|

ایلان ماسک پشت بیت‌کوین را خالی کرد

شرکت تسلا به ناگهان امکان پرداخت با بیت‌کوین را متوقف و بزرگترین رمزارز دنیا را با افتی ۱۵ درصد مواجه کرد. ایلان ماسک، بنیان‌گذار تسلا بامداد گذشته در توییتر خود اعلام کرد که این شرکت به دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی حول تولید و معاملات بیت‌کوین تصمیم به چنین کاری گرفته است.

اقتصاد ایلان ماسک پشت بیت‌کوین را خالی کرد

بهمن سال گذشته بود که مغز متفکر تسلا با اعلام سرمایه‌گذاری نسبتا سنگین این شرکت در بیت‌کوین و همچنین فراهم کردن امکان پرداخت با این رمزارز (که در فروردین ماه انجام شد) موجب پرواز قیمتی بیت‌کوین شده بود. در همان زمان هم انتقادهای بسیاری به او شد که تسلا به عنوان یک تولیدکننده خودروهای الکتریکی نباید حامی ارز دیجیتالی باشد که تا این حد نسبت به مسائل محیط‌زیستی آن نگرانی وجود دارد.

ماسک در توییت خود نوشت که آنها نگران رشد فزاینده مصرف سوخت‌های فسیلی، به ویژه زغال‌سنگ (که بیشترین آلایندگی را بین همه سوخت‌ها دارد) جهت استخراج و معامله بیت‌کوین هستند. او تاکید کرد که کریپتوکارنسی‌ها در سطوح مختلفی خوب هستند و آنها را آینده‌دار می‌داند. اما این مسئله نباید برای محیط‌زیست گران شود. از این رو تسلا دیگر محصولات خود را به بیت‌کوین نمی‌فروشد. اما قسمت آخر او مهم‌ترین نکته برای معامله‌گران رمزارزها بود؛ ماسک اعلام کرد به دنبال ارزهای دیجیتالی هستند که معاملات آنها کمتر از یک درصد بیت‌کوین انرژی مصرف کند.

ماسک کدام کریپتوها را سیگنال کرد؟

پس از آنکه تسلا اعلام کرد به دنبال ارزهای با مصرف کمتر از یک درصد انرژی در مقایسه با بیت‌کوین است، فعالان بازار رمزارزها شروع به گمانه‌زنی در خصوص آلت‌کوینی کردند که می‌تواند بخت به آن رو کند و مورد حمایت ماسک قرار گیرد. می‌دانیم که ماسک روی هر دارایی دست بگذارد، جهش قیمتی در آن دور از انتظار نخواهد بود؛ دوج‌کوین یکی از نمونه‌های اخیر آن است.

طبق برآوردها اتریوم، ریپل، استلار، الگوراند و دوج‌کوین پنج آلت‌کوینی هستند که زیر یک درصد انرژی مصرفی بیت‌کوین را مصرف می‌کنند.

تخمین زده می‌شود بیت‌کوین حدود ۷۰۰ کیلووات-ساعت در هر معامله انرژی مصرفی می‌کند. این رقم برای اتریوم ۶۲.۵۶ برآورد شده است. ضمن آنکه اگر اتریوم طبق برنامه خود در آینده از الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake یا PoS) استفاده کند، این میزان احتمالا کمتر هم خواهد شد. اثبات سهام نوعی الگوریتم اجماع در شبکه‌های مبتنی بر بلاک‌چین است که اتریوم بزرگ‌ترین ارز دیجیتالی است که تصمیم دارد از الگوریتم اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) کوچ کند. اثبات سهام با مصرف کمتر انرژی، آسیب کمتری به محیط‌زیست وارد می‌کند.

همچنین میزان انرژی مصرفی هر معامله برای ریپل ۰.۰۰۷۹ و برای دوج‌کوین ۰.۱۲ کیلووات ساعت تخمین زده می‌شود. در خصوص استلار برآورد خاصی مطرح نیست، اما از سیستمی استفاده می‌کند که از هر دوی اثبات کار و اثبات سهام کمتر انرژی مصرف می‌کند. الگوراند هم یک رقیب مهم است؛ کمتر از سه هفته پیش سازندگان آن اعلام کردند این ارز دیجیتال کربن‌خنثی شده است یعنی به طور خالص هیچ کربن‌دی‌اکسیدی تولید نمی‌کند.

با وجود آنکه این ارزهای دیجیتال می‌توانند سوگلی بعدی ایلان ماسک و تسلا باشند اما همه همراه با بیت‌کوین فعلا ریزش قیمتی را تجربه کرده‌اند.

قیمت بیت‌کوین و ۵ رمزارزی که گمان می‌شود تسلا یکی از آنها را برگزیند همگی با افت همراه بودند

آیا دوج‌کین گزینه بعدی تسلا خواهد بود؟

اما به عقیده برخی از فعالان این بازار، ایلان ماسک از قبل سیگنال استفاده از رمزارز محبوب خود یعنی دوج‌کوین در تسلا را داده است. او سه روز پیش در یک نظرسنجی از مخاطبان توییتر خود پرسید که آیا می‌خواهند تسلا دوج‌کوین را به عنوان روش پرداخت قبول کند یا نه. ۷۸ درصد به این سوال پاسخ بله و ۲۲ درصد نه گفته بودند.

کدخبر: 172340

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین