|

طلا تمام بازارهای جهانی را به هم ریخت

طلای جهانی از مرز ۱۹۰۰ دلاری فاصله بیشتری گرفته است. رفتن طلا به سطح ۱۸۵۰ دلار زمینه ساز تغییر انتظارات بخشی از معامله گران بازار جهانی شده و انتظارات افزایشی را پایین ‌تر آورده است.

اقتصاد

طلای جهانی از مرز ۱۹۰۰ دلاری فاصله بیشتری گرفته است. رفتن طلا به سطح ۱۸۵۰ دلار زمینه ساز تغییر انتظارات بخشی از معامله گران بازار جهانی شده و انتظارات افزایشی را پایین ‌تر آورده است. در این میان، جلسات سیاستگذاری بانک‌های مرکزی که در راس آنها جلسه کمیته بازار باز فدرال رزرو بود، نگاه سرمایه‌گذاران بازارهای جهانی به‌ویژه سرمایه‌گذاران بازار کامودیتی‌ها مثل طلا و مس را به خود دوخته است؛ جایی که اظهارات قبلی مدیران فدرال نشان از ثبات نرخ بهره و عدم فروش دارایی‌ها دارد. بازار رمزارزها نیز بعد از رشدی کوتاه‌مدت، در حال تعدیل انتظارات افزایشی است.

طلای جهانی، چشم انتظار فدرال رزرو

طلا صبح چهارشنبه با افزایش نرخ همراه شد اما نزدیک به پایین‌ترین سطح در چهار هفته گذشته باقی ماند. فلز زرد در حالی که روز خود را با نرخ هزار و ۸۵۷ دلار آغاز کرد در ادامه روز با رشدی ۵ دلاری به هزار و ۱۸۶۱ دلار رسید. در ادامه نیز با از دست‌دادن ۶ دلار از بالاترین ارزش روزانه خود در حال نوسان در کانال قیمتی هزار و ۸۵۰ دلاری بود. سرمایه‌گذاران حوزه بازارهای جهانی نیز چشم به سیاست‌های پولی آینده بانک‌های مرکزی دارند. بانک مرکزی سوئیس و نروژ در روز پنج‌شنبه و به دنبال آن بانک ملی ژاپن نیز در روز جمعه سیاستگذاری‌های خود را اعلام خواهند کرد. اما نگاه بیشتر سرمایه‌گذاران به نتایج جلسه فدرال رزرو بود که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه برگزار شد، جایی که فدرال‌رزرو در حال اتخاذ سیاست‌های خود در قبال نرخ بهره در دوران پساکرونا بود. نتایج این جلسه را در گزارش‌های روزهای آتی مشاهده خواهیدکرد. در پی این جلسات انتظار می‌رود اصرار مقامات فدرال رزرو مبنی‌بر ثبات سیاست‌های پولی و نرخ بهره همچنان پایدار بماند (که موجب دامن‌زدن به انتظارات تورمی سرمایه‌گذاران می‌شود) اما سرمایه‌گذاران در جست‌وجوی سرنخی از زمان کاهش دارایی‌های فدرال و به دنبال آن افزایش نرخ بهره هستند. شواهد حاکی از آن است که این تغییر رویه به احتمال بالا تا سال ۲۰۲۳ اتفاق نیفتد. ویویک دار، تحلیلگر کامودیتی‌ها در بانک مشترک المنافع استرالیا گفت: «ضعف اخیر طلا به نگرانی‌های تشدید سیاست پولی فدرال رزرو مرتبط است. تقویت ارزش دلار امریکا نیز کمی بر این فلز گرانبها اثر گذاشته است.» به گفته دار، فدرال شاهد افزایش جزئی نرخ بهره واقعی ۱۰ ساله ایالات متحده در میان‌مدت است و این افزایش نرخ بهره واقعی، فشاری نزولی را بر نرخ طلا وارد خواهد کرد. دلار پیش از اعلام سیاستگذاری کمیته بازار باز فدرال نوسان کمی را تجربه کرد و در شاخص ۴/ ۹۰ باقی ماند. این اتفاقات موجب شد تا نرخ طلا در ۷ روز گذشته از سقف قیمتی ۵ ماهه خود عقب‌نشینی کند. تحلیل‌های تکنیکی بازار طلای جهانی نیز نشان از عقب‌نشینی قابل توجه از سطحی پرتقاضا به سطحی خنثی دارند. این امر نشان از این دارد که طلا هنوز در برابر سقوط قیمتی به طور کامل ایمن نشده‌است. البته این بستگی به واکنش دلار امریکایی به اخبار نشست فدرال رزرو دارد. حمایت مهم در میانگین متحرک ۲۰۰ روزه طلا، در سطح هزار و ۸۴۰ دلار در هر اونس قرار دارد و در صورت بسته‌شدن نرخ روزانه طلا در زیر این نرخ باید منتظر بازگشت به کانال ۱۷۰۰دلار برای طلا بود. بعد از رشد ۱۸ درصدی بیت‌کوین، این رمزارز توانست بعد از ۲۶ روز دوباره خود را به سطح مقاومتی مهم ۴۲ هزاردلاری نزدیک کند. اما بزرگ‌ترین رمزارز، روز سه‌شنبه خود را با رنگ قرمز به پایان رساند. در روز چهارشنبه نیز بیت‌کوین در حال نوسان در کانال ۴۰ هزار دلاری بود، اما تا عصر این روز با افتی ۳ درصدی تا نرخ ۳۸ هزار و ۸۰۰ دلار نیز پایین آمد. در صورتی که بیت کوین به کانال ۴۰ هزار دلاری برگردد، انتظارات صعودی فعال خواهند شد. برخی تحلیلگران نسبت به شکست پرقدرت مقاومت ۴۰ هزاردلاری خوشبین بودند و آن را آغاز روند صعودی بیت‌کوین می‌خواندند و افزایش شاخص ترس (نشان‌دهنده اقبال بیشتر برای تقاضا در بازار) نیز تاییدی بر این خوشبینی بود. بیت‌کوین در روز چهارشنبه با افتی ۳ درصدی تا نرخ ۳۸ هزار و ۸۰۰ دلار رسید.

 

 

منبع: دنیای‌اقتصاد
کدخبر: 179588

ارسال نظر