. به‌عنوان مثال، گفته می‌شود که حدود هفت میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران به‌دلیل تحریم‌های آمریکا در بانک‌های کره‌ای وجود دارد و امکان استفاده از آن برای ایران وجود نداشته است. برخی از تحلیلگران بازار ارز اعتقاد دارند، دلیل افزایش قیمت دلار در سال ۹۹ بیشتر ناشی از ضعف در قسمت عرضه ارز بود. این گروه معتقدند هر چقدر دسترسی ایران به منابع بلوکه شده اش بیشتر شود، سمت عرضه ارز تقویت خواهد شد و به تبع آن، قیمت دلار در مسیر کاهشی قرار خواهد گرفت.

برای اینکه میزان بزرگی منابع بلوکه شده مشخص شود، باید گفت که اندازه واردات ایران در دی ماه ۹۹ حدود ۴ میلیارد دلار بود که هم چنان بسیار کمتر از منابع بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی است. در واقع ایران با آزادسازی منابع ارزی‌اش می‌تواند به راحتی تقاضای واقعی را پاسخ دهد و حتی مقداری را برای پاسخگویی به تقاضاهای سفته بازانه کنار بگذارد.

جدا از این، دسترسی به درآمدهای ارزی به معنای آن است که گشایش‌هایی در زمینه ارتباطات بانکی صورت گرفته و حداقل سختگیری‌های آمریکایی‌ها در حال کاهش است.

چنین دیدگاه‌هایی در روز دوشنبه میان معامله‌گران وجود داشت و موجب شد که قیمت دلار و سکه نزولی شود. با این حال، برخی از فعالان باور داشتند که بازار همچنان درگیر سودگیری معامله‌گران از خریدهای پیشین است. این گروه اعتقاد دارند، دلار در صورتی که از کانال ۲۴ هزار تومانی نیز پایین برود، در محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی مورد حمایت قرار خواهد گرفت. آنها باور دارند، تا زمانی که تحریم‌ها به‌صورت کامل لغو نشوند، امکان افت قیمت دلار به‌صورت جدی وجود نخواهد داشت. آنچه مسلم است بازار در روزهای اخیر بیشتر از قبل نسبت به اخبار سیاسی حساس شده است. برخی از فعالان عنوان می‌کنند، اگر جنس اخبار متفاوت تر از روز دوشنبه شود، دلار به مسیر افزایشی بازخواهد گشت و سطوح از دست رفته را پس خواهد گرفت. با این حال، دیروز جو بازاری‌های سکه و دلار کاهشی بود و کمتر کسی جسارت خرید داشت. در صورتی که دلار زیر مرز ۲۵ هزار تومانی باقی بماند، فروش‌ها باز هم بیشتر خواهد شد. برای سکه بازان عدد ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی اهمیت خواهد داشت و با توجه به شکست یا مقاومت آن، موقعیت معاملاتی آینده خود را تنظیم خواهند کرد.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 155733

ارسال نظر

 

آخرین اخبار