|

مهلت ثبت نام در سامانه املاک تمام شد؟

در حالی که بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت سامانه املاک و اسکان کشور تا پایان مهر تمدید شده بود، معاون وزیر راه از احتمال تمدید خوداظهاری در این سامانه تا آخر سال خبر داد.

بر اساس تبصره ۱ ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مشهور به قانون مالیات بر خانه‌های خالی که در آذر ماه سال گذشته در مجلس اصلاح شد، وزارت راه و شهرسازی ملزم به اجرایی شدن امکان خوداظهاری سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستأجر در سامانه املاک و اسکان کشور ظرف ۲ ماه از زمان ابلاغ کرده بود که این سقف زمانی به دلیل آغاز شدن فعالیت سامانه از ۱۹ فروردین امسال، در ۱۹ خرداد ماه سال جاری به اتمام می‌رسید.

پس از آن در ۱۷ خرداد ماه امسال، ستاد ملی مقابله با کرونا، خوداظهاری سرپرستان خانوار و مالکان املاک مسکونی را تا پایان مهر ماه امسال تمدید کرد.

اخذ مالیات از خانه‌های خالی معطل تمدید خوداظهاری سامانه اسکان نیست

از نقاط قوت قانون اصلاح مالیات بر خانه‌های خالی در آذر ماه ۱۳۹۹، معطل نشدن این قانون به خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان برای اخذ مالیات از مالکان واحدهای مسکونی خالی از سکنه است و لذا سازمان امور مالیاتی با همکاری وزارت راه و شهرسازی که اطلاعات خانه‌های خالی از سکنه را به این سازمان ارائه می‌دهد، می‌تواند اقدام به اخذ مالیات از مالکان این واحدها کند.

بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، برای این وزارت خانه تا کنون خالی بودن ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی محرز شده اما بر اساس مصوبات جلسه‌ای در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، قرار است این اطلاعات در سامانه‌ای با نام سماوا که وزارت ارتباطات در بستر امن فناوری اطلاعات تهیه می‌کند، به سازمان امور مالیاتی ارسال شود.

سامانه دو ماه از دسترس خارج شد

سامانه املاک و اسکان از ۲۰ تیر ماه تا ۱۹ شهریور حدود دو ماه از دسترس کاربران خارج شد، که این اتفاق، زمزمه‌های تمدید احتمالی خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان کشور را تقویت کرد.

تا قبل از بروز مشکلات زیرساختی در سامانه‌های وزارت راه و شهرسازی از جمله سامانه املاک و اسکان کشور در تیرماه امسال، ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار اقدام به خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان کرده بودند.

این در حالی است که محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری در اوایل مهر ماه امسال از ارسال درخواست تمدید سامانه املاک و اسکان از سوی وزارت راه و شهرسازی به ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد؛ اما پس از آنکه این ستاد با تمدید خوداظهاری در سامانه مذکور موافقت نکرد، محمودزاده اعلام کرد: ستاد ملی مقابله تمدید خوداظهاری را لازم ندانسته و مدت زمان باقی مانده حدوداً یک ماهه برای تکمیل اطلاعات ملکی-سکونیت خانوارها را کافی می‌داند.

وزرات راه: روش‌های دیگری برای تکمیل سامانه اسکان غیر از خوداظهاری داریم

اگرچه وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی مدعی هستند برای مالیات ستانی از مالکان خانه‌های خالی، صرفاً به خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان بسنده نکرده و با سایر اطلاعات دستگاه‌های مرتبط از جمله سازمان ثبت املاک و مستغلات، شهرداری‌ها، دستگاه‌های خدمات رسان از جمله شرکت‌های آب و برق و… نسبت به تکمیل اطلاعات ملکی-سکونتی سرپرستان خانوار اقدام کرده‌اند، اما در هفته‌های اخیر وزارت راه و شهرسازی برای دومین بار از زمان آغاز به کار فعالیت این سامانه در بهار امسال، پیامک‌های لزوم ثبت نام و درج اطلاعات هویتی-ملکی-سکونتی برای شهروندان ارسال کرد.

گفتنی است محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اخیراً در گفت وگو با خبرنگار مهر از ثبت نام ۲۶ میلیون خانوار در این سامانه خبر داده بود.

معاون وزیر راه: درخواست تمدید خوداظهاری سامانه اسکان به شورای عالی سران قوا رفت

با وجود ادعاهای مطروحه مبنی بر تکمیل اطلاعات در سامانه اسکان، اما بار دیگر جمعه ۳۰ مهر ماه در آخرین روز امکان خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان کشور، محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از ارسال درخواست وزارت راه و شهرسازی برای تمدید فعالیت سامانه املاک و اسکان کشور تا پایان سال به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ارسال شده است.

به گفته محمودزاده، احتمال موافقت این شورای عالی با درخواست وزارت راه و شهرسازی بسیار بالاست.

خاطرنشان می‌شود در حال حاضر سامانه املاک و اسکان کشور در دسترس کاربران است.

منبع: مهر
کدخبر: 210486
  • جمال شهسواری ارسالی در

    این طرح پر از ابهام و خلا هست باید برداش ته باشه با اصل قانون مدنی در تضاد هست

ارسال نظر

 

آخرین اخبار