|

دومین افت متوالی دلار رقم خورد

در دومین روز هفته، دلار دومین افت متوالی را تجربه کرد. روز گذشته اسکناس آمریکایی ۲۲۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

 در دومین روز هفته، دلار دومین افت متوالی را تجربه کرد. روز گذشته اسکناس آمریکایی ۲۲۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. در مقاطعی از روز، اسکناس آمریکایی حتی در محدود ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومانی مورد معامله قرار گرفت. به گفته فعالان، سفر غیرمنتظره مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در آستانه نشست شورای حکام، جهت انتظارات در بازار ارز را تغییر داد و موجب شد که از اواسط روز شنبه، تمایل به خرید ارز در بازار کاهش پیدا کند. همچنین دیروز ظهر، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه‌ای مشترک بر گسترش همکاری‌های فنی ایران و آژانس در زمینه‌های مختلف هسته‌ای تاکید کردند. پس از انتشار این بیانیه نیز بازار نوسان افزایشی خاصی را تا ساعت ۴ بعدازظهر تجربه نکرد و قیمت دلار بیشتر در حوالی سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد.

افت قیمت دلار در روز یکشنبه موجب شد سکه‌بازان نیز در موقعیت فروش قرار بگیرند. افزایش فروش‌ها در بازار فلز گران‌بهای داخلی موجب افت ۴۰ هزار تومانی سکه امامی و رسیدن آن به قیمت ۱۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان شد. با وجود افت روز یکشنبه، فلز گران‌بهای داخلی توانست مرز ۱۲ میلیون تومانی را حفظ کند. به گفته فعالان، سکه‌بازان سعی کردند تا حدی در برابر افت مقاومت کنند، چرا که امیدوار هستند اونس طلا در ابتدای روز دوشنبه به مرز هزار و ۸۰۰ دلاری حمله کند.

  اثر حضور گروسی در بازار

برخی معامله‌گران تصور می‌کردند که آمریکا با سه کشور اروپایی طرح قطعنامه‌ای را برای ارائه به جلسه شورای حکام آماده کنند. با توجه به سفر گروسی به تهران، معامله‌گران امیدوار شده‌اند که قطعنامه‌ای علیه ایران صادر نشود. البته «نور‌نیوز» نیز گزارش داده بود که قطعنامه ضد ایرانی در دستور کار نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

در این میان، ‌برخی از فعالان باور دارند در صورتی که تا پایان شهریورماه تکلیف آینده مذاکرات هسته‌ای روشن نشود، باز هم تقاضای احتیاطی به بازار بازخواهد گشت و فارغ از تصمیم شورای حکام، قیمت دلار تحریک خواهد شد. دلار در سال ۱۴۰۰ نتوانسته است به بالای محدوده ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان سرک بکشد، ولی عبور از آن می‌تواند زمینه‌ساز حرکت اسکناس آمریکایی به سوی مرز ۳۰ هزار تومانی شود.

  نقش هیجان در بازار دلار

 برخی از معامله‌گران باور دارند دلار ظرفیت رشد بیشتر را ندارد و بیشتر به واسطه عوامل هیجانی در مسیر صعودی قرار گرفت. از نگاه آنها با کاهش سطح هیجانات، روند قیمت نزولی‌تر خواهد شد. در شرایط کنونی به نظر می‌رسد بیشتر معامله‌گران از هفته دوم شهریورماه راه احتیاطی را در پیش گرفته‌اند و بی‌گدار به آب نزده‌اند. آنها معمولا در حوالی ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان خریدهای خود را بیشتر کرده‌اند و نزدیکی مرز ۲۸ هزار تومانی در موقعیت فروش قرار گرفته‌اند.  افت قیمت دلار در روز یکشنبه نیز در شرایطی صورت گرفت که بیشتر تحلیل‌گران اعتقاد داشتند معامله‌گران باید از فروش‌های هیجانی خودداری کنند. از نگاه آنها وضعیت بازار به گونه‌ای است که هر لحظه امکان تغییر مسیر وجود دارد و در چنین فضایی بهتر است که به سرعت موقعیت معاملاتی را تغییر دهند.

 تحلیل‌گران به معامله‌گران توصیه می‌کنند که به صورت پله‌ای اقدام به خریدوفروش کنند. به عنوان مثال دیروز به معامله‌گران پیشنهاد داده می‌شد که پس از فروش در محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی، در صورتی فروش‌های تازه‌ای را کلید بزنند که محدوده ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی از دست برود. حتی تحلیل‌گران فنی پیشنهاد می‌دادند که معامله‌گران یک بخش از فروش‌های خود را در صورت تثبیت بالای محدوده ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی، با خرید جایگزین کنند.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 200072

ارسال نظر