|

گفت و گوی گسترش نیوز با مدیر مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران؛

کرونا گردشگری کشور را به زانو درآورد / برجام چقدر در جذب مسافر موثر است؟

در دو سال و نیم اخیر با به وجود آمدن کرونا و تشدید تحریم ها باعث شده است جذب گردشگران بین المللی کشور ما تقریبا به صفر برسد و این صنعت در کنج خانه خود زانوی غم بغل بگیرد.

اقتصاد کرونا گردشگری کشور را به زانو درآورد / برجام چقدر در جذب مسافر موثر است؟

 ایران دارای جاذبه‌های بسیار وسیع ومتنوع در صنعت گردشگری است. تقریبا در تمامی حوزه‌های که در تعاریف جاذبه‌های گردشگری می‌گنجد حرفی برای گفتن دارد. به طور مثال در جاذبه‌های طبیعی یکی از متنوع‌ترین جاذبه‌ها در جهان است که دارای کویر، دریا، جنگل، تالاب، رودخانه و البته یک حیات وحش متنوع که همه این‌ها در راستای جاذبه‌های گردشگری می‌باشد که به علت عدم توجه لازم به این صنعت و جلوگیری از اختصاص بودجه لازم و عدم مدیریت مورد نیاز در حال از بین رفتن است. جاذبه‌های متنوع دیگر هم در حوزه‌های میراث فرهنگی در کشور ما وجود دارد که ثبت جهانی شده است ولی متاسفانه با عدم رسیدگی به آنها این آثار در حال آسیب و از بین رفتن هستند.

یعقوب_زاده

نه فقط حرف و شعار عمل کنید

مدیر مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران در پاسخ به این سوال که با توجه به تنوع گردشگری در ایران چرا توسعه گردشگری در کشور ما اتفاق نمی‌افتد، گفت: چند دلیل عمده برای این موضوع می‌توان در نظر گرفت ؛ یکی از این موضوعات این است که هنوز گردشگری اولویت اصلی در سیاست‌های کشور ما نیست و برای جذب گردشگر بین‌الملل برنامه‌ریزی خاصی ندارند و برای آن بودجه قابل توجهی در نظر نمی‌گیرند در واقع هنوز در عمل مشکل داریم.

عامل دوم در عدم توسعه حوزه گردشگری را استفاده از مدیران ناکارآمد و غیر متخصص می‌توان نام برد. انتظار می‌رفت با روی کار آمدن دولت جدید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت تخصصی و به دور از سیاست‌های موجود اداره شود که باز هم این اتفاق به وقوع نپیوسته است. وزارتخانه‌ها در تمامی حوزه‌ها به خصوص  در صنعت گردشگری بیشتر مورد توجه است که متاسفانه به روز نیستند و از صاحب نظران و متخصصان که دارای تجربه هستند استفاده نمی‌شود. این وزارتخانه به یک مجموعه‌ای که نمی‌توان از آن انتظار توسعه گردشگری را داشت، تبدیل شده است. کرونا هم بهانه‌ای بود برای اینکه در این چند سال خیلی به موضوع گردشگری رسیدگی نشود.

یعقوب زاده در ادامه گفت: عامل آخر بحث برجام است به طوری که تحریم‌ها و عوامل بیرونی( خارجی ) بر این صنعت تاثیر گذاشته است. البته نمی توان منکر تاثیرات منفی پیش آمده حاصل از تحریم‌ها باشیم. ولی با همین تحریم‌ها در حوزه‌های دیگر توانستیم اقدامات ویژه‌ای انجام دهیم از جمله حوزه نظامی پیشرفت خوبی دیده شده است. ما حتی از ظرفیت هایی که در شرایط تحریم وجود داشت هم استفاده نکرده‌ایم، به همین دلیل نمی توان با  این نوع مدیریت حرفی برای گفتن در این صنعت داشته باشیم.

زیبایی‌های زاگرس در حال نابودی

یعقوب زاده بیان کرد: استان هایی که در بستر و پیرامون رشته کوه زاگرس هستند؛ از آذربایجان غربی تا شمال خوزستان از تنوع چشم گیری برخوردارند؛ طبیعت منحصر به فرد، فرهنگ، آداب و رسوم و نوع پوشش زیبایی های این منطقه را به نمایش می‌گذارد. این استان‌ها تقریبا در تمامی فصول دارای آب و هوای معتدل هستند و دارای پوشش گیاهی، کوهستان و چمنزار‌های بسیار زیبا هستند. آبشارهای زیبایی که در استان لرستان و  کهکیلویه و بویر احمد وجود دارد این استان‌ها را از دیگر شهرها متمایز می‌کند. با همه این جاذبه‌ها، این استان‌ها هم از ناکارآمدی مدیریت‌ها مستثنا نیستند و همانطور که در کل کشور نتوانستیم از جاذبه‌های گردشگری خود استفاده کنیم در این بخش زیبا هم قافله را باختیم.

جنگل خواری در کمین جنگل‌های زاگرس

این کارشناس در ادامه افزود: جنگل خواری و جنگل سوزی در این مناطق بسیار دیده می‌شود که ناشی از بی‌توجهی و ناکافی بودن تجهیزات برای اطفای حریق است که شاهد از بین رفتن این گونه‌های بسیار نادر و زیبای گردشگری هستیم. در چنین شرایطی متاسفانه جنگل‌ها را از بین می‌برند و زمین‌های مناطق را به فروش می‌رسانند.  با فرهنگ موجود در این مناطق و تاثیراتی که در فرهنگ ما گذاشته است باید بیشتر به این مناطق توجه کرد زیرا  کاملا به آن بی‌توجهی شده است.

وی در پایان گفت: از مسئولان خواهشمندیم توجه بیشتری به داشته‌های کشور عزیزمان داشته باشند. چرا که ثبات و تقویت فرهنگ ما و در کنار آن حفظ محیط‌زیست به نوعی تقویت فرهنگ ایران است.  با توجه به آنکه زاگرس همیشه نقش موثری در آداب و فرهنگ کشور ما داشته باید به این منطقه توجه ویژه‌ای نشان داد.

خبرنگار: نعیمه صفری‌تبار
کدخبر: 261673

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین