قیمت دلار فردا به کدام سو می رود؟ (۲۱ اردیبهشت)
درحالیکه روز گذشته همتی اظهار کرده که روند بازار ارز نزولی است، امروز دلار به کانال ۲۲هزار تومان بازگشت و عدهای از فعالان بازار معتقدند که این سیگنال همتی روزهای آینده خود را نشان خواهد داد.
روز گذشته عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به نرخ ارز اظهار کرد نرخ فعلی ارز واقعی نیست اما روند بازار نزولی است و نرخ ارز کاهش پیدا میکند؛ درحالیکه برخی از معاملهگران تصور میکردند که بازار ارز به صحبتهای همتی واکنش مثبت نشان خواهد داد اما دلار امروز رفتاری برخلاف انتظارات را نشان داد.
روز گذشته دلار در بازار نقدی با قیمت ۲۱۷۰۰ و در معاملات پشتخطی پس از اظهارات همتی در سطح ۲۱۹۰۰تومان بسته شد، امروز قیمت دلار بعد از یک هفته ماندگاری در کانال ۲۱هزار تومان مجددا وارد محدوده ۲۲هزار تومان شد و قیمت آن تا زمان انتشار این خبر به ۲۲۰۵۰تومان رسید.
این درحالیست که علاوه بر اظهارات مثبت همتی، طی چند روز گذشته اخبار وین هم خوشبینکننده بود و آمارها نیز حاکی از افزایش عرضه ارز در بازار متشکل ارزی بوده است که همتی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این باره بیان کرد که ارزهای عرضه شده در بازار متشکل متقاضی نداشته که نشان میدهد دلار پتانسیل پایین رفتن تا کمتر از ۲۰هزار تومان را هم دارد.
اما بازار امروز مطابق حرفهای همتی و به خواست برخی معاملهگران پیش نرفت و دلار همچنان تحت تاثیر سیگنالهای منفی از جمله تغییر انتظارات بعد از انتشار خبر به بن بست خوردن مذاکرات وین، شایعه کنار گذاشتن ظریف از تیم مذاکرهکننده هستهای و حمله به کنسولگری ایران در عراق به روند صعودی خود ادامه داد.
ادامه روند افزایشی در معاملات پشتخطی
نگاهی به معاملات پشتخطی حاکی از ادامه روند افزایشی قیمت دلار بوده که این نشان میدهد انتظارات منفی همچنان تداوم دارد و رفتار معاملهگران با صحبتهای همتی تغییری نکرده است؛ برخی از معاملهگران بر این باورند که افزایش عرضه ارز در بازار متشکل ارزی، از روند نزولی دلار خبر میدهد و برخی دیگر هم معتقدند که اشتیاق بازارساز برای خرید دلار نشانه رشد قیمت آن در روزهای آینده است.
در این میان بیشتر فعالان بازار ارز در اینکه دلار در روزهای پیش رو تحت تاثیر سیگنال همتی کاهش خواهد یافت متفقالقول هستند اما برخی روند نزولی کوتاهمدت و عدهای هم کاهش قیمت دلار تا زیر ۲۰هزار تومان و ماندگاری آن را پیشبینی میکنند.
در محاسبات و تحلیلهای اقتصادی، 1 موضوع را ما غافل میشیم همیشه و آن شاخص قدرت خرید هست!
کارشناسان و مسولین امور، باید برحسب حداقل دستمزد و پارامترهای دیگر همچون نرخ سود بانکی، و تورم و غیره، نرخ دلار متعادل را ارزیابی و بازار ارز را با این معیار و براین مبنا هدایت و مدیریت کنند.
خدایاکمک کن