|

تجمع بازنشستگان مقابل مجلس / خواسته اصلی آنها چیست؟

دولت هنوز بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است و حدود صدها نفر از بازنشستگان صبح یکشنبه (۲۶ دی) مقابل مجلس شورای اسلامی در اعتراض به این عدم پرداخت بدهی تجمع کردند.

با فراخوان اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بازنشستگان تامین اجتماعی در اعتراض به دیده نشدن سهم بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، حدود صدها نفر از بازنشستگان صبح یکشنبه (۲۶ دی) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

چرا بازنشستگان مقابل مجلس تجمع کردند؟

حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) درباره دلیل برگزاری این تجمع گفت: «آمده‌ایم تا ناگفته‌های خود را به گوش کمیسیون ۴۵ نفره تلفیق بودجه برسانیم. خواهان احقاق حقوق در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی هستیم. همسان‌سازی یک عدالت حقوقی است، چرا در نظامی که بر مبنای عدالت بنا شده، سهم تامین اجتماعی را نمی‌بینند؟»

صادقی با بیان اینکه حضور بازنشستگان مقابل مجلس مبتنی بر حق‌طلبی و استیفای حقوق تضییع شده است، تصریح کرد: «حقوق را باید استیفا و کسب کرد، بنابراین برای به‌دست آوردن آن تلاش می‌کنیم.»

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اظهار کرد: «لایحه بودجه‌ای که توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه، آقای مسعود میرکاظمی تهیه شده، ظلم در حق کارگران است. ردیف بودجه سازمان تامین اجتماع از گذشته دور همواره در بودجه آمده است و تنها ارقام آن تغییر می‌کرد. درحال‌حاضر، این ردیف را حذف کرده‌اند که ظلم بر جامعه کارگری و تامین اجتماعی است. قانون تامین اجتماعی از سال ۵۴ تصویب شده، از آن زمان تا امروز همواره در بودجه سهم تامین اجتماعی در نظر گرفته می‌شد اما در سال ۱۴۰۱ هیچ سهمی ندارد.»

صادقی ادامه داد: «شایسته نیست که مجلس شورای ملی از کارگران و تامین اجتماعی در بودجه نام می‌برد اما مجلسی که لقبِ انقلابی دارد، با حذف بودجه تامین اجتماعی در حق کارگران و بازنشستگان ظلم می‌کند. بدانید که کارگران همواره انقلابی هستند و همواره در کنار نظام هستند و هیچگاه مقابل آن قد علم نکرده‌اند. آقایان! بهره‌مندی از منابع عمومی، سهم کارگران و بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۱ را ببینند. تامین اجتماعی اگر بمیرد، کشور با چالش روبه‌رو می‌شود. در اینجا جمع شده‌ایم تا بگوییم صندوق تامین اجتماعی را همچون دیگر صندوق‌های بازنشستگی در کانون توجه خود قرار دهید. نمایندگان مجلس تنها بخشی از صندوق‌ها را می‌بینند اما خانواده بزرگ تامین اجتماعی را نادیده می‌گیرند.

خواسته اصلی بازنشستگان چیست؟

صادقی گفت: «از نمایندگان می‌خواهیم تا به بند «ز» تبصره ۱۹ لایحه بودجه پس از کلمه لشکری، کلمه تامین اجتماعی را اضافه کنند. ما می‌خواهیم تا اشتباهات آقای میرکاظمی در نگارش بودجه ۱۴۰۱ دیده شود. ما خواهان توسعه تامین اجتماعی هستیم نه اینکه این سازمان را ضعیف‌تر کنید. ما نسبت به بازنشستگان دیگر حسادت نمی‌کنیم، بازنشستگان ارتش، نیروی انتظامی و فرهنگیان، برادران ما هستند. ما برای مبارزه با تبعیض انقلاب کردیم چرا تبعیض وجود دارد؟»

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با بیان اینکه خواست‌های متنوعی داریم، تصریح کرد: «خواسته اصلی ما دیدن سهم تامین اجتماعی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ است. در بودجه جاری سال ۱۴۰۱ تصمیم دارند تا بر شاغلانی که بیش از ۵ میلیون دریافت می‌کنند، مالیات بگیرند. کجا را می‌شناسید که فقرا تامین‌کننده هزینه اغنیا باشند؟ اغنیا باید مالیات دهند که صرف فقرا و عمران شود.»

صادقی افزود: «حدود ۳۹ نفر از نمایندگان کمیسیون تلفیق وعده داده‌اند که سهم تامین اجتماعی در بودجه را درنظر بگیرند. اگرچه ارقام متفاوتی مطرح کرده‌اند اما هیچکدام بر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سهم مورد نظر ما اشاره‌ای نکرده‌اند. تنها این مبلغ می‌تواند به خانواده تامین اجتماعی کمک کند. باید رقمی را درنظر بگیرند تا سازمان تامین اجتماعی کسری بودجه خود روی به استقراض نیاورد. تامین اجتماعی باید استقراض کند تا منابع هزینه ۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی خود را تامین کند. به طور قطع این مبلغ در سال بعد افزایش خواهد یافت.»

صادقی ادامه داد: «مجلس، صدای ما را نمی‌شود، از دستگاه‌های امنیتی و نظامی می‌خواهیم که صدای ما را به گوش رهبری برسانند تا به نمایندگان مجلس بگویند که در بودجه تبعیض وجود نداشته نباشد.»

علی خدایی (نائب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار) که دیگر سخنران این اجتماع بود، گفت: «هیچ تفاوتی میان بازنشسته و کارگر وجود ندارد، افرادی می‌خواهند خواسته‌های این گروه‌ها را خدشه‌دار کنند، باید به دنبال این موضوع بود که چه منافعی نصیبشان می‌شود.»

خدایی با بیان اینکه دولت شعارهایی برای بهبود وضعیت مطرح کرده است، گفت: «این شعارها، جامعه کارگری را به حل مشکلات امیدوار کرد. دولت با شعار حمایت از ضعفا و مجلسی هم با عنوان مجلس انقلابی راس کار آمدند، اما چه شد که چنین شرایطی به وجود آمده است؟»

عضو شورای‌عالی کار با اشاره به طرح مجلس برای تعیین مزد منطقه‌ای، گفت: «طرح حذف ماده ۴۱ از کارگاه‌های روستایی توسط همین مجلس مطرح شده است. آقایانی به دنبال حذف مواد حمایتی قانون کار هستند. عده‌ای هم به دنبال خنثی کردن دستمزد هستند. آیا تنها عامل گرانی، دستمزد است؟ بنده به عنوان نماینده شاغلان و بازنشستگان در شورای‌عالی کار اعلام می‌کنم که زیر بار دستمزدی که اینها تعیین می‌کنند، نخواهم رفت.»

چاپ پول تورم را چند برابر می‌کند؟

وی افزود: «چاپ پول و اسکناس باعث ایجاد تورم می‌شود. می‌گویند که چاپ پول فقط برای مزد است. موارد دیگر را فراموش می‌کنند و تنها به کیسه خالی کارگران و بازنشستگان دست دراز می‌کنند. موضوعات دیگر بودجه مثل خطر افزایش سن بازنشستگی به طور کامل رد نشده است. این موضوع را پیگیری می‌کنیم.»

خدایی اظهار کرد: «در فضای مجازی اعلام می‌کنند که در دولت گذشته به دنبال حقوق بازنشستگان و کارگران نبودیم. ما هم در دولت گذشته و دولت فعلی برای کارگران شاغل و بازنشسته و صنف تلاش کرده‌ایم و خواهیم کرد.»

منبع: ایلنا
کدخبر: 234294

ارسال نظر