|

تاثیر بورس برمیزان رای ملت در انتخابات

در گیر و دار بحث‌ها و گفت‌وگوهای انتخاباتی که هرچه به روز برگزاری انتخابات نزدیک‌‌تر می‌شویم، داغ‌تر و تا حدودی جنجالی‌تر می‌شود، گاه گداری هم کاربران شبکه‌های اجتماعی به دیگر اظهارنظرها‌ی خارج از فضای انتخابات توجه می‌کنند. دیروز صحبت‌های رئیس دولت در جلسه هیات دولت مورد توجه بخشی از کاربران دو شبکه اجتماعی توییتر و اینستاگرام قرار گرفته بود.

رئیس دولت دوازدهم در بخشی از صحبت‌هایش بیان کرده بوده «در شرایط جنگ اقتصادی دولت سهام خود را ۶ برابر سال قبل فروخت.» این اظهارنظر اما به مذاق بیشتر کاربران فعال در حوزه اقتصاد و بورس خوش نیامده بود. آنها در نوشته‌هایشان به این مسئله می‌پرداختند که رئیس دولت اعترافی کرده که باید به آن توجه و نسبت به جلب توجه سهامداران خرد در رابطه با این موضوع تلاش کرد.

حرف آنها از این قرار بود که آیا به واسطه این ۶ برابر فروختن به دشمن ضربه خورده است یا به مردم؟ یا درباره این مسئله می‌نوشتند که چرا با این صحبت داغ دل آنهایی که سرمایه‌هایشان را هرچند اندک به واسطه دعوت دولت برای حضور در بورس از دست داده‌اند، تازه می‌کند! اما در مقابل این صحبت‌های رئیس دولت، دست بالا را طرفداران یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری داشتند.

نامزدی که در صحبت‌هایش از دست کردن دولت در جیب مردم صحبت و بیان کرده است برای جبران ضرر مال‌باختگان بورس، صندوقی قرار است ایجاد کند. آنها با استناد به صحبت‌های رئیس دولت دوازدهم درباره این مسئله می‌نوشتند که دولت به طور علنی به این موضوع پرداخته است که سهام خود را چند برابر نرخ اصلی به سهامداران فروخته است.

در کنار این موضوع هم به این مسئله می‌پرداختند که نامزد مورد نظر آنها در انتخابات حقیقت را بیان کرده است که دولت از راه بورس کسب درآمد کرده است. این دوگانه‌سازی، باعث ایجاد فضای پرتنشی در بخش‌هایی از شبکه‌اجتماعی توییتر شده بود. از یک طرف فعالان بورسی بودند که درباره این مسئله می‌نوشتند نباید بورس را وارد مسائل سیاسی و انتخاباتی کرد و هشدار می‌دادند که عده‌ای در حال ماهی گرفتن از آب گل‌آلود این روزها هستند.

از طرف دیگر هواداران نامزد انتخابات بودند که با بازنشر صحبت‌های مسوولان دولت دوازدهم و آنچه بر سهامداران خرد بورس گذشته است، درباره لزوم توجه نامزد مورد نظر آنها به بورس می‌نوشتند و سعی می‌کردند بحث و جدل ایجاد کنند تا بیشتر دیده شوند و توجه دیگر کاربران این شبکه‌اجتماعی را به خود جلب کنند.

اما در سوی دیگر ماجرا، سهامداران خرد بودند؛ بخشی از آنها در استوری‌های اینستاگرام خود با بازنشر صحبت‌های رئیس دولت دوازدهم درباره پشیمانی بابت اعتماد به سرمایه‌گذاری در بورس و مسائلی از این دست می‌نوشتند و بخشی دیگر در صفحه‌های خود در توییتر درباره لزوم بازخواست از دولت نسبت به سیاستش در قبال سرمایه‌های سهامداران می‌نوشتند.

اما در کنار اینها‌، همچنان فیلم و عکس‌های بازدید یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود و کاربران نظرات خود را درباره این موضوع می‌نویسند.

بعد از گذشت دو روز از این بازدید، عمده نظرات به دو بخش تقسیم می‌شود؛ گروهی از جایگاه مهم بازار سرمایه در دولت سیزدهم می‌نویسند و به این موضوع می‌پردازند که بعد از اینکه دولت دوازدهم کسری بودجه خود را از بورس و سرمایه‌های مردم تامین کرد و در این مسئله نشان داد که می‌توان به بورس تکیه کرد و آن را بر سر زبان‌ها انداخت، حالا دولت سیزدهم می‌تواند با اعتمادسازی که البته کار سختی است و با سیاست‌های اقتصادی و حمایتی عقلانی و کارشناسی بار دیگر بورس را به جایگاه اصلی خود بازگرداند و آن را تبدیل به یکی از بازارهای سرمایه پرطرفدار در کشور بکند.

گروه دیگری پیرامون همین موضوع، نگاه بدبینانه‌ای به این دید و بازدیدها و صحبت‌های بورسی نامزدهای انتخابات دارند. نگاهی که به اعتقاد منتقدان این گروه با وجود اتفاقاتی که برای بورس و سهامداران افتاده است، بحق است اما نباید در آن افراط داشت. به اعتقاد این گروه که نگاه بدبینانه‌ای دارند، هر دولتی به دنبال استفاده از بازار سرمایه که یکی از بخش‌های آن بورس است، خواهد بود.

آنها در نوشته‌هایشان یا نظراتی که برای گروه اول در این موضوع می‌نوشتند، به این مسئله می‌پرداختند که رخت بستن اعتماد از فضای بورس، دخالت‌های مستقیم و غیرمستقیم، دستورات اقتصادی، اعتراف به تامین کسری بودجه از بورس و چنین مسائلی همه و همه دست به‌دست هم داده است که اولا مردم به بورس و سرمایه‌گذاری در بازارهای سرمایه داخلی بدبین، بی‌اعتماد و بی‌انگیزه باشند و ثانیادولت‌ها خود را حامی سرمایه‌گذاران و بازارهای سرمایه نشان بدهند.

این افراد در نهایت به این مسئله کم و بیش می‌پرداختند که بهبود عملکرد بورس، بازگشت اعتماد مردم به این حوزه و جذب سرمایه‌‌های جدید از سوی سهامداران و همچنین اعتماد کردن و داشتن نگاه مثبت نسبت به عملکرد دولت آینده در حوزه بورس، زمان‌بر است و با یک بازدید و یک توییت یا یک اظهارنظر در این خصوص نمی‌توان صددرصد گفت فلان شخص دیدگاه مثبتی نسبت به بورس دارد و با آمدن او اوضاع بازار سرمایه و در راس آن بورس بهبود پیدا می‌کند، بلکه باید دولت آزمون‌های زیادی را پشت سر بگذارد تا ببینیم آیا دید و بازدیدها و وعده‌ها درخصوص بورس واقعیت داشته است یا خیر.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 179587
  • ناشناس ارسالی در

    جناب روحانی کذاب که مردم را به سرمایه گذ اری در بورس تشویق و ترغیب میکرد و پس از مدتی که اعتماد مردم را جلب کرد ، برای ج بران کسری بودجه دولت، اختلاس هزاران میلی اردی از بورس را مرتکب میشه و کلاه گشادی سر حدود ۶۰ میلیون نفر سهامدار بورسی می گذارند و سرمایه آنها رو پودر میکنند البت ه با کمک همتی و جهانگیری و نوبخت و دژپسن د و رئیس سازمان بورس و ... از این ۶۰ می لیون نفر متضرر بورسی حداقل ۲۰ میلیون نفر آنها صاحب رای هستند ، به نظر شما آیا ای ن ۲۰ میلیون نفر حاضر می شوند آراء خود را به نفع آقای همتی که با جناب روحانی هم ج ناح و همدست بوده واریز کنند ؟؟ قطعا&qu ot; که هیچکسی حاضر نیست . برای انتقام گی ری هم که شده آراء خودشان را به نفع رئیس ی که مقابل جناح روحانی و همتی هست واریز میکنند. جناب روحانی با این اختلاس از بو رس بد جوری تیشه به ریشه ی اصلاح طلبان زد .

ارسال نظر