|

واکنش بازارهای مالی به احیای برجام

روز دوشنبه شاخص کل بورس تهران در ۲۵ دقیقه ابتدایی نزول کرد و در ۳ ساعت بعدی رشد کرد. اما شاخص هم وزن روند پرنوسانی داشت و در نهایت پائین‌تر از سطح روز گذشته قرار گرفت.

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که روز گذشته شاخص‌های بازار سهام صعود کردند. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۷ تیر- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. دیروز شاخص کل رشد ۲ هزار و ۷۴۱ واحدی داشت و شاخص کل هم‌وزن ۳۸۸ واحد نزول کرد. شاخص کل فرابورس نیز ۲ واحد بالا آمد.

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، ۳۰۷ نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۳۳۸ نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، ۴۸ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.

دیروز در بورس شرکت‌ صنعتی بهشهر (غبشهر)، شرکت‌ مارگارین (غمارگ) و شرکت ایران ترانسفو (بترانس) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌ حمل و نقل گهر ترابر سیرجان (حگهر)، شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود (زبینا) و شرکت کشت و دام قیام اصفهان (زقیام) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نمادهای خچرخش (شرکت چرخشگر)، فمراد (شرکت آلومراد) و فپنتا (شرکت سپنتا) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلستان (غگلستا)، شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب) و شرکت سرمایه گذاری مسکن الوند (ثالوند) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۶۱ درصد کاهش یافت و ۲۶ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۲۸۵ درصد رشد کرد و در رقم ۱۳۱ میلیارد تومان ایستاد.

در روز دوشنبه نماد حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) با صف‌ خرید ۲۰ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از حکشتی، نمادهای قچار (شرکت قند چهارمحال) و زاگرس (شرکت پتروشیمی زاگرس) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد فمراد (شرکت آلومراد) تعلق داشت که ارزش آن ۵ میلیارد تومان بود. پس از فمراد، نمادهای غنوش، ثغرب، فتوسا و فپنتا

روز دوشنبه شاخص کل بورس تهران در ۲۵ دقیقه ابتدایی نزول کرد و در ۳ ساعت بعدی رشد کرد. اما شاخص هم وزن روند پرنوسانی داشت و در نهایت پائین‌تر از سطح روز گذشته قرار گرفت.

دیروز بازار در تعادل نسبی بود و تعداد نمادهای سبزپوش بیشتر از روزهای گذشته بود اما همچنان تعداد قرمزهای بازار زیاد است. علاوه بر این در معاملات دیروز روند خروج سرمایه حقیقی از بازار سهام تداوم داشت و ۳۴۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.

بپاس، فولاد، پارس، خزامیا، شپنا، خودرو، شستا، خساپا، میدکو و فارس بیشترین خروج پول حقیقی را در معاملات روز دوشنبه داشتند.

با این حال باقی ماندن شاخص در کانال ۱.۵ میلیونی نشانه مثبت معاملات دیروز برای معامله‌گران بود.

دیروز نمادهای شپنا، نوری، حکشتی، بوعلی، شبندر، وتجارت، شتران، فارس، غبشهر، فاسمین، میدکو و فملی نمادهای بزرگ بورس بودند که بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند.

بنابراین روند بازار ناپایدار اما بهتر از روزهای پیش بود و نشانه‌های امیدوارکننده‌ای برای سهامداران داشت. به نظر می‌رسد افزایش امیدها برای احیای برجام مؤثرترین عامل در رشد بازار بود.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 266623

ارسال نظر