|

سیب زمینی در صدر جدول گرانی بهار ۱۴۰۱

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که نرخ دو قلم کالای خوراکی در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه قبل بیش از ۱۰ درصد رشد داشته و روغن مایع، شکر و قند سه کالایی است که بیشترین تغییر نرخ را داشته‌اند.

اقتصاد

تامین غذا و خوراکی همواره یکی از نیازهای اولیه بشر بوده و بر این اساس هرچه نرخ اقلام غذایی در بازار افزایش یابد، همچنان تقاضا نسبت به آن وجود دارد چرا که حیات انسانها به این دسته کالاها وابسته است به همین دلیل کوچکترین افزایش یا تغییر قیمتی در بازار اقلام مصرفی غذایی بر زندگی آحاد مختلف جامعه اثر می‌گذارد و معیشت آنها را تحت شعاع قرار می‌دهد.

مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار با توجه به اهمیت موضوع رفاه و معیشت، گزارشی درخصوص تحلیل آماری تغییرات نرخ اقلام خوراکی درخانوارهای شهری ارائه کرده است که می‌تواند در برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی و تحلیل‌های تخصصی مفید و مثمرثمر واقع شود.

بر اساس گزارش مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار، نرخ برخی اقلام خوراکی طی اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل از آن به گونه‌ای بوده است که در ۲ قلم از کالاهای منتخب تغییرات بیش از ۱۰ درصد بوده و بیشترین افزایش نرخ در کالاهای منتخب مربوط به روغن مایع با ۲۲.۳ درصد، شکر با ۱۰.۳ درصد و قند با ۹.۴ درصد است.

البته در ۴ قلم از کالاهای منتخب تغییرات منفی بوده و بیشترین کاهش نرخ مربوط به گوجه فرنگی، خیار، ‌سیب زمینی و موز بوده است.

همچنین مقایسه متوسط نرخ اقلام خوراکی در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل حاکی ازآن است که ۴ قلم از کالاهای منتخب با تغییر نرخ بیش از ۱۰۰ درصد همراه بوده‌اند به نحوی که بیشترین افزایش نرخ شامل حال سیب زمینی، برنج ایرانی درجه یک، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی شده است.

البته طی این مدت، سه قلم کالا شامل چای خارجی بسته ای، موز و گوشت گوسفندی با کمترین افزایش نرخ روبه رو بوده است.

بر اساس نتایج این گزارش، بررسی نمودار نرخ اقلام منتخب در مقایسه با روند تغییرات آن با حدود مطلوب، هشدار و بحرانی قیمتها نشان می‌دهد در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، متوسط نرخ حدود ۸۷.۵ درصد اقلام منتخب شامل برنج ایرانی درجه یک، برنج خارجی درجه یک، مرغ ماشینی، شیر پاستوریزه، ماست پاستوریزه، پنیر ایرانی پاستوریزه، تخم‌مرغ ماشینی، کره پاستوریزه، روغن مایع، موز، پرتقال، سیب، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، لوبیا چیتی، عدس، قند، شکر، رب گوجه فرنگی و چای خارجی بسته‌ای فراتر از حد بحرانی قیمتها و متوسط نرخ اقلام خوراکی مانند گوشت گوسفند، گوشت گاو یا گوساله و پیاز نیز در محدوده هشدار قرار دارند.

تغییر-قیمت-کالا

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 264190

ارسال نظر