|

چه کسی از بورس در سال ۹۹ سود برد؟!

اگرچه آمار و ارقام رد بورس را نشان می‌دهند اما بسیاری از سهامدارانی که با دیدن رشد زیاد بورس وارد بازار سهام شده بودند نقره داغ شدند و به شدت ضرر کردند حالا سئوال اینجاست که چه کسی در سال مالی ۱۳۹۹ در بورس سود کرد؟

اقتصاد چه کسی از بورس در سال ۹۹ سود برد؟!

سال ۱۳۹۹ عجیب‌ترین و خاص‌ترین سال بازار سهام بود. سالی که بورس رشد شارپی و سقوط ۸۰۰ هزار واحدی را کنار یکدیگر تجربه کرد. با اینکه امار و ارقام دم از رشد بورس می‌زنند و شاخص کل هم تقریبا در کانالی بالاتر از اول سال ایستاده اما زیان زیاد پرتفوهای سهامداران از کسی پوشیده نیست.

محمدمهدی عشریه، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سال ۹۹ گفت: در سال ۱۳۹۹ اتفاقات مهمی در بازار سهام افتاد. رشد بازار سهام در ابتدای سال، تشویق دولت به مشارکت مردم در بورس، رشد بدون پشتوانه بنیادی برخی سهم‌ها و گروه‌ها، ورود افراد ناآگاه به بازار سهام و فروش اوراق بدهی از اتفاقات مهم سال ۹۹ بود که هر کدام تاثیر زیادی روی روند بازار سهام داشت.

این کارشناس در رابطه با بعد روانی بازار سهام گفت: تصمیمات غیرکارشناسانه و شبانه، درگیری‌های سیاسی در تصویب بودجه، اظهار نظرهای غیرکارشناسانه در رابطه با بازار سهام و وعده کاهش نرخ دلار از بعد روانی تاثیرات زیادی بر بازار سهام داشت. اگر شما یادتان باشد بعد از اظهار نظرهای آقای روحانی مبنی بر اینکه اگر منابع بلوکه شده ایران از کره‌جنوبی آزاد شود دلار به زیر ۱۵ هزار تومان خواهد رسید، بازار سهام روندی نزولی پیدا کرد. همچنین اظهارات وزیر اقتصاد در رابطه با تامین مالی از بازار سهام از لحاظ روانی تاثیرات منفی بر بازار سهام داشت.

این کارشناس در رابطه با کاهش جو منفی در پایان سال گفت: افزایش قیمت‌های جهانی و ثبات در نرخ نرخ ارز سهامداران را در پایان سال به این نتیجه رساند که کاهش سودآوری در صنایع اتفاق نخواهد افتاد چون اگر نرخ دلار کاهش شدید پیدا می‌کرد بازار سهام هم به تبع آن روندی نزولی در پیش می‌گرفت.

او در رابطه با تصمیمات اشتباه در بازار سهام گفت: تصمیم شبانه وزارت صمت در رابطه با قیمت‌گذاری دستوری فولاد مبنی بر ۷۰ درصد نرخ cis تا افزایش نرخ حامل‌های انرژی و افزایش نرخ بهره بانکی مواریدی بودند که تاثیر منفی زیادی بر بازار سهام داشتند و این درحالیست که بازار سهام شرایط خوبی نداشت و اینگونه اقدامات برای بازار سهام حاصلی منفی برجای گذاشت.

عشریه در رابطه با مختصات و ابزارهای بازار سهام گفت: متاسفانه عموم افراد بدون دانش وارد بازار سهام شدند. چون در کشور ما تورم زیاد است مردم به دنبال حفظ ارزش پول به بازار سهام وارد شدند و بسیاری از افراد هم تمام سرمایه خود را وارد بورس کردند.

این درحالیست که کارشناسان هشدار داده بودند که سرمایه مازاد خود را وارد بازار سهام کنند. ترس از ریزش‌های شدید، عدم شناخت فرآیند بازار سهام و عدم شناخت ابزارهای بازار سهام باعث شد تا رفتار توده‌واری در بازار سهام تشدید شود. در بازار سهام همه نباید سهام معامله کنند. کسانی که هنوز در رابطه با معامله و تحلیل سهام اموزش ندیده‌اند می‌توانند از ابزارهایی چون اوراق بدهی، اوراق مشتقه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند. اما در سال ۹۹ فرهنگ‌سازی انجام نشد و بسیاری از افراد به هر قیمتی سهام شرکت‌ها را خریدند و به هر قیمتی نیز فروختند و خیلی‌ها متضرر شدند.

عشریه در رابطه با درآمد دولت از بورس سال ۹۹ گفت: دولت در وهله اول از معاملات زیاد نیمه اول سال، مالیات‌ها زیادی دریافت کرد و اوراق بدهی زیادی نیز به دلیل کسری بودجه منتشر کرد. بازار سهام در سال ۹۹ در هر دو نیمه سال برای دولت خوب بود. در ابتدا هجوم نقدینگی و دریافت مالیات را برای دولت به دنبال داشت و در نیمه دوم سال ریزش بازار سهام فرصتی را برای انتشار اوراق بدهی برای دولت فراهم کرد. به نظر می‌رسد صعود یا ریزش بورس تنها برای دولت فرقی نداشت.

این کارشناس در پایان گفت: در نهایت سال ۹۹ سال پر فراز و نشیبی بود که به نظرم دلیل عمده این فراز و نشیب عدم آگاهی و دانش مردم در رابطه با سرمایه‌گذاری بود.

 

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 161383
  • ناشناس ارسالی در

    دزدان حقوقی ودولت کلاش روحانی مردم چوب ا عتمادکردن راخوردن دولت هم سودش راخورد

ارسال نظر