|

بحران جدی و جدید در بورس

در دو روز گذشته ارزش مازاد عرضه بورس روند صعودی داشته است. به علاوه در ۲۳ روز گذشته ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بوده است.

اقتصاد بحران جدی و جدید در بورس

برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۵ بهمن- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. در روز دوشنبه شاخص کل بورس ۲۱ هزار و ۸۲۴ واحد نزول کرد و به رقم یک میلیون و ۲۳۴ هزار واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن ۴ هزار و ۲۷۳ واحد افت کرد و در رقم ۳۲۳ هزار و ۹۷۳ واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس ۱۱۲ واحد پائین آمد و به رقم ۱۷ هزار و ۲۴۲ واحد رسید.

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، ۵۱ نماد رشد قیمت و ۴۲۸ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۱۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۸۷ درصد بازار افت قیمت داشتند.

سهم‌های صعودی

روز دوشنبه در بورس نماد‌های قرن (شرکت پدیده شیمی قرن)، کپارس (شرکت کاشی پارس) و خمهر (شرکت مهر کام پارس) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز نمادهای سرچشمه (شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه)، قچار (شرکت قند چهارمحال) و حآفرین (شرکت ریل پرداز نوآفرین) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

سهم‌های نزولی

در بورس نمادهای شپدیس (شرکت پتروشیمی پردیس)، خراسان (شرکت پتروشیمی خراسان) و شخارک (شرکت پتروشیمی خارک) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال غرب (ثغرب)، شرکت سیمان لار سبزوار (سبزوا) و شرکت ذوب روی اصفهان (فروی) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌سه‌شنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد عرضه‌ی ۳۱۶ میلیارد تومانی بسته شد.

در پایان معاملات دوشنبه ۱۵۶ نماد صف فروش و ۶ نماد صف خرید داشتند. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز یکشنبه ۰.۶ درصد کاهش یافت و ۳۳۱ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۸۰ درصد افت کرد و در رقم ۱۵ میلیارد تومان ایستاد.

سهم‌های پُرتقاضا

 در روز دوشنبه نماد قچار (شرکت قند چهارمحال) با صف‌ خرید ۳.۷ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از قچار، نمادهای حآفرین (شرکت ریل پرداز نوآفرین) و کمنگنز (شرکت معادن منگنز ایران) بیشترین صف خرید را داشتند.

سهم‌های صفِ فروش

 روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به پارسان (شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۵۸ میلیارد تومانی داشت. پس از پارسان، نمادهای غدشت (شرکت دشت مرغاب) و نوری (شرکت پتروشیمی نوری) بیشترین صف فروش داشتند.

پیش بینی بورس امروز

دیروز شاخص کل بورس برای دومین روز متوالی نزول شدیدی داشت و از نیمه کانال ۱.۲ میلیونی پائین آمد. در دو روز گذشته نمادهای پتروشیمی و پالایشی بازار سهام ریزش قیمت داشتند. انتشار اخبار اخذ مالیات بر صادرات از محصولاتی مانند قیر، متانول، اوره و پلی اتیلن در روز یکشنبه سبب شد سهامداران بزرگ در دو روز گذشته سهم‌های خود را بفروشند. به نظر می‌رسد سهام‌داران بزرگ حقوقی و حقیقی بزرگ اقدام به عرضه سهام کرده باشند. دیروز هم نمادهایی مانند پارسان، نوری و شپدیس صف فروش سنگینی داشتند. همچنین نمادهای پتروشیمی بیشترین افت قیمت را داشتند.

شپدیس، نوری، جم، فارس، پترول، تاپیکو، پارسان، خراسان، شیراز، شفن، شاروم، شسپا، شفارس، کرماشا، شخارک، شسپا، شنفت، شپنا، شبندر، شاوان، شبریز و شرانل از جمله نمادهای قرمزپوش این دو گروه بودند.

دیگر عامل تشدید کننده نزول قیمت سهام شرکت‌های پتروشیمی تعطیلی برخی واحدها است. این واحدها با مشکل کاهش یا قطعی گاز مواجه هستند. خوراک گاز شرکت‌های کاوه و خراسان قطع شده و شرکت‌های پردیس، شیراز، زاگرس، فن آوران با محدودیت خوراک گاز و کاهش تولید روبه رو هستند.

همچنین در پایان معاملات دوشنبه تعداد نمادهای صف فروش بیشتر از نمادهای صف خرید بود. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار ۳۳۱ میلیارد تومان بود که ۳۱۶ میلیارد تومان بیشتر از ارزش صف‌های خرید بود. در دو روز گذشته ارزش مازاد عرضه بورس روند صعودی داشته است. به علاوه در ۲۳ روز گذشته ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بوده است. روز دوشنبه نیز نزدیک به نیم تریلیون تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شد. با این وصف چشم انداز بازار در روز سه‌شنبه هم نزولی است.

منبع: نبض بورس
کدخبر: 236793
  • ناشناس ارسالی در

    سلام هموطن دلایل قطعی و متقن ریزش بازار بورس ایران کوچ سرمایه داران و سهامداران خرد از بورس به ارز دیجیتال بوده است اما سناریو و داستان از این قراره اتاق فکر دشمن با کمک نوچه های داخلی به این نتیجه رسیدند که برای ایجاد نارضایتی مردم در بورس که اکثریت مردم ایران را شامل می شود خصوصا سهام عدالت از ارزش ساقط کنند بنابر این سیاست گذاری در وزارت صمت و سازمان بورس با هدف کاهش قیمت و اوردن قیمت به کف و جمع کردن ان توسط مافیای قدرت دستور کاربوده و هست تا بطور غیر مستقیم مالک اکثریت سهام شرکت های با ارزش ایران شوند و مردم را حذف و ناراضی کنند و برای دل کندن مردم از بورس ارز دیجیتال را جلوه دادند، می بینیم که حالا ملت در هر دو بازار نابود و ناراضی هستند لعنت به خائنین

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین