|

کدام کالاها ارزان شد؟

گزارش های رسمی نشان می دهد که در ماه گذشته شش گروه خوراکی افزایش هزینه بیش از ۷۰ درصدی را به خانوار تحمیل کردند.

اقتصاد کدام کالاها ارزان شد؟

 سال ۱۴۰۰ با افزایش تورم در سه شاخص ماهانه، سالانه و نقطه به نقطه در فروردین‌ماه کلید خورد و به نحوی بود که تورم نقطه به نقطه که بیانگر میزان افزایش هزینه خانوارها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است تا مرز ۵۰ درصد پیش رفت.

گزارشی که اخیرا در رابطه با تورم اردیبهشت ماه منتشر شد از این حکایت داشت که روند افزایشی تورم نقطه به نقطه متوقف و حدود ۲.۶ کاهش داشته است، ولی تورم سالانه همچنان به روند افزایشی ادامه داده و با رشد بیش از دو درصدی به ۴۱ درصد رسیده بود.

افزایش ۴۶.۹ درصدی هزینه خانوارها

اما بررسی جزییات گزارش تورم در اردیبهشت ماه نشان می‌دهد که هزینه خانوارهای ایرانی در تامین کالا و مواد خوراکی نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۴۶.۹ درصد به طور متوسط افزایش دارد.

روغن و چربی ها همچنان در صدر گرانی

در این افزایش شش گروه کالایی بالای ۷۰ درصد گران شده است؛ به طوری که «روغن‌ها و چربی‌ها» مانند ماه‌های قبل همچنان بیشترین افزایش هزینه را برای خانوارها داشته و ۱۰۸.۸ درصد گران شده است.

این در حالی است که اخیر هم وزارت صمت افزایش حدود ۳۰ درصدی قیمت روغن را اعلام کرده است.

در سایر اقلام نیز گروه «چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه» ۷۸.۴، «شیر، پنیر و تخم مرغ» ۷۵.۳، «ماهی و صدف داران» ۷۳.۱، «گوشت قرمز و ماکیان»۷۲.۹ و گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن» نیز ۷۲.۹ درصد گران شده است.

ارزانی موبایل تورم ارتباطات را کاهش داد

کمترین میزان افزایش قیمت کالا نسبت به پارسال مربوط به گروه ارتباطات است که ۱۳.۸ اعلام و البته تورم ماهانه آن نیز منفی شده است ، در این گروه قیمت تلفن همراه موثر است که بازار در ماه اخیر شاهد کاهش قیمت تلفن همراه و سایر اقلام این گروه و حتی فعالان بازار از به کف رسیدن قیمت ها خبر داده بودند.

در سایر کالاها نیز می‌توان به افزایش هزینه ۶۹.۶ درصدی گروه «شکر، مربا، عسل و شکلات و شیرینی»، رشد ۶۷.۶ درصدی میلمان و لوازم خانگی»اشاره کرد.

کدام کالاها ارزان شد؟

اما در فاصله فروردین‌ماه تا اردیبهشت‌ماه برخی کالاها با تورم منفی مواجه شدند که می‌توان به نان و غلات با ۱.۲-درصد، گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن ۰.۴-،گوشت قرمز و ماکیان ۰.۸ -درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۰.۵-،میوه و خشکبار ۱۰.۳-،سبزیجات  ۰.۹ - و ارتباطات ۱.۵ درصد اشاره کرد.

در رابطه با تورم سالانه نیز بیشترین میزان به گروه حمل و نقل با ۶۵.۱، روغن و چربی‌ها ۶۱.۳ و مبلمان و لوازم خانگی با ۵۳.۷ درصد اختصاص دارد.

منبع: ایسنا
کدخبر: 174497
  • ناشناس ارسالی در

    شهرستانیها برای درآمد بیشتر به تهران می آیند مغازه اجاره می کنند10-20 تا 100 یا 150 میلیون شاید هم بیشتر . خودشان هم انت ظار سود خالص بالاتر از 30 میلیون دارند . تعدادشان هم که به وضوح چندین میلیون نفر است . حالا حساب کنید یک محصول را مشتری چقدر باید گرانتر از قیمت واقعی اش خریدار ی کند؟تا شهرستانیهای محترم حرص و طمعشان ارضا شود؟

  • ناشناس ارسالی در

    چطوربچه ولنجک.ای فرمانیه نشین .ای فرشته نشین خوش بحالت که تهرانی اصیلی اگرهمین شهرستانی نباشدآن کاسه ماست وران خروس وگوشت گوسفندی وعسل وسرشیرنیست بخوری ...خیلی زرنگی بجای بازکردن شیرفلکه خالی بندی خودت سرمایه گذاری وتولیدکن

    • ناشناس ارسالی در

      یعنی شما برای تامین کاسه ماست و ران خرو س و گوشت گوسفندی و عسل و سر شیر تهرانیها ست که مهاجرت کردی به تهران ؟خیلی از لطفت ممنون .همه رو خودت نوش جان کن تهرانی ه ا و خانواده هاشون با بچه های مظلومشون ام نیت و هوای پاک داشته باشند یه لقمه نون ه م به لطف خدا پیدا میشه بخورند.

    • ناشناس ارسالی در

      واقعا گرانی ها بی دلیل نیست از تولید به مصرف هزار تا دلال سنتی و شرکتهای مدرن دل الی این وسط قیمتها رو به چندین برابر میر سونن

  • ناشناس ارسالی در

    واقعا گرانی ها بی دلیل نیست از تولید به مصرف هزار تا دلال سنتی و شرکتهای مدرن دل الی این وسط قیمتها رو به چندین برابر میر سونن

ارسال نظر

 

آخرین اخبار