|

استراتژی صبر در بورس ادامه خواهد داشت؟

ریسک‌های بازار سهام افزایش یافته است و واکنش سهامداران به نااطمینانی‌های بورس مکث و انتظار بوده است. ارزش معاملات و تقاضای بازار افت شدیدی داشته و نگاه معامله‌گران به دو رویداد مهم پیش رو است.

در هفته اخیر شاخص کل بورس در دامنه‌ای ۵۰ هزار واحدی در کانال ۱.۳ میلیونی رو به پائین نوسان کرد. در اولین روز هفته شاخص کل بیش از ۲۷ هزار واحد افت کرد و به کانال ۱.۳ میلیونی سقوط کرد. شاخص کل بورس روز یکشنبه رشد هزار و ۳۱۴ واحدی را پشت سر گذاشت و روز دو‌شنبه شاخص با افت ۴ هزار و ۱۸۳ واحدی مواجه شد. سه‌شنبه بازهم شاخص نزول کرد و کاهش ۶ هزار و ۸۴۵ واحدی را ثبت کرد. شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته اخیر بیش از ۱۷ هزار واحد سقوط کرد و تا سطح یک میلیون و ۳۴۰ هزار واحد پائین آمد تا هفته‌ای نزولی را پشت سر بگذارد.

آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهام‌داران می‌دهند؟

بازدهی هفتگی بورس

شاخص کل بورس برای سومین هفته متوالی نزول کرد و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۵۳ هزار و ۹۸۵ واحد پائین‌تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۳.۸ درصد شود.

در هفته اخیر نزول شاخص کل هم‌وزن شدیدتر بود و در تمام روزهای هفته نزول کرد. شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۱۵ هزار و ۹۰۷ واحد پائین‌تر ایستاد و به رقم ۳۶۷ هزار و ۵۶۳ واحد رسید و بازدهی منفی ۴ درصدی را ثبت کرد.

در شرایطی به استقبال هفته سوم آذر ماه می‌رویم که در هفته گذشته، علاوه بر نزول شاخص‌های بازار سهام ارزش معاملات به شدت کاهش یافت و شاهد خروج نقدینگی حقیقی بودیم.

ارزش معاملات خرد در یک روند نزولی در روز چهارشنبه به کمترین سطح در ۶ ماه اخیر سقوط کرد و در تمامی روزهای هفته ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی بود. در مجموع کل هفته هزار و ۶۷۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۳۳۴ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد ۸۵۴ درصدی داشته است.

علاوه بر این از تقاضای بازار کاسته شده و به استثنای روز یکشنبه، در باقی روزهای هفته معاملات بورس با مازاد عرضه بسته شد. تحلیل‌گران بازار سرمایه علت اصلی کاهش ارزش معاملات و میل به خروج سهامداران حقیقی را افزایش نااطمینانی‌ها و ریسک‌های بورس تهران می‌دانند. تحولات بازارهای جهانی، شیوع سویه جدید ویروس کرونا، تحولات بازار ارز و مذاکرات احیای برجام از مهم‌ترین ریسک‌های بازار سهام است. علاوه بر این‌ها در هفته پیش رو لایحه بودجه به مجلس می‌رود و از لایحه بودجه ۱۴۰۱ رونمایی خواهد شد. هزینه‌های دولت و شرکت‌های دولتی، سیاست‌های ارزی دولت و پیش بینی فروش نفت از جمله مواردی هستند که مورد توجه فعالان بازار سرمایه خواهند بود. به علاوه مسئله فروش دارایی‌ها و واگذاری سهام دولت به طور خاص مورد توجه سهام‌داران و معامله‌گران بورس خواهد بود. با این وصف می‌توان گفت استراتژی صبر و انتظار معامله‌گران که در افت ارزش معاملات نمایان‌گر شده بود، این هفته نیز ادامه خواهد داشت و یک نگاه معامله‌گران به مذاکرات برجامی و نگاه دیگر آن‌ها به بودجه ۱۴۰۱ خواهد بود.

 

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 222338

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین