|

احیای بازار مسکن با روش مجلس |‌ مستاجران به آینده امیدوار شدند

در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

اقتصاد

به گفته این افراد، تهاتر یا مبادله کالا به کالا، به یکی از روش‌های متداول و خلاقانه در بازار مسکن تبدیل شده است. این شیوه، که اغلب در شرایط رکود یا نوسانات شدید اقتصادی رواج می‌یابد، فرصتی برای کسانی است که به‌دلیل کمبود نقدینگی نمی‌توانند در بازار سنتی خریدوفروش حضور پیدا کنند.

در این میان، کارشناسان معتقدند رواج تهاتر در بازار مسکن نشان‌دهنده عمق مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم است. از سوی دیگر، این روش می‌تواند در کوتاه‌مدت به کاهش فشار مالی بر برخی خریداران یا فروشندگان کمک کند، اما به‌عنوان یک راه‌حل پایدار برای معضل مسکن قابل‌اتکا نیست. دولت و نهادهای مرتبط باید با ارائه سیاست‌های حمایتی و ایجاد شرایط مناسب برای دسترسی به وام مسکن، تلاش کنند تا متقاضیان به روش‌های شفاف و منطقی‌تری برای تأمین سرپناه دسترسی پیدا کنند.

این روزها بازار مسکن در یک رکود مطلق فرو رفته است اما برخی از فعالان و آگاهان بازار می گویند: این روزها تهاتر یکی از روش هایی است که به دلیل کمبود نقدینگی در بازار مسکن شیوع پیدا کرده است.

این فعالان بازار مسکن می گویند: اگر چنانچه بازار مسکن در چند هفته آینده رونق بگیرد می توان امیدوار بود که تا حدودی خرید و فروش مسکن به سمت بهبود نسبی حرکت کرده است. اما در غیر این صورت باید تا اردیبهشت سال آینده منتظر ماند.

یکی از مشاوران املاک در منطقه دو تهران می گوید: قدرت خرید متقاضیان مسکن به شدت کاهش یافته است. هر چند معتقد هستیم که هنوز قیمت مسکن به نسبت سایر کالاها که رشد بالایی داشته اند افزایش نداشته است.

او ادامه می دهد: این روزها متقاضیان مسکن توانایی خرید مسکن نوساز ندارند اما با تهاتر ملک خود تلاش دارند واحد مسکونی خود را تبدیل به احسن کرده و تا حدودی به خواسته خود چه به لحاظ متراژ و چه به لحاظ موقعیت مکانی برسند.

اما سید جمال موسوی عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ می‌دهد، گفت: بازار آشفته مسکن به تدریج به سمت ساماندهی پیش می‌رود.

سید جمال موسوی در زمینه وضعیت مسکن اظهار داشت: ۲ میلیون نفر در سطح کشور متقاضی مسکن هستند که از این تعداد یک میلیون نفر آنها مدارک ثبت نامی خود را تکمیل کرده‌اند.

مشاور-املاک

بازار مسکن رو به ساماندهی است

وی با اشاره به اینکه در حوزه مسکن دو قانون با عنوان جهش تولید مسکن و قانون هفتم توسعه وجود دارد که بر اساس این قوانین دولت مکلف به احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای مردم شده است، تصریح کرد: از سویی بانک‌ها نیز موظف به ارائه ۲۰ درصد از تسهیلات خود به مسکن شده‌اند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون که اختصاصا به موضوع مسکن می‌پردازد و تعاملی موثر با وزارت راه و شهرسازی داشته است، افزود: بازار آشفته مسکن خود را پیدا کرده و به تدریج رو به ساماندهی است.

وی از اهتمام بخش دولتی برای ساماندهی حوزه مسکن خبر داد و خاطر نشان شد: بانک‌های عامل تسهیلات مسکن، کوتاهی‌هایی در این حوزه داشتهاند که مقرر شده این کم کاری‌ها و کوتاهی‌ها به زودی جبران شود.

موسوی با بیان اینکه تلاش همه بر این است که وضعیت بازار مسکن به نفع مردم تغییر پیدا کند، ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ خواهد داد و این اتفاقات به نفع مردم خواهد بود.

قیمت-دلار-بازار

به نظر می رسد بازار مسکن این روزها به شدت در انتظار اخبار جدید و یا تثبیت نرخ ارز است تا بتواند خود را با تورم و برخی اتفاقات اقتصادی و سیاسی هماهنگ کند.

اما آنطور که برخی از مشاوران املاک عنوان می کنند این است که هنوز قیمت مسکن با دلار ۵۰ هزار تومانی خرید و فروش می شود و هنوز از خواب بیدار نشده است. اما آنچه که مشخص و محرز است این است که مسکن همچنان دست نیافتنی است و اگر چنانچه باز هم رشد قیمت داشته باشد بیشتر در رکود فرو می رود.

خروج از رکود و تقویت بخش تقاضا نیز مستلزم ورود بانک ها با اعطای تسهیلات ارزان قیمت میسر خواهد شد.

منبع: اقتصادآنلاین
کدخبر: 344770 سهیل مافی

ارسال نظر