|

نگاهی به وضعیت بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته

​در این هفته شاهد وقوع واگرایی مابین قیمت، فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای و پویایی عرضه در بازار ارزهای دیجیتال بودیم. تغییر این روند نشانه مثبتی برای شروع بازار گاوی است.

اقتصاد نگاهی به وضعیت بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته

بازار معاملاتی بیت کوین بعد از سپری کردن دوره پربازده خود در اواخر ماه ژوییه (تیر) و فراز و نشیب‌های فراوان در طول ماه اوت (مرداد)، این هفته با ثباتی نسبی مواجه شد و در حال تثبیت قیمت است. پایین‌ترین سطح قیمت بیت کوین ۴۶،۴۶۵ دلار و بالاترین محدوده قیمت در این هفته ۵۰،۴۶۱ دلار بود. ایجاد روند صعودی در بازار بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال، واگرایی قابل‌توجهی را در فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای شبکه بیت کوین و اتریوم پدید آورده است. شباهت تحرک معامله‌گران با پویابودن عملکرد آنها به هنگام بازار گاوی، ادامه روند صعودی قیمت و شیب روبه‌بالای ایجادشده در مسیر حرکتی قیمتِ این دو شبکه، عوامل تحقق یافتن ورود به بازار گاوی است. در تحلیل آنچین این هفته، معیارهایِ درون‌زنجیره‌ایِ تاثیرگذار در شبکه‌هایِ بیت کوین و اتریوم در بروز واگرایی ایجاد‌شده را بررسی و مقایسه خواهیم کرد.

زمینه‌سازی برای بازار تریلیون دلاری بیت کوین

قبل از اینکه به تحلیل مقایسه این دو شبکه بپردازیم، بیایید نگاهی اجمالی به دورنمای عملکرد قدرتمند روندِ قیمتی در بازار معاملاتی بیت کوین داشته باشیم. دست‌یابی به سطح قیمتی ۵۰ هزار دلار و توانایی معامله‌گران در کسبِ سود از بازار معاملاتی در هفته گذشته، زمینه‌ساز تحققِ حجم بالایی از فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای شد. پس از شکست قیمت از آخرین چرخه در اوج ۲۰ هزار دلاری، سه مدل متفاوت از فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای برای محدوده قیمتِ بیت کوین ایجاد شد.

کف قیمتیِ ۳۱ تا ۴۰ هزار دلار: پس از ثبت انباشت ۲.۹۸ میلیون بیت کوین در ماه ژانویه ۲۰۲۱ ( دی ۱۳۹۹) و همچنین ثبات طولانی‌مدت قیمت در دو ماه و نیم گذشته، این محدوده به‌دست آمد.

محدوده فعلی قیمت، ۴۵ تا ۵۰ هزار دلار: در این محدوده ۱.۶۵ میلیون بیت کوین خریداری شده است. اگر قیمت در همین بازه به ثبات خود ادامه دهد، شاهد تبدیل این سطح قیمتی به حمایت بعدی بیت کوین خواهیم بود.

بازگشت به بازار تریلیون دلاری با رسیدن به محدوده قیمتی ۵۳،۷۰۰ تا ۵۹ هزار دلار: در حدفاصل ماه مارس تا مه ( اسفند تا اردیبهشت)، ۱.۳۳۶ میلیون بیت کوین خریداری شده و هولدرهای بلندمدت تا به حال اقدام به فروش آنها نکرده‌اند. نگهداری از این حجم کوینِ انباشته‌شده، هم نشان‌دهنده عدم تزلزل هولدرها با توجه به اصلاح قیمتی بالای ۵۰ درصدی قیمت در ماه مه برای خروج سرمایه است و هم می‌تواند در صورت اقدام به فروش در قیمت خریداری‌شده، بسترساز تبدیل این محدوده به مقاومت سنگین قیمت بیت کوین در بازار باشد.

سناریوهای تعریف‌شده، نشان‌دهنده تمایل و اعتقاد بالای سرمایه‌گذاران برای ماندن در بازار و ادامه روند صعودی تا تشکیل بازار گاوی برای بیت کوین است.

میزان توزیع قیمت تحقق‌یافته برای خروجی‌های خرج‌نشده

در پی بالارفتن قیمت بیت کوین در ماه اوت، معامله‌گران توانستند سودهای ارزنده‌ای از رشد قیمت به‌دست آورند که این مسئله نشان‌دهنده قدرت بازار برای جذب این حجم از سرمایه است. با بررسی معیار «aSOPR» پی به تشابه رفتار معامله‌گران در بازار فعلی و شرایط پیش‌آمده در ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) می‌بریم. این سه حالت به شرح زیر است:

اقدام به خروج سرمایه زمانی‌که حجم زیادی از سرمایه‌گذاران به‌دلیل ترس از نزولی شدن روند قیمت تصمیم به فروش کوین‌های خود می‌گیرند.

بازگشت فاز سوددهی به بازار و تایید از طرف معیار «aSOPR»با قرارگرفتن شاخص بالاتر از عدد یک. این تاییدیه به‌معنای قرارگرفتن بازار در حالت سوددهی است، اما همچنان تقاضا برای جذب کوین‌های فروخته‌شده هم موجود است.

بالارفتن تمایل به خرید از طرف سرمایه‌گذاران با صعود معیار «aSOPR» به سمت شاخص یک و ادامه این فرایند، بیانگر این موضوع است که معامله‌گران در حال حفظ سرمایه خود و خرید در پایین‌ترین سطوح قیمتی هستند.

واگرایی فعالیت درون‌زنجیره‌ای

در حالی‌ که شیب قیمت صعودی است، واگرایی قابل‌ملاحظه‌ای در میزان فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای مشاهده می‌شود. همچنین تقاضا برای ورود به شبکه‌های بیت کوین و اتریوم در سطوح بالای قیمتی همچنان وجود دارد. ذکر این نکته هم قابل‌توجه است که محدوده این معاملات از سطوح پایین‌تر رشد داشته است و در محدوده فعلی انجام می‌شود. در حال حاضر تعداد مشارکت‌کنندگان روزانه در بازار معاملاتی بیت کوین ۲۷۵ هزار واحد است که نسبت به اوج خود در ماه ژانویه (بهمن ماه)، ۳۵ درصد افت داشته است.

تعداد آدرس‌های فعال در شبکه بیت کوین (میانگین متحرک ۷ روزه)

به‌همین صورت، تعداد آدرس‌های فعال موجود در شبکه اتریوم هم با کاهش ۳۳ درصدی نسبت به ماه مه روبه‌رو بوده و در حال حاضر ۴۵۰ هزار آدرس در این شبکه مشغول انجام معامله هستند. این مطلب به زبان ساده‌تر بیانگر پیش‌درآمدی برای آغاز بازار گاوی است. مشابه این فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای برای شبکه بیت کوین و اتریوم را از اواسط سال ۲۰۲۰ تا پایان همان سال مشاهده کرده بودیم.

تعداد آدرس‌های فعال شبکه اتریوم (میانگین متحرک ۷ روزه)

علاوه بر کاهش تعداد مشارکت‌کنندگان در شبکه، درصد تقاضا برای انجام تراکنش هم با کاهش روبه‌رو بوده است. آمار تراکنش‌های بیت کوین ۲۰۰ هزار عدد در روز است که افت قابل‌ملاحظه ۳۷.۵ درصدی را نسبت به اوج خود تجربه می‌کند.

تعداد تراکنش‌های انجام‌شده در شبکه بیت کوین (میانگین متحرک ۷ روزه)

مسئله قابل‌بحث دیگر که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت، کاهش حجم تراکنش‌های درون‌زنجیره‌ای شاخص دلار است که با سقوط ۶۲.۵ درصدی، عملکردی مشابه با اوج ثبت‌شده تاریخی خود در ماه آوریل (فروردین ماه) در محدوده ۶ میلیارد دلار از خود نشان می‌دهد.

حجم کل جابجایی‌های انجام‌شده در شبکه بیت کوین بر حسب اندازه

به‌سبب کاهش تقاضا برای انجام تراکنش و ورود به بازار معاملات بیت کوین، هزینه کارمزد در این شبکه هم تا سطح مشابه با این شرایطِ بازار در سال گذشته، متعاقباً نزول کرده و با افت محسوسی مواجه بوده است. در حال حاضر، میانگین کارمزد روزانه انجام هر تراکنش ۲۱ بیت کوین، معادل با ۱ تا ۲ درصد حجم کل تراکنش‌های انجام شده است.

میزان کل هزینه کارمزدها در شبکه بیت کوین

همچنین با بررسی تعداد تراکنش‌های انجام‌شده در شبکه اتریوم متوجه این موضوع خواهیم شد که میزان تراکنش‌های انجام‌شده نسبت به اوج قبلی خود تا ۲۶.۶ درصد کاهش پیدا کرده و در این هفته به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تراکنش موفق رسیده است.

تعداد تراکنش‌های انجام‌شده در شبکه اتریوم (میانگین متحرک ۷ روزه)

جالب اینجا است که در اکوسیستم بلاک چین اتریوم، ما شاهد یک واگرایی نسبتاً چشمگیر درون‌‌زنجیره‌ای‌ هستیم. در حالی ‌که تعداد تراکنش‌ها و آدرس‌های فعال کاهش می‌یابد، میزان کارمزد پرداخت‌شده برای انجام تراکنش‌ها به میزان قابل‌توجهی بالاتر است. به احتمال زیاد این امر حداقل تا حدی به تقاضای شدید برای خرید، فروش و سرمایه‌گذاری در بازار NFTها مربوط است. مجموع کارمزد انجام تراکنش در شبکه اتریوم در حال حاضر حدود ۱۰ هزار اتر در روز است که سطح نسبتاً بالایی را نشان می‌دهد. این میزان با تابستان داغ دیفای در سال گذشته و بازار گاوی چند ماه قبل قابل‌مقایسه است.

میزان کل هزینه کارمزدها در شبکه اتریوم

با این حال، توجه بیش از اندازه بازار به NFTها برای دیگر اکوسیستم‌های بلاک چین اتریوم چندان خوشایند نبوده است، به‌نظر می٬‌رسد توکن‌های دیفای بازنده اصلی این معادله هستند. داده‌هایی که از حجم معاملات سرمایه‌گذاران در سراسر جهان در دسترس است، بیانگر کاهش تمایل آنها برای ورود به بازار معاملاتی این پروژه‌ها دارد و به فراخور این موضوع، شاهد کاهش قیمت این توکن‌ها به پایین‌ترین سطوح قیمتی در این هفته هستیم.

فعالیت درون‌زنجیره‌ای توکن‌های دیفای

این پرسش که آیا واگرایی در فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای صعودی یا نزولی است، مسئله پیچیده‌ای است، به این دلیل که حجم بیشتر معاملات دارایی‌های دیجیتال، به صرافی‌های خارج از زنجیره و دیگر بازارهای معاملات مشتقه منتقل می‌شود. علاوه بر این، پیشرفت‌ فناوری‌های به کار گرفته‌شده در بازار ارزهای دیجیتال، مانند قابلیت دسته‌بندی معاملات، استفاده از ویژگی سِگویت (Segwit)، کاربردی‌شدن شبکه لایتنینگ و همچنین ورود شبکه‌هایی بر بستر لایه دو، این فرایند را سخت‌تر می‌کند.

از سوی دیگر، فعالیت در عرضه کوین‌ها به ویژه با توجه به زمان نگهداری از آنها، یک سیگنال نسبتاً قوی در هر دو جهت ارائه می‌دهد، در حالی‌که پیگیری روند مربوط به انباشت و هولد دارایی، معمولاً نیاز به بررسی آمار طولانی‌مدت دارد. از این رو می‌توان گفت روند فعلی بازار از نظر تاریخی صعودی و نمایانگر بازار گاوی است.

کوین‌هایی که با وقوع کوچکترین نوسان در بازار و افت‌وخیز قیمتی سریع‌تر خرج می‌شوند، طول عمر کمتر از سه ماه دارند. تشکیل یک روند نزولی ضعیف به سبب خروج سرمایه توسط هولدرهای کوتاه‌مدت، موجب بروز این موج نزولی در بازار شده است که تمایل چرخه را به سمت هولدهای طولانی‌مدت سوق می‌دهد. همچنین در شرایط کنونی تنها ۱۵ درصد از عرضه بازار را این کوین‌ها تشکیل می‌دهند.

در حال حاضر با توجه به شرایط کنونی بازار درصد کوین‌هایی که کمتر از سه ماه در چرخه هستند به پایین‌ترین میزان خود با ۱۲.۵ درصد رسیده است.

لازم به توضیح است بالارفتن مدت زمان نگهداری هولدرها از کوین و سرمایه خود و همچنین تغییر جایگاه قرارگیری این آدرس‌ها در چرخه، از کوتاه‌مدت به میان‌مدت و سپس تا بلند‌مدت تاثیر بسیار مثبتی در روند تقویت بازار هم ایفا می‌کند که افزایش عرضه غیرنقدینگی در بازار یکی از پیامدهای آن است. خبر خوب این است که میانگین سن بیت کوین‌های هولدشده در بازار روندی صعودی به خود گرفته و تعداد کوین‌های هولد شده بین بازه ۳ ماه تا ۳ سال ۵۰ درصد افزایش داشته است.

میزان عرضه اتریوم هم روند مشابهی را با بیت کوین نشان می‌دهد و نزدیک به ۷۰ درصد از عرضه اتر، به مدت ۳ ماه فعالیت نداشته‌اند. برای هر دو دارایی، این روند صعودی در عرضه کوین‌های قدیمی، از مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) آغاز شد که به فراخور این موضوع میزان تقاضا در بازار را با افزایش مواجه و شرایط را برای حرکت به سمت بازار گاوی فراهم کرد.

برای برجسته‌کردن این تغییر رفتار بازار و به توافق رسیدن در تمایل سرمایه‌گذاران بلند‌مدت برای خرج‌کردن سرمایه خود، معیار پویایی در هر دو شبکه را که وارد یک روند نزولی بسیار قوی شده است، بررسی می‌کنیم:

معیار پویایی شبکه، نسبت کوین‌های انباشته‌شده (هولدشده) به خرج‌شده را بررسی می‌کند.

روندهای نزولی در این معیار نشان‌دهنده انباشت و هولد بیشتر توسط سرمایه‌گذاران در شبکه و کاهش خروج سرمایه است.

روندهای صعودی هم زمانی رخ می‌دهد که تمایل به انباشت کاهش پیدا کرده، بازه‌های زمانی حفظ سرمایه بلندمدت‌تر شده و دارایی تبدیل به نقدینگی می‌شود.

روندهای تندتر هم به این معنا است که روندهای بنیادی قوی‌تری در موارد فوق در حال رخ دادن هستند.

در حال حاضر و با شرایط کنونی بازار در هفته‌ای که گذشت، معیار پویایی شبکه بیت کوین دوباره وارد روند نزولی شده که با افزایش قیمت اخیر قدرت گرفت.

معیار پویایی شبکه اتریوم هم تقریباً همان شرایط را به تصویر می‌کشد که از زمان فروش گسترده ماه مه (اردیبهشت)، شاخص آن به شدت کاهش یافته است. با توجه به این نکته که حجم عظیمی از جابجایی‌های درون شبکه که در حال انجام هستند مربوط به معاملات NFT است، نمی‌توان این مسئله را به‌عنوان معیاری پویا در نظر گرفت و به تمام اکوسیستم بسط داد.

خالی از لطف نیست که بدانید میزان حساب‌هایی که موجودی آنها غیرصفر است، در حال رشد است. این موضوع نشانه‌ای از رویکرد مجدد سرمایه‌گذاران، علاقه‌مندان به هولد و دوست‌داران بازار ارزهای دیجیتال است. تعداد آدرس‌های شبکه بیت کوین که این شرایط را دارا هستند هم مجددا به بالای ۳۸ میلیون رسیده که تا عبور از اوج تاریخی ثبت‌شده خود فاصله چندانی ندارد.

همچنین تعداد آدرس‌های غیرصفر اتریوم هم مانند پیشکسوت بازار ارزهای دیجیتال، روند صعودی قدرتمندی دارد و در مسیر رسیدن به اوج تاریخی جدید با ۶۰.۷ میلیون آدرس است.

جمع‌بندی

واگرایی شکل‌گرفته کنونی بین قیمت و فعالیت‌های درون‌زنجیره‌ای، از بُعد سابقه تاریخی برای ایجاد بازاری کاملا صعودی مساعد نیست، اما از طرفی نشانه‌های یک بازار گاوی قریب‌الوقوع را با خود به همراه دارد. در چرخه‌های زمانی مشابه با این دوره، معمولاً سرمایه‌گذاران کلان و هولدرهایی که در اواخر بازار خرسی و در سطوح پایین قیمتی اقدام به انباشت کرده‌اند، همچنان در بازار حضور دارند و زمینه‌ساز شروع بازار گاوی خواهند شد. از طرفی باید توجه داشت بازار ارزهای دیجیتال بسیار پرنوسان و رفتار سرمایه‌گذارانش کاملا غیرقابل پیش‌بینی است. امکان خارج کردن سرمایه توسط هولدرهای قدیمی هم وجود دارد که در این ‌صورت باید منتظر آغاز روندی نزولی در حرکت قیمت بود.

 

منبع: ارزهای دیجیتال
کدخبر: 197102

ارسال نظر

 

آخرین اخبار