|

از توییت جنجالی تا وعده‌های اقتصادی

حجت عبدالملکی قبل از رسیدن به صدارت در توئیتر به شهرت رسید. سال ۱۳۹۹ در توئیتی نوشته بود می‌توان با یک میلیون تومان هم شغل ایجاد کرد. اظهار نظری که مورد توجه کاربران این شبکه اجتماعی فیلتر شده قرار گرفت.این استاد جوان دانشگاه امام صادق در سال ۱۴۰۰ وزیر رفاه دولت رئیسی شد.

اقتصاد از توییت جنجالی تا وعده‌های اقتصادی

روزی که داود دانش جعفری راهش را از دولت محمود احمدی نژاد جدا کرد در گفت‌وگویی با هفته نامه شهروند امروز از ظهور جوانانی در آن دولت خبر داد که رویکرد متفاوتی به مسائل دارند. جوانانی که تصور می‌کردند نظام اداری کشور محافظه کار شده و انقلاب سیاسی ۵۷ نتوانسته به دلیل همین محافظه کاری به انقلاب اقتصادی منجر شود.

جوانانی که با وجود آنکه انقلاب و جنگ را درک نکرده بودند به دنبال احیای آن روحیه بودند و مدعی قیام علیه اشرافیگری، عافیت اندیشی و این اواخر ترک فعل بودند.

با توجه به چالش‌های اقتصادی ایران در نیم قرن گذشته حضور آنان در عرصه اقتصادی مشهود بود گرچه در تمامی حوزه هم خود دستی داشتند و هم در حال چهره‌سازی نماینده‌ای بودند اما اقتصاد میدان اصلی بود.

حامی جلیلی یکباره حامی رئیسی شد

 در میان این جوانان نوظهور که از همه نظریه‌ها برای اثبات سخنان خود استفاده می‌کردند یک نفر در حوزه اقتصاد بیش از همه سر و صدا به پا کرد. حجت عبدالملکی؛ او به لطف سیمای جمهوری اسلامی چهره شد، در دولت نهم با مرکز بررسی‌های استراتژیک همکاری داشت پس از آن در نهادهای حکومتی همانند کمیته امداد مشغول به کار شد یک بار شانس خود را برای ورود به مجلس آموخت اما در دوره‌ای که تیم امید ۳۰ کرسی را تصاحب کرد او نفره پنجاه و ششم شد. در انتخابات ۱۴۰۰ برای دعوت از او کمپین راه‌اندازی شد تا شاید تجربه احمدی نژاد تکرار شود اما نشد. البته خودش که در سنوات قبل در تیم جلیلی بود این دور از ابتدا برای رئیسی توئیت زد و از او حمایت کرد.

۲ تبحر وزیر جوان دولت رئیسی

یکی از ویژگی‌ها نسل جدید سیاستمداران جوان جمهوری اسلامی اعتماد به نفس و فن بیان است. این دو ویژگی موجب شده راحت سخن بگویند و هر سخنی را بگویند.

 عبدالملکی علاوه بر اینکه در هر دو متبحر است سراحت لهجه نیز دارد. ابایی ندارد در مواجهه با اقتصاددان ارشد دیدگاه‌های خود را به بیان و آنها را متهم به کم اطلاعی کند. حتی اگر اکثریت بگویند نظرش اشتباه است باز بر آن پا می‌فشارد. اوج این روحیه زمانی بود که در مناظره‌ای در رد نظر طرف مقابل گفت اقتصاد ایران از چین بازتر است.

هر چه گفته شد چگونه کشوری با حجم تجارت خارجی کمتر از ۷۰ میلیارد دلار بازتر از کشوری با تجارت خارجی سه هزار میلیارد دلاری است حرف خودش را زد. اعتقاد دارد باز بودن اقتصاد نه رشد می‌آورد نه اشتغال.

 خودش می‌گوید با مشاور رئیس‌جمهوری چین صحبت کرده و از او پرسیده آیا چین با باز کردن درهای اقتصاد به توسعه رسیده او پاسخ داده خیر حمایت از تولید. در ادامه سخن مشاور را تفسیر می‌کند که چین در را باز نکرد بلکه به دنیا حمله کرد و ایران باید مثل چین باشد.

در نزد مقام‌های عالی رتبه سخنرانی می‌کند و مدعی می‌شود می‌توان با بهره گیری از ظرفیت‌های کشاورزی، اقتصاد دانش‌بنیان، تجارت و دو برابر شدن جمعیت، ایران را تبدیل به قدرت اول جهان کرد.

وزیری که گوشش بدهکار حرف دیگران نیست

در رسانه‌ها تبلیغ می‌کند با یک میلیون تومان می‌توان شغل ایجاد کرد البته به شرط آنکه آموزش قوی شود.

هر چه دیگران بگویند این سخنان نشدنی است گوشش بدهکار نیست و این سخنان را عمیقا باور دارد. یقین دارد با انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰ همه پرسی ۱۲ فروردین تکرار می‌شود و در وزارت کار که نامش را به وزارت مردم تغییر داده فرصتی یافته تا ایده هایش را اجرا کند.

او در تمامی هشت سال گذشته نقش اپوزیسیون داشته و تلاش کرده نشان دهد نگاه به خارج چاره نیست و اگر کلید روحانی عمل نکرد به دلیل همین ضعف بود. او کلیدی ساخته که می‌گوید قفل اقتصاد ایران را باز می‌کند کلیدی که خودرو‌سازی به ساخت لامبورگینی ایرانی منجر می‌شود و در کشاورزی ایران را بی‌نیاز می‌کند.

افشاگری درباره فساد

دانش آموخته دانشگاه امام صادق علاوه بر تحول اقتصادی دو هدف دیگر نیز دارد حذف بانیان وضع موجود از ساختار اداری دولت و مبارزه با فساد.

اولی را قاطعانه دنبال می‌کند و برای تحققش با هم قطاران خود مجادله هم کرده است. در فساد هم از روز که آمده بارها در رسانه‌های حاکمیتی دست به افشاگری زده است. در مصاحبه‌ای گفته است «مدیری به نام پاداش میلیاردها تومان به جیب زده است. مدیری از بودجه وزارتخانه ۱۲۰۰ سکه خریده و معلوم نیست در کجاها استفاده شده است. داریم ریشه اینها را خشک می‌کنیم و دست نامحرمان را کوتاه می‌سازیم.» منتقدانش این سخنانش را نمایش می‌دانند و او را به انتصابات اتوبوسی و فامیلی متهم می‌کنند. وی در واکنش به منتقدان انتصابات فامیلی را تکذیب می‌کند و می‌گوید: وقتی با جریاناتی که به رسانه دسترسی دارند برخورد می‌کنیم، اطلاعات درست و غلط را قاطی می‌کنند باید انتظار داشته باشیم که نقاط قوت این دولت را به عنوان نقاط ضعف مطرح شود.

به تازگی عبدالملکی گفته است در لیستی که از نهادهای امنیتی اصلی کشور دریافت کرده بیش از ۱۰۰ نفر افرادی که عمدتاً، خبرنگار یا فعالان فضای مجازی بودند، در دولت قبل در واحدهای اقتصادی و صنایع بزرگ در سطوح بالا یعنی عضو هیأت‌مدیره و مدیرعامل منصوب شده بودند. او مدعی است: «در مجموعه وزارت کار حدود ۲ هزار مدیر همتراز مدیرکل به بالا است که بر اساس ارزیابی‌هایی یکهزار نفر باید جابه‌جا شوند، تا به‌ حال ۳۵۰ نفرشان برکنار یا جابه‌جا شده‌اند و افراد جدید آمده‌اند.»

دانش آموخته دانشگاه امام صادق این روزها بر مرکب مراد سوار است به میدان می‌رود و دستور صادر می‌کند، وعده می‌دهد و افشا می‌کند اما این روزها می‌گذرد او تمامی سخنانی را که علیه دولت‌ها گفته و مدعی بوده شدنی است امروز باید اجرا کند و گرنه این مرکب خوش اول و بد اخر با او همان می‌کند که با گذشتگان کرده است.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 242651

ارسال نظر

 

پربازدیدترین