|

رضایی: رمزارزها ۴ ماهه قانونمند می شوند

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: نظر رییس جمهور نسبت به ارز دیجیتال مثبت است و باید ارز های دیجیتال قانونی شود.

محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: در آبان ماه به خبرهای خوش در آذرماه اشاره کردم که به چهار اتفاق مهم در دولت اشاره می کنم.

جلوی فروش ارز نفتی به بانک مرکزی را می‌گیریم

او گفت: اولین تصمیمی که گرفته شد این بود که یکی از شیوه‌های خلق پول بدون پشوانه یعنی فروش ارز‌های نفتی دولت به بانک مرکزی در بودجه‌ای که در آذرماه تحویل مجلس داده ایم را گرفتیم. این ارز‌های نفتی که وارد بانک مرکزی می‌شد تبدیل به پایه پولی شده و این پایه پولی در استخر نقدینگی کشور ۷ برار می‌شد. به عنوان مثال هر هزار تومان بدون هیچ پشتوانه و بدون کمترین تاثیر در تولید ملی و ثروت ملی تبدیل به ۷ هزار تومان می‌شد.

رضایی تصریح کرد: این عوامل باعث شد میزان نقدینگی افزایش پیدا می‌کرد؛ بدون اینکه تاثیر قابل توجهی در تولید ملی داشته باشد به مدت ۵۰ سال این رویه ادامه داشت یعنی از سال ۱۳۵۱ که درآمد‌های نفتی ایران چند برار شد این مشکات به صورت سریع تری وارد اقتصاد ایران شد و چند سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا دولت فعلی این شیوه غلط ادامه داشته است.

او بیان کرد: از نمایندگان مجلس خواستارم در تصویب این بند از بودجه همت به خرج دهند یعنی دولت ارز‌های نفتی را به بانک‌های کشور و بانک ملی بفروشد تا پول بدون پشتوانه وارد اقتصاد کشور نشود و همان پول به صورت واقعی به کشور تزریق شود.

یارانه جدید در راه است

این مقام مسئول ادامه داد: مسئله دوم مربوط به یارانه‌هاست که در لایحه بودجه مقرر شده است که دو برابر شود اما رئیس جمهور تاکید داشت تا سه ماه پایانی سال نیز این قانون اجرایی شود بر همین اساس این اقدام از دی ماه اجرایی خواهد شد.

رضایی گفت: با اجرای درست این مصوبه، هر خانواده چهار نفره ۸۰۰ هزار تومان کالا و پول دریافت خواهند کرد.

مذاکرات جدی دنبال می شود

این مقام مسئول تصریح کرد: خبر سوم مربوط به مذاکرات هسته‌ای است که بعد از ۴ الی ۵ سال متوقف شده بود، این مذاکرات هم بالاخره شروع شد و ما پیشرفت‌های خوبی داشته ایم البته مذاکرات ادامه دارد. ایران جدی است، اما می‌خواهم توصیه به همه کنم که بدانند ما اقتصاد کشور را شرطی نمی‌کنیم و به مذاکرات گره نمی‌زنیم.

او گفت: ایران منطقی دارد که ما در مسئله انرژی هسته‌ای دنبال ساخت بمب اتم نیستیم، اما انرژی هسته‌ای صلح آمیز را حق مسلم خود می‌دانیم لذا در مذاکرات جدی هستیم.

رضایی افزود: مسئله چهارم این است که اولین بار در کشور دولت‌ها شعار می‌دادند و زحمت می‌کشیدند، اما بودجه کافی برای پیشرفت نمی‌گذاشتند. برای برای پیشرفت کشور بودجه گذاشته ایم؛ چه برای کسب و کار‌های کوچک و بزرک و همچنین برای ۱۰ تا از مگاپروژه‌هایی که می‌خواهد صورت بگیرد که در زمان درست آن را مطرح خواهیم کرد. این‌ها تصمیماتی است که در آذرماه گرفته شد و وارد مرحله اجرا شده است.

موافق ارز دیجیتالیم اما به شرط تدوین قوانین محکم

او گفت: نظر من و رئیس جمهور نسبت به این موضوع مثبت است، ولی این موضوع باید قانونی شود. اولا از حالت‌های مخفی و پنهانی به صورت آشکار شود؛ افراد فعال در این زمینه اظهارنامه پر کنند و مالیات دهند. گاز و برقی که مصرف می‌کنند باید با قیمت‌های درستی خریده شود، ولی این مسئله باید مراحل قانونی خود را طی کند من موافقم، اما باید قانون در هیئت دولت تصویب شود، در حال حاضر در حال تدوین این مراحل هستیم و این فرآیند نباید بیش از ۳ تا ۴ ماه طول بکشد.

او گفت: پنج شنبه هفته گذشته و همچنین یک شنبه همین هفته، جلسه ای با ریاست بنده برگزار شد که در آن ۱۰ تصمیم برای تقویت بازار سرمایه گرفته شد. ابتدا مسئله سوخت نیروگاه ها، کارخانه‌های سیمان، فولاد و پتروشیمی بود، چون تصورات ابهام آمیزی به جامعه وارد شده بود این بودجه در حقیقت قیمت‌های سوخت را چندین برابر کرده است ما این را تعیین و تکلیف کرده ایم.

تلاش برای رسیدن به شاخص یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی در بورس

معاون اقتصادی رئیس جمهور بیان کرد: این ۱۰ تصمیم برنامه کوتاه مدت ما برای تقویت بورس است، ولی جلسات ما ادامه دارد که بتوانیم به صورت اساسی بازار بورس را یک اصلاح بنیادین کنیم، چون در دولت گذشته یک کار شتاب زده‌ای صورت گرفت و بورس فراتر از توانش زیربار هزینه‌های مردم رفت و مردم پول هایشان را آوردند در حقیقت روی یک خودرویی سوار کردند که این خودرو توانایی لازم را برای تحمل آن را نداشت هم اکنون شاخص بورس روی پله یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی قرار دارد.

رضایی بیان کرد: از اینجا به بعد ما این خودرو را تقویت می‌کنیم که بتواند بار بزرگتری را از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی و آرام آرام در ارتفاع بالاتری حمل کند؛ این مورد در دستورکار ماست. بزودی اصلاحات قابل توجهی در بورس انجام خواهیم داد.

این مقام مسئول گفت: صادرات باعث شده است که مصرف داخلی هم تقویت شود، چون وقتی تولیدات صادرات محور خواهد بود، اولین کاری که صورت می‌گیرد صادرات خارجی باعث می‌شود که بازار‌های داخلی اشباء شوند.

رضایی گفت: یعنی یک صادرات درست بعد از اشباء بازارداخلی صورت می‌گیرد چراکه، چون صادراتی که قدرت فتح بازار‌های بیرون را داشته باشد. صادرات ایران جزیره‌ای شده است و باید در اصلاح ساختار تجارت بررسی شود. در همین ۶ ماه درآمد‌های ارزی ما جهش قابل توجهی پیدا کرده است.

این مقام مسئول گفت: دو اتفاق ضایع آفرین در اقتصاد ایران یکی خام فروشی است مواد پتروشیمی را هم خام می‌فروشیم در حالی که می‌تواند تبدیل به مواد مورد استفاده شوند. می‌روند بافناوری کره و چین تبدیل به مواد مصرفی می‌شود همان را به ما با قیمت زیادی به ما می‌فروشند. دانش و فناوری‌هایی که از کشور خارج می‌شوند اگر به تبدیل مواد خام به مواد مصرفی کمک کند اوضاع بهتر می‌شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 227335

ارسال نظر

 

آخرین اخبار