وام مسکن ۴۰۰ هزار میلیاردی شد
کمیسیون تلفیق بودجه در راستای حمایت از ساخت مسکن در سال ۱۴۰۱ و اجرای قانون جهش تولید و تامین مسکن، با افزایش اعتبار بانکی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی برای پرداخت تسهیلات این بخش به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان موافقت کردند.
رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، گفت: کمیسیون تلفیق بودجه در راستای حمایت از ساخت مسکن در سال ۱۴۰۱ و اجرای قانون جهش تولید و تامین مسکن، با افزایش اعتبار بانکی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی برای پرداخت تسهیلات این بخش به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان موافقت کردند.
وی ادامه داد: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه همچنین با الحاق یک بند به تبصره ۱۶ لایحه بودجه موافقت کردند و براساس آن بانک مرکزی موظف شد، با استفاده از سامانه اطلاعاتی خود و اطلاعات دریافتی از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی، به موجب مصادیق تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار، مانده تسهیلات و تعهدات کلان و میزان پرداختی و مانده تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و میزان پرداختی هر یک از بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی را به تفکیک اشخاص در دسترس عموم قرار داده و به صورت فصلی این اطلاعات را به روز رسانی کند.
زارع اضافه کرد: بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی نیز موظف هستند، تمامی این موارد را به صورت فصلی در اختیار بانک مرکزی قرار دهند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در ادامه خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه در بررسی بخش هزینهای تبصره ۱۸ به منظور رشد و پیشرفت کشور از طریق ارتقاء بهرهوری و توسعه سرمایهگذاریها و پایه آمایش سرزمین و همچنین پروژه های دانش بنیان و پیشران با ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت ایراد در ۳۱ استان کشور با موافقت کردند و برای هر استان در گام اول ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتند.
وی افزود: کمیسیون تلفیق در موافقت با حذف بند (ح) تبصره ۱۸ با اداره دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حفظ شخصیت حقوقی مستقل و با رعایت ضوابط زیر نظر رئیس جمهور مخالفت کردند و در ادامه مصوب کردند که دبیرخانه این شورا ذیل وزارت اقتصاد اداره و حکم دبیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توسط وزیر اقتصاد صادر شود.
زارع در پایان ابراز داشت: همچنین کمیسیون تلفیق بودجه به دولت مجوز داد، تا مبلغ پنج و نیم میلیارد یورو از محل تحویل نفت خام و میعانات گاز صادراتی بر اساس قیمت روز صادراتی، طرحهای پیشران جدید و نیمه تمام در زمینه خطوط راهبردی ریلی، کریدورهای اصلی جادهای، توسعه سواحل مکران، توسعه و فعال سازی پتروپالایشگاهها و نیروگاه های بزرگ، حفظ و نگهداری و تعمیر تجهیزات راهبردی ناوگان امداد هوایی، تقویت زیرساختهای ارتباطی و تاسیساتی واجا، اجرای طرحهای زیرساخت مناطق آزاد جدید و ... را اجرایی کند.
ارسال نظر