چرا آثار رشد منفی نقدینگی در اقتصاد دیده نمیشود؟
سخنگوی کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه هیچ آثاری برای کاهش نقدینگی و رشد منفی آن دیده نمیشود. گفت: شاید نقدینگی به طور مقطعی کاهش یابد و اساسا میزان رشد منفی هم خیلی موثر نیست.
غلامرضا مرحبا درباره اعلام کاهش رشد نقدینگی از سوی رییس بانک مرکزی اظهار داشت: نقدینگی اگر رشد منفی داشته باشد قطعا اثرات ضد تورمی خواهد داشت اما شخصا آثاری از کاهش رشد نقدینگی ندیدهام.
وی افزود: در اقتصاد باید شاخصها را مطالعه کنیم و به این گونه نیست که فقط مسئولان دسترسی به این شاخصهای و اطلاعات دسترسی داشته باشند. این شاخصها در جامعه به راحتی مورد مطالعه و رصد کارشناسان و اساتید اقتصادی قرار میگیرند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه هیچ آثاری برای کاهش نقدینگی و رشد منفی آن دیده نمیشود. گفت: شاید نقدینگی به طور مقطعی کاهش یابد و اساسا میزان رشد منفی هم خیلی موثر نیست.
مرحبا تاکید کرد: باید به سمت کاهش سرعت رشد نقدینگی حرکت کنیم و منفی شدن رشد نقدینگی حتما نشانههای خواهد داشت که ما امروز این نشانه را در اقتصاد نمیبینیم.
وی درباره پیشبینیها از عبور نقدینگی از ۵ هزار هزار میلیارد تومان در سال جاری اظهار داشت: دولت سیاستهایی را در اقتصاد در حال پیاده سازی است و این اقدامات به تازگی شروع شده بنابراین باید همان موقع و مقرر عملکرد دولت را درباره کنترل نقدینگی قضاوت کرد و در همان زمان بیطرفانه و کارشناسانه درباره عملکرد دولت اظهار نظر میکنیم.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی درباره اقدامات موثر برای کاهش سرعت رشد نقدینگی گفت: رشد نقدینگی عوامل متعددی دارد که یکی از آن استقراض از بانک مرکزی و بانکها، خلق پول بدون پشتوانه و ضعیف است. از دیگر عوامل میتوان ناترازی بانکها، افزایش سرعت گردش پول، عدم هدایت نقدینگی به سمت سرمایهگذاری مولد و بازار سرمایه دانست و همه این عوامل بر رشد نقدینگی اثرگذار هستند.
وی تاکید کرد: باید دید مجموع اقدامات و فعالیتهای دولت چه تاثیری در کنترل رشد نقدینگی خواهد داشت و برحسب اعلام دولت عدم اضافه برداشت از بانک مرکزی اقدام مثبت دولت برای کنترل نقدینگی است که البته اگر واقعی باشد که امیدوارم واقعی بوده است.
ارسال نظر