|

بورس نیمه دوم سال تاریخ ساز می شود

ریسک‌های متعددی بازار را سهام را تهدید می‌کند که از این میان می‌توان به سیاست‌های آتی فدرال رزرو، قطعی برق صنایع در تابستان، اختلاف فاحش دلار نیما و آزاد همچنین تخفیف‌های سنگین روسیه در بازار جهانی به واسطه تحریم‌های وضع شده اشاره کرد اما به نظر می‌رسد با رشد شرکت‌های دلاری محور و همچنین رشد شرکت‌هایی که سودسازی آنها از این محل است، در نیمه دوم امسال، به سوی سقف‌های تاریخی شاخص خواهیم رسید.

اقتصاد بورس نیمه دوم سال تاریخ ساز می شود

یک کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که چه زمانی کار نقدینگی با بازارهای موازی تمام شده و نسبت به بازار سرمایه اقبال نشان خواهد داد؟ به بورسان گفت: این روزها تورم در کالاهای مصرفی مردم و دریافت خدمات، به صورت محسوس و واضح مشاهده می‌شود به طوری که تاثیر آن بر قیمت دلار، سکه و مسکن قابل لمس است.

قاسم آزاد در این‌باره گفت: طبق آمار معاملات اردیبهشت ماه سال جاری، حجم معاملات به شدت ارتقا یافته و قیمت ها ۶ درصد نسبت به ماه گذشته رشد داشته است.

وی با اشاره به فاصله زیاد بین دلار نیمایی و دلار آزاد، عنوان کرد: این فاصله به قله تاریخی خود رسیده به طوری که شرکت‌ها، ارز خود را ۳۰ درصد پایین‌تر و بسیار راحت در صرافی‌ها می‌فروشند و این امر، عدم اعتماد را در بازار ایجاد می‌کند.

آزاد ادامه داد: متاسفانه دولت، بانک مرکزی و بخش اقتصاد حاکمیتی توان کنترل این موضوع را ندارند و تنها بازار شاهد این اتفاق است.

وی با بیان اینکه در اثر تحولات فوق، ترس سرمایه‌گذار و عقب نشینی آن دور از انتظار نیست، افزود: شنیده‌ها حاکی از آن است که تا اواخر خرداد ماه سال جاری، بسته حمایتی جدید دولت درباره کنترل تورم ارائه و به احتمال زیاد یکی از ابزارهای آن، افزایش نرخ بهره خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه به دیگر اخبار و شنیده‌های دیگر اشاره کرد و گفت: تهدید شرکت‌های صادرات محور و بازارهای محدود صادراتی شرکت‌ها از سوی ارزان فروشی روسیه، قطعی برق صنایع، تولید محدود و نرخ‌های متفاوت و همچنین تحولات قیمت‌های جهانی، ترس از بازار را برای سرمایه گذاران رقم زده و علی رغم اقبال مردم به بازارهای موازی، مردم به دنبال حفظ پول‌های خود در برابر تورم هستند.

به گفته این کارشناس؛ ریسک‌های متعددی بازار سهام را تهدید می‌کند که از این میان می‌توان به سیاست‌های آتی فدرال رزرو، قطعی برق صنایع در تابستان، اختلاف فاحش دلار نیما و آزاد همچنین تخفیف‌های سنگین روسیه در بازار جهانی به واسطه تحریم‌های وضع شده اشاره کرد.

به گفته وی؛ زمانی که دلار افزاش می‌یابد، در صورت امکان باید دلار ارزان قیمت تزریق شود تا شاهد تغییرات تورمی محدودتری شد.

وی بیان کرد: دست ناجوانمردانه‌ای که باعث شده قیمت کالاها افت و یا رشد نکند، موجب رفتار محتاط بازار سرمایه شده است. اگر بازار به این جمع‌بندی برسد که دلار نیما می‌تواند از محدوده ۳۰ هزار تومان عبور کند، گپ دلار آزاد و نیما کاهش خواهد یافت.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: به نظر می‌رسد با رشد شرکت‌های دلاری محور و همچنین رشد شرکت‌هایی که سودسازی آنها از این محل است، در نیمه دوم امسال، سقف‌های تاریخی شاخص در محدوده ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به دست آید.

وی در پایان با اشاره به فروش محصولات فولادی و پتروشیمی روسیه در شرایط تحریمی و اعمال تخفیف‌های قابل توجه در بازار جهانی، تصریح کرد: متاسفانه بازارهای صادراتی برای شرکت‌های داخلی بسیار محدود است. بنابراین، تاثیر منفی این اتفاق در نرخ های صادراتی کشور و در طولانی مدت بسیار زیاد است.

منبع: سنا
کدخبر: 265068

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین