نقدینگی ترمز برید!
هاشمی، کارشناس اقتصادی گفت: نقدینگی بیش از حد مورد نیاز اقتصاد رشد کرده و این نقدینگی به ضرر اقتصاد است.
حسینی هاشمی درخصوص رسیدن نقدینگی به مرز حدود ۴ هزار هزار میلیارد تومان، افزود: این رشد نقدینگی با تورم و افزایش شدید قیمتها همراه است.
وی ادامه داد: تورم ایجادشده برای اقتصاد مفید نبوده و سبب میشود داراییهای مردم کم ارزش شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: افرادی که حقوق ثابت دریافت میکنند مثل کارکنان بخشهای دولتی و خصوصی و همچنین مستمری بگیران، در این شرایط فشار زیادی تحمل کرده و برای تامین بودجه خود با کسری زیادی روبرو خواهند شد.
حسینی هاشمی گفت: قیمت تمام شده کالاها افزایش پیدا کرده و به دنبال آن قدرت خرید مردم کاهش پیدا میکند.
وی کاهش معاملات مدت دار را یکی دیگر از مشکلات افزایش نقدینگی دانست و افزود: از این به بعد معاملات نقدی زیادی شده و مردم ترجیح میدهند به جای معاملات مدت دار به صورت نقدی معاملات خود را انجام دهند و در این شرایط کسانی که در بانکها سپرده گذاری دارند، بسیار ضرر میکنند.
این کارشناس اقتصادی گفت: نقدینگی بیش از حد مورد نیاز اقتصاد زیاد شده و مثل آبی میماند که اگر زیاد باشد کشتی را غرق میکند در صورتی که همین آب اگر در زیر کشتی باشد مفید است.
حسینی هاشمی افزود: نقدینگی موجود اصلا مفید نبوده و نمیتوان آن را به سمت و سوی مفیدی هم هدایت کرد.
خروج نقدینگی از بازار افزایش یافته است
این کارشناس اقتصادی درخصوص شرایط فعلی بازار سرمایه گفت: بسیاری از سهامها حباب داشتند و عده زیادی به دلیل جذابیتهای ایجادشده در این بازار به آن وارد شدند که در حال حاضر همه آنها در حال خروج از بازار هستند.
حسینی هاشمی افزود: این افراد که احتمال میدهم با افت قیمتها روبرو خواهند شد برای فروش سهام خود تعجیل کرده و همین امر سبب افت بازار میشود.
وی گفت: فضای اقتصادی کشور از اخبار بین المللی نیز تا حدودی تاثیر میپذیرد و در صورتی که این اخبار مثبت باشد شرایط بازار مثبت بوده و در غیر این صورت شرایط بازار منفی میشود.
حسینی هاشمی اضافه کرد: خروج نقدینگی از بازار سرمایه به شدت زیاد شده و این بازار طی روزهای اخیر افت زیادی را تجربه کرده است.
ارسال نظر