دلار، فلز گرانبهای داخلی را صعودی کرد
روز دوشنبه، سکه با کمک دلارِ توانست مرز حیاتی ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را حفظ کند. دیروز طلای جهانی معاملات خود را زیر مرز هزار و ۷۰۰ دلار کلید زد و خبری از افزایش قیمت در این بازار حداقل تا ساعت ۳ بعدازظهر نبود. با توجه به چنین اتفاقی، انتظارات کاهشی معاملهگران سکه بیشتر شد.
با این حال، دلار با قرار گرفتن در مسیر افزایشی از همان ابتدای روز توانست اثر نزولی اونس طلا را متوقف کند. نوسانگیران سکه با کمک همین برگ برنده دلار توانستند قیمت فلز گرانبهای داخلی را ۶۰هزار تومان بالا بیاورند. ساعت ۳ بعدازظهر، سکه در بازار آزاد و در حجم عمده با قیمت ۱۰ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان معامله شد. البته نوسانات بازار در روز دوشنبه زیاد بود و ممکن است پس از ساعت ۳ بعدازظهر قیمتهای متفاوتی برای سکه ثبت شود.
برگ برنده نوسانگیران سکه
برخی فعالان باور داشتند، اگر طلای جهانی در ابتدای روز به کانال هزار و ۶۰۰ دلاری نمیرفت، قیمت سکه حتی میتوانست بالای محدوده ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی تثبیت شود. با این حال، طلای جهانی در هفتههای اخیر با نزولهای پیاپی، سد محکمی در برابر افزایشیهای بازار سکه بوده است. در چنین شرایطی، طبیعتا بازیگران بازار سکه بیشتر از قبل به نوسانات بهای دلار دقت میکنند.
روز دوشنبه، قیمت دلار در بازار آزاد در مسیر صعودی قرار گرفت و توانست با افزایش ۱۳۰ تومانی به بهای ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان برسد. به گفته بیشتر فعالان، افزایش قیمت دلار بیشتر ناشی از جوسازی معاملهگران پیرامون برخی از اخبار سیاسی بود. یکشنبه شب برخی خبرگزاریها و کانالهای اطلاع رسانی عنوان کردند که یک منبع آگاه ایرانی به شبکه خبری العالم گفته است که موضوع «گام در مقابل گام» برای آغاز مذاکره با واشنگتن از سوی مقامهای ارشد ایران رد شده و تازمانی که تحریمها علیه ایران برداشته نشود هیچگونه مذاکرهای با آمریکا انجام نخواهد شد.
این اتفاق چنین تصوری را در میان برخی بازیگران بازار ارز داخلی ایجاد کرد که مذاکرهای قرار نیست به سرعت انجام شود، در نتیجه سایه تحریمها همچنان بر اقتصاد کشور سنگینی خواهند کرد. در حالی که در روزهای قبل، خبرهای مربوط به آزادسازی منابع ارزی ایران توسط کشورهای کره جنوبی و عراق موجب شده بود که معاملهگران بازار ارز تا حدی در خرید احتیاط کنند، روز دوشنبه این موضوع در بازار برجسته میشد که قرار نیست این پولها آزاد شوند. دستهای از معاملهگران عنوان میکردند، قرار نیست پولی در اختیار قرار بگیرد، بلکه ایران میتواند از بخشی از داراییهای بلوکه شده خود برای خرید کالاهای بشر دوستانه و دارو استفاده کند. چنین خبرهایی انتظارات افزایشی را در بازار برجسته میکرد.
با این حال، هم چنان دو متغیر در برابر افزایش قیمت دلار مقاومت میکردند. برخی از فعالان عنوان میکنند که عرضه بازارساز در سطح بالایی قرار دارد و این عامل موجب شده است که خریداران بیگدار به آب نزنند. در واقع، دستهای از فعالان اعتقاد دارند که بازارساز تمایلی ندارد که قیمت تسویه دلار در انتهای سال بالای مرز ۲۵ هزار تومانی قرار بگیرد. حتی گروهی از معاملهگران عنوان میکنند که بازارساز به دنبال آن است که قیمت پایانی سال دلار در کانالهای پایین تری ثبت شود. در کنار عرضه بازارساز، افزایش قیمت نفت تا حدی خوشبینی برخی معاملهگران را نسبت به آینده اقتصاد را بالاتر برده است. بالا رفتن قیمت نفت به ایران کمک میکند که درآمد بیشتری را از راه فروش طلای سیاه به دست بیاورد. در کنار این در شرایط تحریم، دست کشور برای تخفیف در قیمت نهایی فروش نفت بیشتر خواهد شد و مشتری برای خرید نفت ایران تمایل بیشتری پیدا خواهد کرد. اگر تحریمها رفع شوند، با این سطح از قیمت نفت، دست بازارساز برای مداخله ارزی در بازار بسیار بازتر خواهد شد.
ارسال نظر