فشار فروش دلار در بازار بالا رفت!
بازار ارز روز یکشنبه ۱۲ دی ماه در سراشیبی قیمتی قرار گرفت.
بر اساس بررسیهای میدانی از بازار ارز تهران فشار فروش نسبت به روزهای گذشته به مقدار قابل توجهی افزایش یافته و معاملهگران درصدد تبدیل دارایی دلار خود به ریال در این مقطع زمانی هستند. به نظر میرسد این روزها، خرید دلار با هر نرخ پیشنهادی، مورد استقبال فروشندگان قرار میگیرد و در فضای کمبود تقاضا، به نوعی معاملهگران، مشتریقاپی میکنند.
قیمت اسکناس آمریکایی که روز شنبه در نرخ ۲۹ هزار و ۷۵۰ تومان به کار خود پایان داده بود با شروع ساعات کاری روز یکشنبه کاهشی ۱۵۰ تومانی به خود دید و در معاملات ابتدایی روز نرخ ۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان از جانب معاملهگران ارائه میشد. این در حالی است که به گفته برخی از این بازیگران بازار ارز حتی برای این قیمت هم خریداری در بازار وجود ندارد و آنهایی که برای تبدیل دارایی خود به ریال اصرار دارند مجبورند با اندک خریداران بازار راه آمده و قیمتهای پایینتری مطرح کنند.
این روند کاهش نرخ برخلاف نمایش هفته گذشته دلار متوقف نشده و در ادامه ساعات کاری روز یکشنبه شاهد افت دوباره قیمت دلار بودیم. در ساعت ۲ بعدازظهر دیروز اسکناس آمریکایی با شکست کف حمایتی مهم ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان در پله ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد. به باور معاملهگران هسته مرکزی بازار ارز تهران، شکست این کف حمایتی میتواند اتفاق مهمی در روند قیمت دلار برای روزهای اخیر باشد. آنها بر این باورند که در صورت ورود دلار به کانال ۲۸ هزار تومانی برای مدتی نوسان در این کانال ادامه خواهد داشت.
تحلیلگران بازار ارز علت این روند کاهشی را بیشتر در اخبار منتشر شده حول محور مذاکرات هستهای میدانند. در ساعات پایانی روز شنبه ۱۰ دی ماه بود که رادیو ملی آمریکا طی خبری به نقل از طرفین مذاکرهکننده اروپایی اعلام کرد: پیشرفتهای خوبی در روند مذاکرات به وجود آمده است. از نگاه برخی معاملهگران، این نخستین بار است که طرفین اروپایی به شکل رسمی از پیشرفت در مذاکرات سخن گفته و سیگنالهای مثبت منتشر کردهاند. همین امر تحلیلگران را به حصول سریعتر توافق در روزهای آتی امیدوار کرده و باعث شده بازار ارز وضعیت متفاوتی داشته است.
اما از دیگر اخبار منتشر شده تاثیرگذار بر بازار ارز روزهای اخیر میتوان به هماهنگی هرچه بیشتر هیاتهای مذاکرهکننده ایرانی، چینی و روس در مواضع تعیینکننده نتیجه مذاکرات اشاره کرد. طی مذاکرات صورت گرفته بین این سه گروه مذاکرهکننده چشمانداز واضحتری از مواضع ایران در توافقنامه جدید به وجود آمده و همین امر میتواند همچنان انتظارات نسبت به حصول توافق جدید را قوت ببخشد.
این روند کاهشی روز یکشنبه مختص بازار تهران نبوده و بازارهای کشورهای همسایه نیز تحت تاثیر ریزش قیمت ارز در تهران قرار گرفتند. معاملات هرات و سلیمانیه روز یکشنبه با کاهشهای چشمگیر نسبت به روزهای گذشته بازار تهران را تنها نگذاشته و در این روند نزولی همراه شدند. برخی از کارشناسان بر این باورند که نرخ دلار بعد از شکست حمایت مهم ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی حتی در صورت اصلاح نرخ هم شاید نتواند بالای این کف به تثبیت برسد و آنها این رقم را سقف مقاومت جدید دلار میدانند.
انتظارات معاملهگران از نرخ ارز در روزهای آتی نیز تا حوالی عصر روز یکشنبه زیر پله ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان ارائه میشد که این امر نشان میدهد روند کاهشی به وجود آمده دست معاملهگران افزایشی را از بازار کوتاه کرده است. البته ممکن است مانند روزهای پایانی هفته گذشته، در آینده شاهد تلاشهای بینتیجه معاملهگران در راستای جبران ضررهای وارده به داراییشان باشیم.
در نهایت دلار پایان روز یکشنبه و تا زمان نوشتن این گزارش در بازار آزاد تهران با کاهش قیمتی ۳۵۰ تومانی نسبت به روز شنبه با قیمتی معادل ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان به کار خود پایان داد. حال باید دید از سرگیری مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته جاری چه تاثیراتی بر روند نرخ ارز خواهد داشت و نمودار قیمت دلار در روزهای آتی به کدام سمت حرکت خواهد کرد. سکه تمام بهار آزادی نیز یکشنبه در روز تعطیلی قیمت جهانی طلا با کاهش قیمتی ۵۰ هزار تومانی نسبت به روز قبل خود در رقم ۱۳ میلیون و ۵۰ هزار تومان معامله شد.
ارسال نظر