|

تیر خلاص دولت سیزدهم به شفافیت اقتصادی

رئیس سازمان خصوصی‌سازی انتشار صورت‌های مالی ۳۱۳ شرکت دولتی را اقدامی مهم و با اهمیت دانست و گفت: این تصمیم با ارزش وزیر اقتصاد و اجرای آن در دولت سیزدهم، مبدأ و آغاز تحول در حکمرانی دارایی‌های دولت از منظر شرکت‌های دولتی است.

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی اوایل هفته‌ای که گذشت خبر داد که به‌زودی یک خبر مهم در حوزه شفافیت اقتصادی اعلام خواهد شد؛ طبق وعده مطرح شده از سوی وزیر اقتصادی و در ادامه برنامه شفافیت مالی، برای نخستین بار در تاریخ اقتصاد ایران صورت‌های مالی ۳۱۳ شرکت دولتی برای دسترسی عموم، بر روی سامانه کدال قرار گرفت.

در ادامه چنین اقدام مهمی که در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفته بود، از روز گذشته گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی به انضمام صورت‌های مالی سال مالی ۱۳۹۸، (۳۱۲) شرکت دولتی اعم از مادر تخصصی، اصلی و فرعی و گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی به انضمام صورت‌های مالی سال ۱۳۹۹، (۳۱۳) شرکت دولتی در سامانه کدال منتشر و در دسترس عموم قرار گرفته است.

همچنین صورت‌های مالی حسابرسی شده تعداد هفت بانک، ۲ بیمه دولتی و همچنین چهار شرکت تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در سال گذشته در سامانه کدال منتشر شد.

دولت سیزدهم با انتشار صورت مالی، تاریکخانه شرکت‌های دولتی را روشن کرد

این اقدام وزارت اقتصاد و دارایی با واکنش مثبت جمعی از فعالان و کارشناسان اقتصادی و سیاسی همراه شد و این اتفاق زمینه‌ساز برخی از خوش‌بینی‌ها برای بهبود فعالیت شرکت‌ها بوده است که در این زمینه «حسین قربان زاده» به انتشار صورت‌های مالی ۳۱۳ شرکت دولتی اشاره کرد و گفت: این اقدام را می‌توان به‌عنوان اتفاقی بسیار بزرگ عنوان کرد که در دولت سیزدهم اجرا شده است.

وی اظهارکرد: این تصمیم بسیار با اهمیت و با ارزش وزیر اقتصادی و دارایی و اجرای آن در دولت سیزدهم، مبدأ و آغاز تحول در حکمرانی دارایی‌های دولت از منظر شرکت‌های دولتی تلقی می‌شود.

قربان زاده خاطرنشان کرد: با توجه به اجرای چنین تصمیم بزرگی، باید تلاش کرد تا این اقدام به هدف نهایی خودش که بهبود کیفیت حکمرانی دارایی‌های دولت است، ختم شود.

بلایی که مدیریت دولتی چه بر سر دارایی‌های دولت آورده است

رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفت: مهم‌ترین نکته در زمینه انتشار صورت‌های مالی، اعداد و ارقام نجومی زیان انباشته این شرکت‌ها است که نشان می‌دهد در سال‌های گذشته مدیریت دولتی چه بر سر دارایی‌های دولت آورده است.

وی تاکید کرد: متأسفانه تاکنون نورافکنی بر تاریکخانه شرکت‌های دولتی تابانده نشده بود و صورت‌های مالی شرکت‌ها در معرض دید عمومی مردم به‌ویژه کارشناسان، تحلیلگران و نخبگان قرار نگرفته است که این اتفاق باعث سوء مدیریت و نیز مداخلات از ناحیه سیاست‌گذار در امر حاکمیت شرکتی شده است.

قربان زاده معتقد است که باید به‌طور حتم تلاش شود تا امور تصدی‌گری شرکت‌های دولتی طی یک فرآیند معقول و درست به بخش خصوصی واگذار شود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: امیدواریم حالا که وضعیت و سرنوشت مدیریت دولتی شرکت‌ها بر عموم شفاف شده است، مسوولان هم همکاری کنند تا بتوان ازیک‌طرف شاهد بهره‌وری بنگاه‌ها باشیم و از طرف دیگر دولت هم به‌حق خود از طریق مالیات که بهترین شیوه تأمین مالی دولت تلقی می‌شود، دست پیدا کند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 256079

ارسال نظر