بررسی بازدهی بازارها / دلایل افت دلار چه بود؟ + نمودار
دلار که تا روز پنج شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ عمدتا در مسیر صعودی قرار داشت، به یکباره راه نزولی را در پیش گرفت.
در آخرین روز هفته، اسکناس آمریکایی نه تنها نتوانست به بالای مرز ۲۴ هزار تومانی برود که حمایت ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی را از دست داد و به محدوده ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان ریزش کرد.
با افت قیمت دلار، سکه امامی نیز در مسیر نزولی قرار گرفت و از محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی عقب نشینی کرد. افت قیمت فلز گران بهای داخلی در حالی رقم خورد که برخی معامله گران در روز چهارشنبه انتظار جهش سکه به سوی کانال ۱۱ میلیونی را داشتند. با این حال در روز پنج شنبه دو متغیر حیاتی دلار و اونس طلا بر علیه خواست افزایشی های بازار سکه حرکت کردند. دلار حمایت حساسی را از دست داد و طلای جهانی محدوده هزار و ۹۰۰ دلار را نتوانست حفظ کند.
به گفته فعالان، اخبار منتشر شده در مورد مذاکرات هسته ای موجب شد که به یکباره سمت فروشندگان بازار تقویت شود و دلار راه نزولی را در پیش بگیرد.
در کنار این، گفته می شود که برخی از معامله گران انتظار دارند که در هفته های آتی میزان عرضه ارز بالا برود، در نتیجه ترجیح دادند به استقبال افت قیمت ها بروند.
دسته ای از فعالان عنوان می کردند که ممکن است بازارساز در آستانه انتخابات ریاست جمهوری میزان عرضه ارز خود را بالا ببرد. در نتیجه ترجیح دادند، ریسک نگه داری ارز را به جان نخرند.
نیاز به اصلاح در بازار ارز
گروهی از تحلیل گران فنی نیز عنوان می کردند بازار پس از چند هفته افزایش قیمت، نیاز به یک اصلاح قیمت داشت. دلار حدود یک ماه پیش تا محدوده ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان افت کرد، ولی پس از آن با قدرت در مسیر صعودی قرار گرفت و توانست تا نزدیک مرز ۲۵ هزار تومانی افزایش قیمت را تجربه کند.
از نقطه ۲۵ هزار تومانی اصلاح بازار شروع شد. به گفته تحلیل گران فنی در صورتی که دلار زیر محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی باقی بماند، میزان فروش ها باز هم بیشتر خواهد شد.
ارسال نظر