|

یک پیش‌بینی اساسی از بورس

در شرایطی کنونی پی بر ایی مجموع بازار به حدود ۵ افت کرده، به همین دلیل می‌توان احتمال داد که بیشتر نمادها یک رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی خواهند داشت و بعد از آن راه نمادها و گروه هایی بازار از هم جدا می‌شود.

پیش‌بینی بازار همیشه برای معامله گران اهمیت بالایی دارد و بسیاری از کارشناسان با توجه به ریسک هایی که بازار می‌تواند برای سرمایه‌گذاران تازه کار داشته باشند همواره از بیان اعداد و ارقام خودداری می‌کنند، زیرا بازار سرمایه یکپارچه نیست و هر گروه و نماد متناسب با پی بر ایی که دارد می‌تواند رشد کند یا افت داشته باشد، اما در شرایطی کنون پی بر ایی مجموع بازار به حدود ۵ افت کرده به همین دلیل می‌توان احتمال دارد بیشتر نمادها یک رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی خواهند داشت و بعد از آن راه نمادها و گروه هایی بازار از هم جدا می‌شود.

بازار سرمایه فروردین را در حالی به پایان رسانده که خودش را به بالای سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد رسانده و بسیاری از سرمایه‌گذاران منتظر هستد تا ببینند بازار به روند صعودی خود ادامه می‌دهد و به مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی می‌رسد. با توجه به اینکه ارزش معاملات فروردین ماه تقریبا از بیشتر بود و رفته رفته به بالای ۵ هزار میلیارد تومان رسید و در برخی روزها ارزش معاملات به بالای ۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.

البته در روزهای اخیر تب خرید از بازار کمی کاهش یافته اما به طور قاطع نمی‌توانیم بگوییم که روند بازار چگونه خواهد بود، زیرا این افت اخیر تحت تاثیر سیاست‌های دولت مبنی بر افزایش عوارض صادرات بوده که سهامداران برخی از گروه‌ها همچون فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها را ترسانده، به همین دلیل عرضه در این گروه‌ها روندی صعودی داشته است و خیلی‌ها در پیش‌بینی‌ها دنبال این هستند که بدانند شاخص از این محدوده اصلاح یا اینکه از همین محدوده‌ای یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد وارد فاز استراحت می‌شود و بعد از آن در هفته‌های پایانی اردیبهشت که به فصل مجامع نزدیک می‌شویم روند صعودی خود را آغاز می‌کند.

وزارت صنعت، معدن و تجارت پایان هفته گذشته اعلام کرد که تغییراتی در بخشنامه عوارض صادراتی به وجود آورده و محصولاتی مانند ورق‌های مفتولی و... از پرداخت عوارض معاف شدند با این حال هنوز این بخشنامه بزرگترین چالش بازار است و عمدتا نمادهای شاخص ساز تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.

بازار خبر محور عمل می‌کند

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر گروه هایی مانند خودرو تحت تاثیر اخبار روند مثبت خوبی داشته اند، گفت: بازار کاملا خبر محور عمل می‌کند به همین دلیل هر خبری می‌تواند محرک جدیدی در بازار باشد و شاخص از مقاومت‌های بالایی عبور دهد، هرچند در این مسیر برخی نمادها که در سال‌های قبل رشد بالایی داشته باشند در فضای مثبت بازار هم اصلاح کنند یا حداقل درجا بزنند، بنابراین وضعیت صعودی بازار به معنای این نیست که همه‌ای بازار به صورت یکپارچه رشد می‌کنند و این مسئله به سهامداران نماد هم بستگی دارد.

علیرضا سادات با تاکید بر اینکه ادامه دار شدن جنگ روسیه و اکراین هم می‌تواند به افزایش کرک اسپرد گروه پالایشی و... کمک کند، افزود: این گروه از زمستان با افزایش کرک اسپرد همراه شد و با تقاضای خوبی روبه‌رو شد و در ادامه نمادهای این گروه به مقاومت رسیده و هم اکنون در این سطح استراحت خواهد داشت و اگر تقاضای نفت منجر به تثبیت نرخ نفت در همین محدوده شود بازهم شاهد رشد نمادهای پالایشی خواهیم بود زیرا این گروه سودسازی خوبی دارد و هم اکنون به مجامع نزدیک شده‌ایم و این موضوع می‌تواند به ادامه رشد این نمادها کمک کند.

او درباره نماد پالایشی اظهار کرد: این نماد که منتشکل تز شرکت‌های مختلف پالایشی است بعد از یک دوره تثبیت دوباره روند صعودی خود را آغاز کرده است، زیار نمادهای زیرمجموعه آن ارزنده هستند و این گپ به وجود آمده بین نماد پالایشی با سایر نمادها جبران خواهد شد.

بورس تحت تاثیر سیاست‌های غلط دولت

همچنین یک کارشناس دیگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه بورس همچنان تحت تاثیر سیاست‌های غلط دولت در بازار سرمایه است، گفت: وقتی دولت قیمت‌گذاری دستور، بخشنامه عوارض صادراتی و... را صادر می‌کند نشان می‌دهد که بازار تحت تاثیر سیاست‌های حاکمیتی است و همین موضوع می‌تواند ضربات سنگینی را به بازار وارد کند، هرچند بازار کاملا ارزنده است و برخی از گروه‌ها با افزایش تقاضا همراه شده‌اند.

احمد جانجان با بیان اینکه بالا ماندن نرخ دلار در محدوده‌ای ۲۷ هزار تومان هم عامل دیگری برای اادامه سودسازی شرکت‌های صادراتی است، افزود: به طور قطع مهم‌ترین عامل بازدارنده برای رشد بازار در شرایط کنونی بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به بازار است و همواره نگران هستند در این سطح از مقاومت شاخص بورس وارد اصلاح شود به همین دلیل ترجیح می‌دهند؛ ریسک نکنند به همین دلیل عرضه در بازار افزایش پیدا کرده در حالی که محرک‌های بازار هم قوی هستند و در چند وقت اخیر افزایش خروج سرمایه از صندوق‌های درآمد ثابت داشته‌ایم که نشان می‌دهد نقدینگی بیشتری وارد بازار سهام شده است و این روند اگر ادامه داشته باشد و شاخص در همین محدوده، کف‌سازی کند بار دیگر اعتماد به بازار بر می‌گردد و سرمایه داران خرد هم بیشتر وارد بازار می‌شوند.

 

منبع: بازار
کدخبر: 256141

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین