|

تلاطم در بورس / شاخص بالای مرز باقی ماند

امروز بازار سهام روز پرنوسانی را پشت سر گذاشت اما در نهایت شاخص کل بالاتر از مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد باقی ماند و هفته را در کانال ۱.۳ میلیونی به پایان برد.

اقتصاد

در معاملات روز چهارشنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۰، شاخص کل بورس تهران پس از پنجمین روز متوالی، افت کرد و با کاهش اندک ۲۶ واحدی نسبت به روز سه‌شنبه به رقم یک میلیون و ۳۰۱ هزار و ۲۰۸ واحد رسید.

در حالی که شاخص کل در ۹۰ دقیقه ابتدایی روند نزولی داشت اما در نیمه دوم معاملات رشد کرد و بالاتر از مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد قرار گرفت.

شاخص هم وزن بورس نیز با افت ۲۵۱ واحدی در سطح ۳۳۳ هزار و ۲۸ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۱۹ واحد پائین آمد و در سطح ۱۷ هزار و ۶۶۱ واحد قرار گرفت.

دو سوی سبز و قرمز بورس

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، ۱۷۹ نماد رشد قیمت داشتند که ۱۲۹ نماد بورسی و ۵۰ نماد فرابورسی بودند. همچنین ۲۹۱ نماد کاهش قیمت داشتند که ۱۹۹ نماد بورسی و ۹۲ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۳۶ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۹ درصد بازار افت قیمت داشتند.

امروز قیمت سهام اغلب نمادهای بانکی و معدنی بازار سهام افزایش یافت و دو گروه «بانک‌ها و مؤسسات اعتباری» و «استخراج کانه‌های فلزی» سبزترین گروه‌های بازار بود. در سوی دیگر بازار عمده نمادهای دو گروه خودرو و ساخت قطعات و «فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای» کاهش قیمت داشتند.

امروز نمادهای «نوری»، «شپنا» و «شبندر» بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص کل داشتند و «وتجارت»، «کچاد» و «وبملت» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «زاگرس» و «سمگا» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «هرمز»، «بپاس» و «تجلی» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و خساپا و شتران در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای تجلی، فرابورس و توسن پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

رشد خروج نقدینگی حقیقی

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۴۵۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به دیروز ۳۱ درصد افزایش یافته است.

در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۶۷ میلیارد تومان بود. پس از فملی، شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و وبصادر (بانک صادرات) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

کاهش ارزش معاملات خرد سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۸ هزار و ۱۴۷ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲ هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان بود که ۳۳ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام افت کرد و با کاهش ۱۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۴۷۷ میلیارد تومان رسید که ۴۳ درصد از کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می‌دهد.

افت مازاد تقاضا در بورس

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز سه‌شنبه ۶ درصد کاهش یافت و ۶۸ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۵۱ درصد افت کرد و در رقم ۱۰۷ میلیارد تومان ایستاد.

بدین ترتیب مازاد تقاضای پایانی بازار نسبت به روز گذشته ۸۴ درصد کاهش یافته است.

امروز نماد تجلی (شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات) با صف‌ خرید ۱۴ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از تجلی، نمادهای کطبس (شرکت زغال سنگ نگین طبس) و کزغال (شرکت زغال سنگ پروده طبس) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۲۲ میلیارد تومانی داشت. پس از وسخوز، نمادهای غدشت (شرکت دشت مرغاب) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان رضوی) بیشترین صف فروش داشتند.

منبع: اکو ایران
کدخبر: 239071

ارسال نظر