|

کف قیمت دلار بعد از احیای برجام

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: معتقدم کف نرخ دلار ۲۲ هزار تومان است و سقف نرخ دلار در شرایطی که حتی اگر توافقی صورت نگیرد اما قیمت نفت در این سطح باقی بماند، حدود ٢٧ تا ٢٨ هزار تومان خواهد بود.

سید کمال سیدعلی درباره نوسانات نرخ دلار پس از احیای برجام و آزاد شدن پول‌های بلوکه شده و سیاست دولت در توزیع ارز اظهار داشت: علاوه بر موضوع احیای برجام و توافق در مذاکرات وین، موضوع دیگر میزان فروش نفت و قیمت جهانی نفت است. در حال حاضر بیش از ١.۵ میلیون بشکه نفت به فروش می‌رسد و قیمت نفت هم دو برابر شده‌ است و در این شرایط تفاوتی ندارد که میزان نفت بیشتری بفروشیم یا قیمت نفت افزایش یابد، هر دو عامل تاثیر مثبت بر اقتصاد ایران دارد.

وی ادامه داد: عامل اثرگذار دیگر، آزاد شدن پول‌های بلوکه شدن است. در صورت توافق در مذاکرات وین چیزی حدود ۶٠ تا ٧٠ میلیارد دلار از کشورهای مختلف ارز آزاد خواهد شد. در این شرایط دست دولت برای مدیریت بازار ارز باز می‌شود.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مدیریت بازار ارز یک تیغ دو لبه است، گفت: با ورود این میزان ارز و افزایش عرضه ارز به کشور؛ اگر بخواهند نرخ ارز را کاهش دهند، شاید در مدت کوتاهی نرخ ارز کاهش پیدا کند اما بلندمدت این منابع صرف همین امورات شود.

سیدعلی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور در بلند مدت کاهش نرخ ارز قابل کنترل نیست.

وی درباره کف و سقف نرخ دلار اظهار داشت: معتقدم کف نرخ دلار ٢٢ هزار تومان است و سقف نرخ دلار در شرایطی که حتی اگر توافقی صورت نگیرد اما قیمت نفت در این سطح باقی بماند، حدود ٢٧ تا ٢٨ هزار تومان خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی درباره احتمال افزایش واردات پس از افزایش ورود ارز و تکرار عملکرد دولت دهم با افزایش ذخایر ارزی گفت: باید توجه داشته باشیم که در آن دوران دولت فقط سالانه ١٠٠ میلیارد دلار درآمد ارز حاصل از صادرات نفت در اختیار داشت و حدود ۴٠ تا ۵٠ میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از صادرات غیر نفتی داشتیم. این اعداد بزرگ باعث می‌شد که دولت آن دوران بتواند واردات ارزان داشته باشد و همین واردات ارزان منجر به اتلاف درآمدهای ارزی شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر با نرخ ارز در بازه بالای ٢٠ هزار تومان می‌توان به مشکلات حاصل از کسری بودجه توجه کرد و کشور هم تشنه ارز است. امروز در کشور حدود ۵٠٠ میلیارد دلار پروژه نیمه تمام در کشور باقی مانده که امکان اتمام این پروژه‌ها با دسترسی به منابع وجود دارد.

سیدعلی با بیان اینکه تنها نیاز وزارت نفت به اتمام پروژه‌های نیمه تمام ٢٠٠ میلیارد دلار است، تاکید کرد: با اجرای این پروژه‌ها در حوزه نفت، پتروشیمی، زیرساخت‌های ترانزیتی، گردشکری و ... در واقع درآمدهای ارزی کشور هم افزایش می‌یابد.

وی گفت: معتقدم درآمدهای ارزی باید در این پروژه‌ها خرج شود و نه اینکه در خیابان‌ها ارزپاشی صورت بگیرد و خرج واردات کالاهای بی‌مصرف شود. به طور قطع اگر ارزهای وارد شده در پروژه‌های عمرانی، زیرساخت‌های صادراتی و تولید به کار گرفته شوند ضدتورمی نیز خواهند بود و  نگرانی تکرار اتفاقات گذشته و افزایش تورم با افزایش ذخایر ارزی وجود ندارد.

منبع: ایران جیب
کدخبر: 252200
  • رامین ارسالی در

    یعنی انقدر پولمون بی ارزش شده!!!! خب زند ه موندمونم الکیه که...

  • ناشناس ارسالی در

    باسلام. مردم را چه چیز تصور کردی مرتب این گونه تیتر میزنی وتشریح می‌کنی. می خواهید تاکی بافروش دلار به چندین برابر واقعی به رانت خواری وایجادانحصارادامه دهید.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین