سناریوی دو انتخابات قبلی برای دلار و سکه تکرار می شود؟
قیمت دلار و سکه در مقاطع گذشته به انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داده اند. در سال ۹۲ تحت تاثیر خوش بینی قیمت دلار و سکه کاهش بود. در سال ۹۶ با ثبات. قیمت سکه در ۹۶ کمتر از سال ۹۲ بود.
انتخابات به عنوان یک سیکل سیاسی همواره بر قیمت ارز و سکه از نگاه ناظران این بازار اثر داشته است.مهم ترین شکل اثر گذاری در انتظارات معامله گران از آینده و سیاست های احتمالی است که از سوی دولت منتخب پیگیری می شود.
فعالان بازار نیز همانند سایر شهروندان اقدام به گمانه زنی در خصوص جریان یا فرد پیروز می کنند و بر این اساس آرایش خرید یا فروش در بازار می گیرند. در تجربه دو انتخابات گذشته ریاست جمهوری در دهه۹۰ دو تجربه متفاوت وجود دارد.
در سال ۹۲ شرایط کشور دقیقا مشابه وضعیت کنونی بود. تحریم ها موجب شده اقتصاد ایران با نوسان های بالایی در بازار ارز و سکه روبرو شود. یکسان سازی قیمت دلار از دست رفته بود و قیمت سکه نیز با وجود پیش فروش های سنگین وارد کانال یک میلیون شده بود.
در آن مقطع بازارها امیدوار بودند که جریانی پیروز شود که بتواند مساله هسته ای و تحریم ها را حل کند. تحت تاثیر همین جریان نیز بازار ارز و سکه تا حدودی به ثبات رسیده بودند.
در سال ۱۳۹۶ تحلیل بازار تا حدودی محقق شده بود.برجام به ثمر رسیده بود و قیمت در یک محدوده مشخص نوسان داشت روند قیمت ها نشان می دهد در سال ۹۶ قیمت سکه از سال ۹۲ کمتر بود. از قضا در این مقطع قیمت دلار به دلیل دو قطبی شکل گرفته تا حدودی در برابر کاهش قیمت مقاومت می کرد.
تجربه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در حالی به ۱۴۰۰ رسیده است که بازار ها باز هم امیدوار هستند اما این بار به جای توجه خیابات فاطمی، اخبار وین را دنبال می کنند. تحت تاثیر اخبار مثبت از احیای برجام قیمت دلار و قیمت سکه در بازار تعدیل شده است. قیمت سکه در مرز ۱۰ میلیون تومان قرار دارد. قیمت دلار در مرز ۲۲ هزار تومان. با این حال معادلات انتخاباتی کامل با سال ۹۲ متفاوت است. در انتخابات پیش رو تحلیل ها در خصوص پیروز انتخابات کامل مقابل سال ۹۲ است و آنچه اهرم بازار در این دوره شده مذاکرات هسته ای در وین برگشت به برجام است. این گزارش مرور بر قیمت ها در آخرین روزهای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری داشته است.
قیمت دلار و سکه در آخرین روز ثبت نام برای ۱۴۰۰
قیمت دلار و سکه در حالی آخرین روز ثبت نام ریاست جمهوری را پیش رو دارند که از روز قبل مشخص بود علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت می کنند. از این جمع یک نفر در همان ابتدای روز ثبت نام کرد و گفته می شود دو نفر دیگر نیز در ادامه فرصت باقی مانده خود را به وزارت کشور می رسانند.
آخرین روز ثبت نام ها در شرایطی رو به سپری است که قیمت دلار درپشت خط در سطح ۲۲ هزار و ۶۵۰ تومان قرار گرفت و قیمت سکه ۱۰ میلیون و ۷۰ هزار تومان معامله شد.اما قیمت دلار در آخرین روز ثبت نام ها در دو انتخابات دیگر ریاست جمهوری در دهه ۹۰ چقدر بود؟
قیمت دلار و سکه در آخرین روز ثبت نام ۹۶
در آخرین روز ثبت نام ۱۳۹۶ که دو قطبی برجام و غیر برجام شکل گرفته بود هر دلار آمریکا با رشد اندک ۲ تومانی به نرخ ۳۷۶۴ تومان رسید. نرخ دلار برای ۹ روز متوالی در کانال ۳۷۶۰ تومان نوسان داشت گفته می شد عوامل روانی با نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری و ریسک سیاسی مانع از افت شدید نرخ دلار است.قیمت یورو نیز در این روز به نرخ ۴۶۲۰ تومان فروخته میشد.
قیمت سکه تمامبهار آزادی نیز یک میلیون و ۲۱۷ هزار تومان بود.قیمت دلار در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۹۶ حدود ۶ برابر شده و قیمت سکه نیز حدود ۸ برابر تغییر قیمت به ثبت رسانده است.
قیمت سکه در آخرین روز ثبت نام ۹۲
در سال ۹۲ نگاه بازار به ثبت نام مرحوم هاشمی بود در آن مقطع بیشترین رصد اخبار حول نامزدی او می چرخید و در نهایت در آخرین دقایق اتمام مهلت ثبت نام وارد وزارت کشور شد و نامزدی خود را نهایی کرد.در همان زمان اسفندیار رحیم مشایی نیز در انتخابات کاندیدا شد اما بخشی از فعالان بازار تمرکز بر نامزدی هاشمی داشتند زیرا شانس او را برای پیروزی بالا توصیف می کردند.
تحت تاثیر انتظارات مثبت شکل گرفته قیمت دلار در بازار روند کاهشی داشت. در آن مقطع قیمت دلار نوسان در سطوح بالاتر را نیز تجربه کرده بود اما به مرور قیمت دلار پایین آمد در آخرین روز ثبت نام نامزدها در ۲۱ اردبیهشت قیمت دلار در در سطح ۳۵۲۰ تومان قرار داشت. یورو نیز به نرخ ۴۶۲۰ تومان فروخته میشد. در بازار سکه قیمت هر سکه ابتدا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نیز فروخته میشد..
ارسال نظر