دو راه پیش روی رئیسی برای نجات بازار مسکن
یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه آورده کارگران آنقدر نیست که به خانه دار شدن آنها کمک کند، تاکید کرد که تا قبل از تحویل کامل واحدهای مسکن مهر و اجرای طرح مسکن ملی نباید پروژه جدیدی تعریف کنیم و از رئیسجمهوری خواست تا در شرایط حاضر برای ثبات بازار مسکن، هم بازار مسکن را به لحاظ قیمتی کنترل کند و هم آپارتمانهای خالی را برای استفاده برگرداند.
حمید حاج اسماعیلی درباره امکان خانه دار شدن کارگران با توجه به شرایط موجود بازار مسکن، اظهار کرد: بحث مسکن مقوله پیچیدهای است به این دلیل که هزینه تمام شده در این بخش بسیار بالا است و آورده کارگران با توجه به شرایط سخت اقتصادی که دارند نمیتواند آنقدر کمککننده باشد که این کار به سرعت پا بگیرد لذا معتقدم که در یک سال اول دولت امکان اینکه کار خیلی مهمی در بخش مسکن انجام بدهیم وجود ندارد چون سرمایه میخواهد و اکنون مصالح ساختمانی به شدت گران شده است.
وی افزود: با توجه به شرایط داخلی و خارجی کشور، اولویتهای زیادی هست که رئیسجمهوری باید به آنها بپردازد و مسکن نمیتواند خیلی الان جزو اولویتهای وی قرار گیرد.
حاج اسماعیلی ادامه داد: تاکید من این است که ایشان باید ابتدا بازار کار را ساماندهی کند بعد معیشت را متعادلسازی کند و گام به گام پیش برود تا به بخش مسکن برسیم.
این کارشناس بازار کار درباره ایده رئیسجمهوری در خصوص رونق بخش مسکن به منظور ایجاد شغل و احیای مشاغل مرتبط با آن اظهار کرد: بحث رونق مسکن از این جهت مطرح است که ایشان تأکید دارند با رونق مسکن شغلهای زیادی فعال و از این طریق معیشت هم تقویت میشود. درست است که ما کمبود مسکن داریم ولی اگر ایشان بتوانند واحدهای خالی مسکن را به شرایط بازار برگردانند و قیمتها را متعادل کنند گام بسیار بزرگی است و به خانه دار شدن کارگران و اقشار کم درآمد کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه تا قبل از تحویل کامل واحدهای مسکن مهر و اجرای طرح مسکن ملی نباید پروژه جدیدی تعریف کنیم، گفت: درحالحاضر بخشی از ظرفیتهای مسکن مهر هنوز باقی مانده که دولت آقای رئیسی باید آنها را ساماندهی کند؛ طرح مسکن ملی هم که بار نداده و در حد گرفتن آورده از مردم بوده است لذا تعریف پروژه جدید به صلاح نیست.
حاج اسماعیلی در پایان تاکید کرد: معتقدم که رئیسجمهوری در شرایط حاضر برای ثبات بخش مسکن هم بازار مسکن را به لحاظ قیمتی کنترل کنند و هم آپارتمانهای خالی را برای استفاده برگردانند چرا که بر اساس آمارها حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی وجود دارد و این عدد در بخش مسکن رقم قابل توجهی است.
این درست که مسکن خالی هست و باید به بازار عرضه شود ولی اگر کسی زمین چند هزار متری همینجور داخل بافت شهر انداخته و هر ساله چندین برابر می شود قیمت ان با او نباید کاری داشت و یا کسی ۲۰ واحد اپارتمان دارد و سالانه اجاره سرسام اوری میگیرد و قیمت واحدها هم هرساله چند برابر میشود نباید مالیاتی بدهد خیلی واضح هست کاری که سایر کشورها میکنند در امر مسکن باید انجام شود هر کد ملی خانوار فقط یک ملک بقیه مالیات والسلام
سریعترین و آسان ترین کار برای مسکن عرضه خانه های سازمانی دولتی به بازار و مکلف ک ردن سازمانهای دولتی برای ساخت خانه های ج دید سازمانی است که این کار ضمن وارد کردن شک به بازار و افزایش تولید با انگیزه مس کن و در عین حال هیچ هزینهای برای دولت ن دارد
این چه نوع کارشناسی هست