|

افت قابل توجه قیمت ها در بازار رمزارز

بیت‌کوین پایین‌ترین ارزش خود را در دو هفته گذشته تجربه کرد.

اقتصاد افت قابل توجه قیمت ها در بازار رمزارز

تعدیل سیاست‌های پولی ایالات‌متحده و فشار مداوم چین بر استخراج‌کنندگان رمزارزها و همچنین پررنگ شدن نشانه‌های تسلط دولت‌ها بر رمزارزها با انتشار خبر بازپس‌گیری معادل ۳/ ۲ میلیون دلار بیت‌کوین از یک گروه هکری، از دلایل این افت هستند. این موارد موجب شد تا رمزارزها دوباره پس از دو هفته آرام افتی قابل توجه را تجربه کنند. انتظارات تورمی ناشی از سیاست‌های پولی ایالات‌متحده بسیاری از نهادها را نگران کرده‌است. طلا نیز با آغاز هفته تقریبا ثبات را تجربه می‌کند. نوسانات فلز زرد در کانال هزار و ۸۹۰ دلاری خود نشان از استفاده از انتظارات تورمی و تلاش آن برای گذار از این کانال قیمتی دارد.

آغاز سقوط مجدد رمزارزها؟

زمزمه‌های تعدیل سیاست‌های پولی بانک مرکزی و قانون‌گذاری‌های اخیر دولت چین برای تحت فشار قراردادن استخراج‌کنندگان رمزارزها باعث افت شدید قیمت بیت‌کوین به کمترین میزان در دو هفته گذشته شد. همچنین برخی از تحلیلگران بازپس‌گیری باج شرکت Colonial Pipeline Co توسط دولت ایالات‌متحده را به‌عنوان شاهدی از تسلط دولت‌ها بر رمزارزها می‌دانند. این اتفاقات منجر به کمرنگ‌تر شدن انتظارات صعودی در بازار و بزرگ‌شدن شاخص ترس در بازار شد. به طوری که بزرگ‌ترین رمزارز با از دست دادن محدوده مقاومتی ۳۵ هزار دلاری تا کانال ۳۲هزار دلاری سقوط کرد. این به معنی سقوط ۸ درصدی بیت‌کوین در روز سه‌شنبه بود.

سایر رمزارزها نیز به تبعیت از بیت‌کوین با از دست دادن تقریبا ۱۰ درصد از ارزش خود بازاری قرمز رنگ را تشکیل دادند.

تحلیلگران به فشار مستمر دولت چین به‌عنوان مهد اصلی استخراج‌کنندگان رمزارزها به‌عنوان یکی از دلایل سقوط دیروز بازار اشاره دارند. بازارهای جهانی نیز در زمینی متزلزل در حال فعالیت هستند، چرا که سرمایه‌گذاران احتمال این را می‌دهند که فدرال رزرو برنامه افزایش نقدینگی خود را تعدیل کند.

اگرچه برخی، از جمله صندوق پوشش ریسک ۵/ ۷ میلیارد دلاری اسکای بریج، که دارایی‌های بیت‌کوین آن بیش از ۳۱۰ میلیون دلار است، می‌گویند بعید به نظر می‌رسد که کاهش سیاست پولی ایالات‌متحده بر رمزارزها و طلا تاثیر بگذارد چرا که استدلال می‌شود که این نوع دارایی‌ها دارای انعطاف‌پذیری بالایی نسبت به متغیرها هستند. در همین‌حال، دویچه بانک، بزرگ‌ترین وام‌دهنده آلمان، گفته است که ایالات‌متحده می‌تواند در یکی از بدترین دوره‌های تورمی تاریخ خود با هزینه‌های دولت و سست‌شدن سیاست‌های پولی باشد؛ مثل شتاب‌دهنده‌های احتمالی که شرایطی را ایجاد کردند که آخرین بار در بحران‌های دهه ۴۰ و ۷۰ میلادی دیده ‌شدند. طبق نظر یکی از تحلیلگران اصول و شرایط بلندمدت در طول زمان دستخوش تغییر نخواهند شد اما سیاست‌های پولی و اقتصادی کلان ایالات‌متحده می‌تواند باعث شوک‌های کوتاه‌مدت شود.

حمله سایبری به بزرگ‌ترین خط لوله سوخت آمریکا

بزرگ‌ترین خط لوله انتقال گاز ایالات‌متحده که متعلق به شرکت Colonial Pipeline Co بود در اوایل ماه می‌مورد حمله سایبری گروه هکری روسی دارک‌ساید (Darkside) قرار گرفت. این حمله منجر به غیرفعال شدن این خط لوله و کمبود سوخت در سواحل شرقی ایالات‌متحده شد. این گروه هکری با استفاده از بدافزارها این رخنه را ترتیب دادند. مدیران این شرکت خط لوله نیز با پرداخت ۷/ ۶۳ بیت‌کوین به ارزش ۴/ ۴ میلیون دلار در آن زمان اقدام به پرداخت باج و بازپس‌گیری کنترل خط لوله کردند.

روز گذشته اما ایالات‌متحده تقریبا همه بیت‌کوین را که به عاملان حمله سایبری به شرکت خط لوله پرداخت شده‌بود، بازیابی کرد. معاون مدیر FBI، پل آبات، در جلسه توجیهی وزارت دادگستری با اعلام خبر توقیف گفت که عوامل اجرایی قوانین، کیف پول مجازی مورد استفاده در پرداخت باج را شناسایی و توقیف کردند و سپس وجوه را بازیابی کردند.

این نشان‌دهنده تلاش شدید ایالات‌متحده در زمینه حملات سایبری و شناسایی کیف پول‌های مجازی حتی در خارج از مرزهای این کشور برای جلوگیری از جرائم مالی است. ایالات‌متحده معاملات رمزارزها را تنها با احراز هویت و تسلیم اطلاعات کاربران مجاز کرده‌است.

هفته آرام فلز زرد

طلا بعد از نوسانات انتهای هفته گذشته و لمس مقاومت هزار و ۸۷۰ دلاری در این هفته در حال نوسان در کانال هزار و ۸۹۰دلاری است. روز دوشنبه طلا با رشد ۴۱/ ۰ درصدی تقریبا ثبات یافته و در تلاش برای تثبیت خود در این کانال است. روز سه‌شنبه نیز طلای جهانی روند روز گذشته خود را ادامه داد. انتظارات تورمی افزایش‌یافته که منشأ آن صحبت‌های جنت یلن، وزیر خرانه‌داری ایالات‌متحده در نشست سران گروه ۷ بود در تلاش برای آماده کردن طلا برای صعود‌های بعدی آن است.

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 177867

ارسال نظر