بازار دلار منتظر صعود باشد؟
یکی از مهم ترین عواملی که خریداران را در روز یک شنبه روانه بازار کرد و زمینه ساز ضرر خالی فروشان ارزی شد، بالا رفتن نرخ حواله درهم بود.
آخرین روز آبان ماه، صحنه ضرر زیاد خالی فروشان ارزی بود. این دسته از معامله گران که از اواخر روز شنبه اقدام به فروش ارز کرده و امیدوار بودند که دلار در روز یک شنبه به زیر مرز 27 هزار تومانی برود، با هجوم خریداران دچار ضرر سنگینی شدند.
یکی از مهم ترین عواملی که خریداران را در روز یک شنبه روانه بازار کرد و زمینه ساز ضرر خالی فروشان ارزی شد، بالا رفتن نرخ حواله درهم بود. رشد درهم موجب شد که دلار به راحتی در موقعیت صعودی قرار بگیرد و به دنبال این اتفاق، خالی فروشان ناچار شوند که برای پرداخت تعهد ارزی خود در موقعیت خرید قرار بگیرند؛ این موضوع توانست رشد اسکناس آمریکایی را تشدید کند.
دو عامل فنی مهم برای معامله گران دلار
با توجه به رشد آخرین روز آبان ماه، برخی فعالان انتظار برگشت دلار به مسیر کاهشی را ندارند. به باور برخی تحلیل گران، از یک سو، اسکناس آمریکایی توانست در آخرین روز آبان مرز 28 هزار تومانی را به عنوان کف جدید معرفی کند و از سوی دیگر موفق شد که محدوده مقاومتی 28 هزار و 200 تومانی را بشکند. این دو متغیر فنی انتظارات صعودی را در بازار تقویت کرده است. با این حال، بازار در روزهای قبل چند بار نتوانست از سد 28 هزار و 500 تومان عبور کند. به این ترتیب، تا محدوده یاد شده شکسته نشود، خبری از رشد معنادار قیمت نخواهد بود.
بازار «خبری» می شود
در حالی که برخی معامله گران هم چنان سعی می کنند با تکیه بر متغیرهای فنی، آینده دلار را پیش بینی کنند، دسته دیگری باوردارند، نوسان دلار طی روزهای بعد وابسته به تحلیل های فنی نیست و بیشتر باید اخبار را به دقت دنبال کرد. به عنوان مثال، در صورتی که خبر مثبتی از سفر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران منتشر شود، دلار به راحتی نه تنها به سوی مرز 28 هزار تومانی بازخواهد گشت، بلکه وارد کانال 27 هزار تومان خواهد شد. عدم انتشار اخبار مثبت از مذاکرات می تواند صعودی های بازار را فعالتر کند.
ارسال نظر