|

تکذیب توافق چه بر سر دلار آورد؟

قیمت دلار در معاملات پشت خط وارد کانال ۲۳ هزار تومان شد. بازار ارز با اخبار هسته‌ای هماهنگ شده و توافق موقت دست کاهشی‌ها را بالا برد. اما تکذیب توافق موقت از سوی عراقچی چه بازتابی در بازار دارد.

اقتصاد دلار

دلار در معاملات پشت خطی به زیر کانال ۲۴ هزار تومانی رفت. ساعت ۱۱ شب گذشته، اسکناس امریکایی در معاملات پشت خطی با نرخ ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان مورد معامله قرار گرفت. تحلیل گران فنی باور دارند، در صورت شکست محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی، احتمال افت نرخ دلار تا ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان وجود خواهد داشت. خبرهایی که از مذاکرات وین منتشر شده است، چشم‌انداز رسیدن به یک توافق هسته‌ای را بالاتر برده است. عده‌ای از معامله گران باور دارند، در شرایط کنونی، در کمترین حالت، برخی از تحریم‌ها لغو خواهد شد و به همین دلیل، تصمیم گرفته اند، به طور موقت در موقعیت فروش قرار بگیرند.

دو نگاه متفاوت در بازار ارز

بازار ارز، از ابتدای هفته راه نزولی را در پیش گرفته است و بازارساز نیز سعی کرده است با عرضه ارز بر افت قیمت‌ها اضافه کند. در چنین شرایطی باید دید معامله گران بزرگ نقطه کف را کجا تخمین زد و وارد بازار خواهند شد. دو نگاه متفاوت در بازار وجود دارد. عده‌ای که باور دارند دلار از میانگین سالانه خود که در حدود ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان است، به آسانی پایین نخواهد رفت و گروه دیگری که انتظار افت تدریجی تا مرز ۲۰ هزار تومان را دارند.این گروه اعتقاد دارد اگر مذاکرات روبه جلو باشد و توافقی صورت گیرد نرخ دلار از هم اکنون خود را برای ریزش آماده می‌کند.

هماهنگی دلار با اخبار هسته ای

نشانه‌های نگاه دوم در بازار وجود دارد.به نظر می‌رسد، معامله گران خود را به مرور با اخبار هسته‌ای جدیدی که منتشر می‌شود، هماهنگ کنند. عده‌ای باور دارند، در صورتی که اخبار منفی از مذاکرات هسته‌ای منتشر شود، نرخ به سرعت راه کاهشی رفته را بازگردد. در صورت ادامه اخبار مثبت، کف نرخ دلار پایین تر خواهد رفت. اسکناس امریکایی، در دی ماه به امید اینکه برجام احیا شودِ، تا کانال ۲۱ هزار تومانی پایین رفت. از آن زمان، اتفاقات زیادی در اقتصاد ایران رخ داده است و باید دید یک توافق عملی، انتظارات معامله گران را به سوی چه اعدادی سوق خواهد داد. درحال‌حاضر، گران شدن روز به روز کالاهای مختلف، امید معامله گران بنیادی برای افت محسوس دلار را پایین برده است ولی معامله گران هیجانی اعتقاد دارند که افت قابل توجهی در راه بازار ارز است.البته در آغاز به کار بازار امروز عراقچی خبر داد توافق موقتی در کار نیست. این خبر بیشترین تاثیر را بر افت بازار دیشب داشت اما مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در وین، اظهار کرد: که جمهوری اسلامی ایران، همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند، به هیچ وجه اجازه فرسایشی شدن مذاکرات را نخواهد داد و در عین حال برای رسیدن به نتیجه شتاب و تعجیل نیز نخواهد کرد و تصریح دارد که گفت‌وگوها باید با دقت و با حفظ منافع و مواضع قطعی کشور انجام شود.

به گفته سید عباس عراقچی هرگونه تصمیمی در خصوص روند و نتایج گفت‌وگوها، در تهران اتخاذ خواهد شد و تیم مذاکره‌کننده گزارش خود را از وضعیت مذاکرات به طور مستمر به مقامات عالی رتبه ارائه می‌کند.

با این حساب باید به انتظار نشست و دید کدام خبر امروز در بازار اثر‌گذار است، تحلیل بازار از سخنان عراقچی چیست، آیا تکذیب توافق موقت می‌تواند بازار را از فاز نزولی خارج کند یا اثر سایر اخبار به قدری قوی است که این خبر را گم می‌کند. برخی اعتقاد دارند این خبر روند نزولی بازار را کند می‌کند و ممکن است نرخ دلار حمایت شود اما اگروه دیگری با اشاره به اینکه بازار برآیندها را نگاه می‌کند و فعلا عرضه بیشتر از تقاضا است روند نزولی را ادامه دار می‌دانند هر چند ممکن است در این روند برخی اوقات اصلاحی صورت گیرد.

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 167065

ارسال نظر