|

در گفتگوی گسترش‌نیوز با رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی مطرح شد:

پشت‌پرده فروش قسطی لوازم‌خانگی با سود ۴ درصدی

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: بانک‌ها در حالت عادی حدود ۱۸ درصد سود سپرده پرداخت می‌کنند. سوال من این است که چطور با نرخ ۴ درصد لوازم‌خانگی می‌فروشند؟ آنها باید به این سوال مهم جواب دهند.

اقتصاد پشت‌پرده فروش قسطی لوازم‌خانگی با سود ۴ درصدی

آیا طرح جدید فروش اقساطی لوازم‌خانگی که با مشارکت و همکاری تعدادی از بانک‌ها و تولیدکنندگان، کلید خورده به نفع مشتریان است؟ آیا می‌‌توان گفت که تولیدکنندگان توانسته‌اند به خوبی جای خالی برندهای خارجی را پر کنند؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود با رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی به گفتگو نشستیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

پازوکی-لوازم-خانگی

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی به خبرنگار گسترش‌نیوز گفت: «بخش عمده لوازم‌خانگی‌ای که در فضای مجازی به فروش می‌رود قاچاق است. فروشندگان در فضای مجازی ادعاهای عجیب و غریبی مطرح می‌کنند. برای مثال کسانی مدعی می‌شوند که کالای تهیه‌شده را با بیمه به مشتری ارائه می‌کنند!».

با این حال می‌توان گفت که تمام برندهای خارجی از راه قاچاق وارد کشور می‌شوند چون واردات، سال‌ها قبل ممنوع شد. بازار پر از محصولات سامسونگ، ال‌جی، بوش و ... است. آیا واقعاً می‌توان گفت که این حجم عظیم از کالا به کشور قاچاق می‌شود؟ در این باره علاوه بر قاچاق؛ دو فرضیه دیگر هم وجود دارد: واردات هنوز هم (ولو به صورت انحصاری) ادامه دارد یا آنکه کالای خارجی در ایران مونتاژ می‌شود. شاید هم هر دو! به خصوص گزینه دوم چندان دور از ذهن نیست چون به‌هرحال امکان واردات قانونی قطعات اصلی وجود دارد.

بانک‌ها جواب دهند

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی در این باره چه تحلیلی دارد؟ به اعتقاد اکبر پازوکی نمی‌‌توان گفت که عده‌ای چراغ سبز دریافت کرده‌اند و واردات انجام می‌شود. وی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: «تولید داخل باید جوابگوی نیاز بازار باشد و شرایط انحصاری به وجود نیاید. متاسفانه به حرف ما توجه نشد. نمی‌توان مانع سلیقه مردم شد. لباسشویی، ظرفشویی و ... را به صورت دلاری، صادر می‌کنند اما اگر به ریال حساب کنیم، قیمت داخلی دو برابر است! از طرف دیگر در داخلی کشور، دلار را ملاک قرار می‌‌دهند. اگر وضعیت انحصاری ادامه پیدا کند وضعیت بازار لوازم‌خانگی بدتر خواهد شد».

وی در تشریح بیشتر موضوع گفت: «رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی رسماً از تریبون صدا و سیما اعلام می‌کند که قصد داریم کالا را به صورت سی‌ماهه و با سود ۴ درصد بفروشیم. این در حالی است که بانک‌ها در حالت عادی حدود ۱۸ درصد سود سپرده پرداخت می‌کنند. سوال من این است که چطور با نرخ ۴ درصد لوازم‌خانگی می‌فروشند؟ بانک‌ها به دادن وعده‌های غیرواقعی پایان دهند. آنها محاسبه کنند تا بدانیم چطور می‌توانند با سود ۴ درصدی، کالا بفروشند؟ متاسفانه اجبار و گرفتاری باعث شده که مردم با این طرح همراهی کنند».

جای خالی نقشه راه

در بازار لوازم‌خانگی، ۴ سال است که کشف قیمت انجام نشده است. با مراجعه به سامانه ۱۲۴ متوجه این نکته می‌شوید. به نظر می‌رسد که خروج برندهای خارجی از بازار ایران، پیامدهای منفی زیادی به همراه داشته است. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی ضمن بیان این موضوع گفت: «ارزش پول ملی به نصف تقلیل پیدا کرده است. تولیدکننده به کارش ادامه می‌دهد؛ که البته جای خسته نباشید دارد اما مشکل اینجاست که در ۴۰ سال گذشته برای صنعت لوازم‌خانگی، نقشه راهبردی نداشته‌ایم. باید به این سوال مهم فکر کرد که چطور قبل از انقلاب تولید فلان دستگاه توجیه اقتصادی داشت ولی اکنون ندارد؟ به عنوان یک مثال دیگر؛ قالب‌ساز داریم اما شرکت‌های تولیدکننده قالب موردنیاز را به چینی‌ها سفارش می‌دهند».

اکبر پازوکی گفت: «به واحدهای خرد و متوسط، وام‌های بلندمدت داده می‌شود اما برای آنها نقشه راه، تهیه نمی‌کنیم. به آنها گفته نمی‌شود که چه کالایی باید تولید شود. به این ترتیب به وضعیت کنونی می‌رسیم: ۲۲۰ کارخانه اجاق‌سازی داریم! چرا سازمان‌های متولی‌ای مثل صمت به هرکسی که ادعای تولید دارد مجوز و تسهیلات می‌دهد؟، تا بعد از مدت‌کوتاهی واحد را تعطیل کند و با قیمت بسیار زیاد بفروشد؟ به این ترتیب، تولیدکننده واقعی‌ای مجبور می‌شود زمین موردنیاز خود را در شهرک‌های صنعتی؛ آن‌هم به سختی و چند برابر قیمت، تهیه کند. کاستی دیگر آن است که اصلاً به نقش توزیع‌کننده توجه نمی‌شود».

عملکرد خوب تولیدکنندگان در بخش گارانتی

چند سال از خروج خارجی‌ها از بازار لوازم‌خانگی می‌‌گذرد. اکنون وقت پرداختن به یک سوال مهم است: آیا تولید داخلی توانسته‌اند از نظر سه فاکتور مهم یعنی قیمت رقابتی، کیفیت و خدمات‌ پس از فروش، عملکرد قابل‌قبولی داشته باشند؟ رسانه گسترش‌نیوز در حال انجام یک نظرسنجی درباره این موضوع است و به زودی نظر و امتیازی که مردم به تولیدکنندگان می‌دهند را منتشر خواهیم کرد. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تهران در ارتباط با این موضوع اظهار داشت: «شرکت‌های ایرانی در طول ۴ سال گذشته از نظر خدمات پس از فروش واقعاً خوب کار کرده‌اند. خوشبختانه هرسال بهتر از قبل کار کرده‌اند. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که حرف آخر را گارانتی می‌زند. آنها به این شناخت رسیده‌اند که نارضایتی از خدمات پس از فروش به معنای از دست دادن مشتری است».

نویسنده: نعیمه صفری تبار
کدخبر: 198497
  • خ ارسالی در

    ۴درصدتله است امدی قرارداد بستی تبصره ایی ن نامه میزارن میشه ۲۴درصد

ارسال نظر

 

آخرین اخبار