|

خبر بد امروز برای کارگران/ کاهش حقوق در راه است

در حالیکه قبل از عید قیمت آرد کیلویی ۴هزار و ۸۰۰تومان بوده الان در بازار بدون فاکتور به ۱۱هزار و هشتصد تومان رسیده است. چرا هیچ یک از نمایندگانِ کارفرمایی در مورد این افزایش قیمتِ مواد اولیه حرف نمی‌زنند اما تا حرف افزایش دستمزد می‌رسد صدای اعتراضشان بلند می‌شود؟

اصلانی می‌گوید: در حالیکه قبل از عید قیمت آرد کیلویی ۴هزار و ۸۰۰تومان بوده الان در بازار بدون فاکتور به ۱۱هزار و هشتصد تومان رسیده است. چرا هیچ یک از نمایندگانِ کارفرمایی در مورد این افزایش قیمتِ مواد اولیه حرف نمی‌زنند اما تا حرف افزایش دستمزد می‌رسد صدای اعتراضشان بلند می‌شود؟

«افزایش دستمزد به ضرر کارگران است» این گزاره را رسانه‌های دست راستی به قدری تکرار کرده‌اند که گاهی خود کارگران هم باورشان می‌شود که اگر دستمزدشان افزایش پیدا کند به ضرر آن‌هاست! کسانی که مخالفت‌شان را با افزایش دستمزدِ کارگران به «علم اقتصاد» ربط می‌دهند، معتقدند که افزایش دستمزد نه تنها باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود بلکه با افزایش هزینه‌ی کارگاه، کارفرمایان دست به تعدیل نیرو می‌زنند و تعداد بسیاری از کارگرانِ خود را اخراج می‌کنند و در نهایت این به ضرر کارگران است.

نگرانی از اخراجِ کارگران بابت افزایشِ دستمزد، بیشتر از آنکه نگرانیِ نمایندگانِ کارگران باشد، نگرانیِ کارفرمایان بابتِ کمتر رفتنِ سود به جیبشان و بهانه‌ای برای مقاومت در برابر افزایش دستمزد است.

دستمزدِ کارگران طی سال‌ها به همین بهانه، بدون توجه به نرخ سبد معیشت و تورم تعیین شده و این وضعیت رفته رفته معیشت مزدبگیران را نشانه گرفته است. به طوریکه با استناد به پژوهشی که مرکز پژوهش‌های مجلس در مورد جمعیت فقیر ایران انجام داده، امروز به جایی رسیده‌ایم که ۸۹درصد فقرای ایران کارگران و بازنشستگان هستند.

با این اوصاف اصلا دور از ذهن نبود که افزایش ۵۷درصدیِ دستمزد با وجود اینکه همچنان فاصله‌ی بسیاری با نرخ واقعیِ سبد معیشت دارد، مورد اعتراض نمایندگان کارفرمایی قرار بگیرد. آن‌ها بلافاصله بعد از تعیین دستمزد ۱۴۰۱ هشدار دادند که این افزایش دستمزد در نهایت به ضرر کارگران تمام خواهد شد و اخراجِ کارگران امری محتوم است.

اما آیا نشانه‌هایی از اخراجِ کارگران بعد از افزایش دستمزد داشته‌ایم؟ آیا می‌توان ارتباط مستقیمی بین افزایش دستمزد و اخراج کارگران یافت؟ علی اصلانی (عضو هیئت مدیره کانون‌های شوراهای اسلامی کار سراسر کشور) در پاسخ به این سوالات می‌گوید: هنوز نمی‌توان در مورد افزایش میزان اخراج کارگران در سال جدید به طور قاطع صحبت کرد. خیلی از کارخانه‌ها فعالیت خود را از ۱۵ فرودین ماه شروع کرده‌اند و تا لیست بیمه فرودین ماه به سازمان تامین اجتماعی منتقل نشود و اردیبهشت ماه را نگذرانیم، نمی‌توانیم در این مورد صحبت کنیم. اما چیزی که ما می‌دانیم این است که خیلی از کارخانه‌ها به دنبال نیروی کار هستند و اتفاقا کمبود نیرو هم دارند.

اصلانی معتقد است: مناقشه بر سر حداقل دستمزدِ کارگران بیشتر سیاسی است تا کارفرمایان بتوانند یکسری مزایا از دولت بگیرند بنابراین نمی‌توان بهانه‌هایی مثل تاثیر افزایش دستمزد بر اخراج کارگران را قبول کرد.

وی افزود: اگرچه ما قبول داریم که هزینه‌ی بنگاه‌ها افزایش پیدا کرده است اما تاثیری که افزایش دستمزد نسبت به سایر موارد بر افزایش هزینه‌های تولید گذاشته، ناچیز است. به طور مثال هزینه‌ی حامل‌های انرژی از دی ماه تا فرودین ماه افزایش قابل توجهی داشته اما کدامیک از کارفرمایان به این افزایش قیمت‌ها اعتراض داشته‌اند؟ چرا فقط نسبت به افزایش حداقل دستمزد واکنش نشان می‌دهند؟

اصلانی همچنین به افزایش قیمتِ تولیدات و خدمات اشاره می‌کند و می‌گوید: کارخانه‌های بزرگ با افزایش دستمزد کارگران مشکلی ندارند. اتفاقا افزایش دستمزد به نفع آن‌هاست چراکه قدرت خرید حقوق‌بگیران افزایش پیدا می‌کند و تقاضا برای خرید بالا می‌رود و این باعث رونق تولید محصولات و خدمات آن‌ها می‌شود. به علاوه قیمت خدمات و تولیدات هر سال افزایش پیدا می‌کند و دستمزدِ کارگران از همین افزایش قیمتِ محصولات پرداخت می‌شود. نمی‌توان انتظار داشت که هر سال قیمت‌ها افزایش پیدا کند اما دستمزد کارگران افزایش نداشته باشد.

قرار نیست همه‌ی سودِ افزایش قیمت تولیدات و خدمات به جیبِ کارفرمایان برود؛ اصلانی با این جمله ادامه می‌دهد: در مورد بنگاه‌ها و کارگاه‌های کوچک هم باید بگویم که اگرچه بابت افزایش دستمزد، فشار بیشتری بر این کارفرمایان وارد می‌شود اما در اینجا هم اول باید به افزایش قمیت محصولات اشاره کنیم و دوم اینکه برخی از این بنگاه‎‌ها همین الان هم دستمزدِ واقعی به کارگران نمی‌دهند. پس افزایش دستمزد تاثیر چندانی بر اخراج کارگران ندارد.

به گفته‌ی اصلانی؛ در حالیکه قبل از عید قیمت آرد کیلویی ۴هزار و ۸۰۰تومان بوده الان در بازار بدون فاکتور به ۱۱هزار و هشتصد تومان رسیده و همچنین قیمت شکر بعد از عید به ۱۹هزاروهشتصد تومان افزایش یافته است.

او می‌گوید: چرا هیچیک از نمایندگانِ کارفرمایی در مورد این افزایش قیمتِ مواد اولیه حرف نمی‌زنند اما تا حرف افزایش دستمزد می‌رسد صدای اعتراضشان بلند می‌شود؟ عده‌ای کارشان این شده که در شبکه‌های مجازی دائم تکرار کنند که افزایش دستمزد به ضرر تولید است اما واقعیت این است که مشکلات کارفرمایان و تولید را باید در جایی دیگر جُست.

 

منبع: ایلنا
کدخبر: 255834
  • ناشناس ارسالی در

    وقتي مشتي بيكفايت رو سمت ميدهند و بر امو ر ملت حاكم مبكنند نتيجه ميشود فساد و فقر و بيكاري ،،

  • محمد ارسالی در

    سلام من کارگر پارسال با 250 میلیون خانه رهن کرده بودم الان صاحب خونه میگه 400 می لیون واقعا این اضافه با این تورم اصلا مع نی نمیده حقوق کارگر باید 25 میلیون باشه. .. یعنی چه ...ای صفت گدایی چه معنی میدهد ...

  • ناشناس ارسالی در

    پس عدل علی کجاست حق پابرهنگان و مستضعفین رسید به سود بیشتر تو جیب کارفرما؟!!!!

  • موسوی ارسالی در

    با سلام‌متاسفانه سرمایه داران غربگرا که مخالف این دولت هستند دارند در لفافه دوستی وراهکار دهنده رفع مشکلات تولید کارگران وقشر زحمتکش را درمقابل دولت قرار میدهند .کاش دولت محترم بجای اینکه گول این خدانشناسان وزالوها را بخورد که از همه رانتها استفاده می کنند تا همه سودها به جیب خودشان برود بفکر طبقه زحمتکش حقوق بگیر وکارگران و بازنشسته باشد وکاری نکند که این اقشار ضعیف از این دولت هم نا امید شود.انها کالاهایشان را گران کرده و میکنند واین ربطی به حقوق کارگر ندارد .برای کمتر کردن هزینه تولید بایدزیاده خواهی سرمایه دار را مدیریت کرد نه سفره خانواده کارگر را کوچکتر.

  • اردلان ارسالی در

    این عین بیسوادی و لمپن بازیه !! متاسفانه تا یکمی حوق کارگر بدبخت اضافه شد ( البته اسما" چون اینقدر هزینه ها بالاست که باز هشتمون گروه نهمونه ) شروع کردن به جار وجنجال
    من خودم یه جایی کار میکنم که با دریافتی الانمون هیچ غلطی نمیتونیم بکنیم دوتا بچه داریم بزور اونا رو بزرگ کنیم ولی 15 سال پیش دغدغه هیچی رو نداشتیم ، با اینکه همه چی در حداقل بود ، نگرانی نداشتیم ، الان همه تو استرس و نگرانی هستند
    لعنت بر شما

  • ناشناس ارسالی در

    اعلام میزان افزایش دستمزد کارگران اثر تو رمی شدید خود را گذاشته حالا کارگران شده اند چوب دوسر سوخت هم افزایش حقوقشان کاهش می یابد وهم تورم را چند برابر باید تحکل کنند.یا مدیران بدلیل بی کفایتی نمیدانند چه میکنند .یااینکه تعمدا تیشه به ریشه ا قتصاد وسفره کارگران میزنند.عوامفریبی تا کی

  • ناشناس ارسالی در

    دولت ومجلس بیسواد بجای افزایش حقوقهای تو رم زا باید گرانی وتورم راکاهش بده وگرنه یکی توجیب مردم میکنه ۵تا برمیداره مردم ح اضرن حقوقشون زیادنشه یارانه هم نگیرن اما قیمتها به قبل ازسال۹۸برگرده

  • علی ارسالی در

    خیلی خرین اگ حقوق کارگرو کم کننید

  • ناشناس ارسالی در

    دولت بی کفایت

  • عبدالله ارسالی در

    بابا صدرحمت به ترامپ،شما که وزیر یک مملکت اسلامی هستی و افزایش حقوق را به نمایندگی از دولت امضا کردی و توافق صورت گرفته را نقض میکنی دیگه از ترامپ چه انتظاری داشتی که برجام را پاره نکنه ،

  • ناشناس ارسالی در

    من کارمندم پدر من هم کارمند بازنشسته بود ولی میگم کارگران هم واقعا گناه دارند هر چند ما افزایش خاصی نداشتیم اما کارفرما ها واقعا دارند ظلم میکنند چون خودشون تو این تورم براشون عروسی بوده هر ساعت یه قیمت دادن حقوق کارگر هم ۱۳ ماه بدون تغییر بوده و بعد هم با چانه زنی حق این قشر را ندادند که واقعا ظلم هست این پول رو برای کی میخواهید ؟؟؟ مگه چند سال عمر خواهی کرد

  • ناشناس ارسالی در

    مسولان راست وچپ عمدن 6000000میلیون افغان ی را تو این تحریم وتوروم وبیکاری و کورنا وارد ایران کردند تا 6000000میلیون ایرا نی بیکار بشند، ثروتمندترین کشور دنیا از لحاظ معادن وانرژی وموقعیت جغرافیایی وسرم ایه انسانی نخبه اما بدبخترین وفقیرترین و بیکارترین وافسرده ترین ومجردترین کشور دن یا هستیم ،16000000میلیون مجرد تو ایران ه ست که سن ازدواجشان گذشته وجمعیت ایران پی ر شده وزاد وولدی تو ایران نیست وبجاش افغ انی زاد و ولدش زیاد شده، سوغات افغانستان برای ایران عتیاد وبیکاری ونا امنی است، خداوند مسولان راست وچپ را نابود کند ودر جهان ابرویشان برود که به فکر مردم نیستند و همه مردم را از بین بردند ، ایران رکور دار فقر وبیکاری وطلاق وتبعیض وسهمیه بندی علمی و فرهنگی وفساد ناموسی وتوروم ومهاج ر واختلاص مسولان بیسواد ومجردترین وگرانی و افسردگی در دنیا است ،دین ودنیا را از مردم گرفتند دیگه خوشم از مذهب وریا نمیاد ، به امید نابودی مسولان بی وجدان وبی مذه ب انشالله نابود می‌شید همه چیز را ازمون گرفتید،خودمان از گرسنگی می‌میریم به فکر کشورهای دیگه هستند،چراغی که به خانه رواس ت به مسجد حرام است

  • يك كارگر بيچاره پير ارسالی در

    چون تعداد بيكاران در مملكت ما زياد است و تعداد گرسنگان فروان پس كارخانه داران راحت سو استفاده برده وتمام ما كارگران استمعار ميكنند و ما را مجبر وربا كمترين دستمزدوادا ربه كار مكنند واي بر ما .........................................تاز بيست سال گار گري ميكني بيمه هشت سالته پررداخت ميكننداخرتم هيچ

  • حسن ارسالی در

    باسلام به عنوان یک کارگر از خیل عظیم کار گران میگم وقتی سفره ما کوچک تر میکنند در اصل دارن ریشه های کشور میکنن.

  • جعفرزحمتکش ارسالی در

    خدالعنت کند طبقه سرمایه داری را که میخواهند کارگر همیشه ضعیف وتوسری خور باشد

  • ناشناس ارسالی در

    بابا خجالت بکشید ما کارگرا چه گناهی کردیم که تو این کشوری که به قول کشورهای غربی وامریکا ثروتمنترین کشور دنیا هستیم انقدر باید خفت بکشیم حالا دیگه این بساط دروغ ودوروی را جمع کنید.

  • مجتبی ارسالی در

    هنوز حقوقی درسال جدید با افزایش حقوق پرد اخت نشده همه چی قیمتش دوبرابر شده.یه قلم کالا میخوای بخری ده مدل قیمت داره هرکس هرقیمتی دوست داره میده به خریدار.والله ا ین مملکت قانون نداره.کارگرها همشون یه مش ت برده شدن به آقازادهایی که داخل رژیم قب لی گدا بودند.والان بچهها وفک وفامیلشون ر ا فرستادن به خارج از کشور وازایران خرج خ وشگذرانیهاشون میره.لعنت به کسانی که قانو ن کار ایران را نوشته اند وکارگر را خوار وذلیل کرده اند.لعنت خدا بیشترهم به دولت قبل.قیمت یه پراید توسه سال1000درصدگران ش ده حقوق کارگر چی روهم100درصد هم توسه سال اضافه نشده...واقعامملکت ویران وبی قانون وحرمه ای داریم......

  • ح ارسالی در

    چه وضعی هست راه انداختین چرا این دولت مم لکتو رها نمیکند

  • من ارسالی در

    دیگه حالم از این دولت داره بهم میخوره

ارسال نظر