|

سکه به زیر ۱۰ میلیون تومان می‌رسد؟

قیمت سکه در نخستین روز اردبیهشت می‌تواند در کانال ۱۰ میلیون تومانی بماند؟ اتفاقات شب گذشته نشان می‌دهد از نرخ حساس بازار حمایت می‌شود.

اقتصاد سکه به زیر ۱۰ میلیون تومان می‌رسد؟

قیمت سکه نه تنها توانست مرز ۱۰ میلیون تومانی را حفظ کند که در انتهای شب گذشته تا محدوده ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی صعود کرد. دیروز در حالی که بازار در تسلط سنگین فروشنده‌ها قرار داشت، ارزش ذاتی سکه امامی به محدوده ۹ میلیون و ۹۹۰هزار تومانی رفت. در بازار آزاد نیز در مقطعی سکه به نرخ ۱۰ میلیون تومان رسید. در واقع در روز سه شنبه در لحظاتی بازار شاهد از بین رفتن حباب سکه امامی بود. ساعت ۵ بعدازظهر نیز حباب زیر محدوده یک درصد قرار داشت.

دو تفسیر از حباب سکه

عده‌ای از تحلیل گران باور دارند، کاهش حباب سکه به معامله گران سیگنال می‌دهد که این فلز گران بها در شرایط مساعدی برای خرید قرار دارد و ارزش واقعی خود را پیدا کرده است. این در حالی است که سکه‌های کوچک نیم و ربع سکه هم چنان حباب‌های قابل توجهی دارند و ارزش طلای آنها بسیار کمتر از نرخ بازار است.

در حالی که عده‌ای باور دارند، رسیدن نرخ سکه به ارزش واقعی خود می‌تواند خریداران میان مدت را وارد بازار کند، گروه دیگری معتقدند، کاهش حباب به معنای خروج تقاضا از بازار است. از نگاه آنها با این خروج تقاضا، می‌توان انتظار افت بیشتر نرخ سکه را داشت.

به گفته تحلیل گران فنی تا زمانی که فلز گران بهای داخلی مرز ۱۰ میلیون تومانی را حفظ کرده است، نمی‌توان در انتظار افت معنادار نرخ بود. در سوی دیگر، سکه برای صعود حداقل باید بالای محدوده ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی خود را تثبیت کند.

پیش‌بینی نرخ سکه در اردبیهشت

بازار سکه به جهت بنیادی تحت تاثیر نرخ طلا و نرخ دلار است. اتفاقات اقتصاد امریکا به خصوص در حوزه ظهور تورم وضعیت را به نفع نرخ طلا کرده است. انتظارات برای صعود نرخ طلا به کانال ۱۸۰۰ وجود دارد. بنابراین نرخ طلا علامت صعودی به بازار سکه می‌دهد. اما وزن اثر‌گذاری نرخ طلا بر نرخ سکه داخلی در مقایسه با نرخ دلار بالا نیست. نرخ دلار نقش اول را در بازار سکه دارد. با توجه به مذاکرات وین و انتظارات معامله گران این بازار فعلا با احتیاط حرکت خواهد کرد. حتی گفته می‌شود بسیاری از تقاضاهای واقعی برای تجارت فعلا دست نگه داشته‌اند. از این رو نرخ دلار فعلا فاز افزایشی به بازار سکه نمی‌دهد.

سرمایه‌ها نیز درحال‌حاضر در بازارهای ارز دیجتالی در چرخش است. به گفته یک مقام مطلع حجم گردش پول در این بازار از چند ده میلیون تومان به حدود دو هزار میلیارد تومان رسیده است. بنابراین تا زمانی که این بازار‌ها رونق دارد احتمال تقویت جریان نقدینگی این بازار محدود به سرمایه‌گذاران سنتی و کلاسیک است.

به نظر می‌رسد اگر ضعف بازار ارزهای دیجتالی و رمز پایه تداوم داشته باشد حداقل ورود به این بازار همانند گذشته نباشد و برخی سرمایه‌گذاران کم ریسک به سوی سکه متمایل شوند. این اتفاق در کنار تضعیف بازار ارز دیجتالی نیازمند تضعیف احتمال توافق نیز هست.

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 167344

ارسال نظر

 

آخرین اخبار