قیمت طلا رکورد خواهد زد ؟ | پیشگویی قیمت طلا و بازار دلار ( شنبه ۲۳ فروردین )
قیمتها در بازار طلا با رشد قابل توجه بهای جهانی هر اونس طلا و همچنین افزایش نرخ ارز، بار دیگر روندی صعودی به خود گرفتهاند. افزایش تقاضا نیز به این روند دامن زده است. کارشناسان بر این باورند که در صورت عبور قیمت طلای آبشده از مرز مقاومتی ۳۳ میلیون تومان، امکان ورود به فاز صعودی جدید و پرشتابتری وجود دارد. با این حال، تعیین تکلیف مذاکرات میان ایران و آمریکا همچنان مهمترین عامل جهتدهنده به مسیر قیمتی بازار طلا به شمار میرود.

قیمتها در بازار سکه برخلاف بازار طلا با نوسانی نامتوازن آغاز به کار کردهاند. در حالی که قیمت سکه تمام با کاهش قابلتوجهی همراه بوده، سایر قطعات سکه مسیر صعودی را در پیش گرفتهاند. این واگرایی در رفتار بازار، حاکی از عدم هماهنگی در سمت عرضه و تقاضا و همچنین حساسیت بالا نسبت به اخبار و سیگنالهای سیاسی و اقتصادی است.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در مصاحبه با سایت طلا گفت:قیمت اونس جهانی روز جمعه با ۶۵ دلار افزایش به ۳۱۱۱ دلار رسید در ایران نیز قیمت طلا و سکه به دلیل افزایش قیمت اونس جهانی به روند صعودی خود ادامه داد این در حالی است که داد و ستدها به روال عادی می باشد .
وی به مردم توصیه کرد نسبت به مبادلات خود در بازارهایی که التهاب ندارد و قیمت ها ثبات یافته است اقدام کنند تا متضرر نشوند .
بذرافشان درباره پیش بینی قیمت ها گفت:باید دید روند اونس جهانی و نرخ ارز در روز شنبه به کدام سو می رود زیرا با نوسان این عوامل قطعا قیمت طلا و سکه نیز تغییر خواهد داشت.
در بازار ایران در آخرین روز از هفته سوم فروردین ماه قیمت سکه طرح جدید با ۱۰۰ هزار تومان افزایش،قیمت سکه طرح قدیم با ۷۰۰هزار تومان افزایش، قیمت نیم سکه با یک میلیون تومان افزایش ،قیمت ربع سکه و قیمت سکه های بانک مرکزی بدون تغییر، هر گرم طلای ۱۸عیار نیز با ۱۶۵ هزار تومان افزایش نسبت به روز گذشته در این لحظه داد و ستد شد.
پیشبینی کاهش قیمت دلار پس از توافق
مهراد عباد، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در مصاحبهای پیشبینیهای خود را از تاثیرات احتمالی توافق ایران و آمریکا بر اقتصاد کشور بیان کرد و گفت: اقتصاد ایران طی سالهای اخیر با چالشهای متعددی مواجه بوده است که علاوه بر تحریمهای خارجی، به دلیل ناکارآمدیهای داخلی و ضعفهای مدیریتی نیز مشکلاتی را برای تجارت کشور ایجاد کرده است.
وی افزود: این دو عامل به طور مستقیم مانع از تحقق رشد اقتصادی مطلوب در کشور شده و به افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی دامن زده است.
عباد در ادامه با اشاره به تاثیرات مثبت احتمالی توافق ایران و آمریکا، توضیح داد: در صورت وقوع توافق، میتوان انتظار داشت که وضعیت اقتصادی ایران در کوتاهمدت بهبود یابد و فضایی برای تنفس اقتصادی فراهم شود. بهعنوان نمونه، انتشار اخبار مربوط به توافق میتواند باعث کاهش هیجانی نرخ ارز در بازار آزاد تا حدود ۳۰ درصد شود. این امر مشابه آنچه بود که با اعلام خبر زمان برگزاری مذاکرات ایران و آمریکا، نرخ ارز هفت درصد کاهش یافت.
وی تاکید کرد: درخواست اصلی دیپلماتهای ایرانی رفع تحریمهای ناعادلانهای است که علیه کشور وضع شده، اما حل مشکلات ناشی از تحریمهای آمریکا، حتی با توافق، در کوتاهمدت ممکن نخواهد بود. برای مثال، موضوعاتی مانند پیوستن ایران به FATF ممکن است حداقل دو سال زمان ببرد.
عباد در خصوص نیاز به اصلاحات داخلی در کنار حل مشکلات خارجی، گفت: بیش از ۹۰ درصد اقتصاد ایران دولتی است و بنابراین برای تحقق رشد اقتصادی، علاوه بر رفع تحریمهای خارجی، نیاز به تغییرات داخلی و سیاستهای نهادگرایانه داریم.
وی در ادامه به تاثیرات توافق بر بازار ارز اشاره کرد و اظهار داشت: توافق میتواند منجر به کاهش نوسانات ارز و کم شدن شکاف قیمت در بازارهای رسمی و غیررسمی شود. هرچند رئیس بانک مرکزی همچنان تاکید دارد که بازار آزاد ارز در ایران وجود ندارد، اما بدون شک توافق میتواند نوسانات ارزی را کاهش دهد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به پتانسیلهای ایران در عرصه بینالمللی گفت: با رفع تحریمها، ایران میتواند در عرصههای اقتصادی و تجاری بینالمللی با محدودیتهای کمتری فعالیت کند و از این فرصت برای بهبود وضعیت اقتصادی خود بهرهبرداری کند. در سالهای گذشته، تولید و صادرات با بحرانهایی مواجه بوده است و کنار رفتن تحریمها میتواند تحولاتی جدی به همراه داشته باشد.
عباد در پایان تصریح کرد: هر توافقی تنها در صورتی میتواند پایدار باشد که برای هر دو طرف سودمند باشد. طرفین باید در جریان مذاکرات به یکدیگر امتیازات قابل قبولی بدهند و باید دید مذاکرات چگونه پیش خواهد رفت.
ارسال نظر