نترسید تا بیت کوین رشد کند
بیت کوین که روز دوشنبه حوالی ۲۰٬۸۰۰ دلار معامله میشد، بخشی از جهش هفت روز اخیر خود را با یک ریزش جزئی از دست داد. بزرگترین ارز دیجیتال بازار همچنان حمایت ۲۰٬۰۰۰ دلاری خود را حفظ کرده است، اما تحلیلگران چندان به ادامهداربودن اصلاح صعودی این روزهای قیمت امیدوار نیستند.
به گزارش کوین دسک، سیمون پیترز (Simon Peters)، تحلیلگر ارزهای دیجیتال در کارگزاری ایتورو (EToro)، گفته بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر از عوامل منفی زیادی همچون کاهش درآمد کسبوکارهای فعال در این حوزه، رشد تورم و افزایش نرخ بهره بانکی در آمریکا تأثیر گرفته است؛ عوامل مهمی که بازار سهام و دگیر دارایها را نیز تحتتأثیر قرار دادهاند.
کاملاً مشخص است که بازار ارزهای دیجیتال همبستگی زیادی با شاخصهای مربوط به بورس آمریکا، بهویژه شاخصهای متشکل از سهام شرکتهای فعال در حوزه فناوری دارد. کریگ ارلام (Craig Erlam)، تحلیلگر ارشد مجموعه اواندا (Oanda) نیز گفته است ریزش قیمت بیت کوین در هفتههای اخیر بازتابنده احساس منفی سرمایهگذاران به تمام داراییهای پرریسک است.
در حال حاضر، به نظر میرسد ترس سرمایهگذاران از وضعیت نابسامان پلتفرم وامدهی سلسیوس (Celsius) و همین طور شرکت سرمایهگذاری تری اروز کپیتال (Three Arrows Capital) تا حدی کاهش یافته است. هاوارد گرینبرگ (Howard Greenberg)، رئیس مجموعه پراسپر تریدینگ آکادمی (Prosper Trading Academy)، به این موضوع اشاره کرده است که شاخص «ترس و طمع» ارزهای دیجیتال نیز کمی از محدوده ترس شدید فاصله گرفته است.
او میگوید:
میانگین متحرک ساده ۲۰۰ هفتهای (SMA ۲۰۰) که اکنون در سطح ۲۲٬۶۵۰ دلار قرار دارد، مقاومت مهمی است که باید قیمت مجدداً به بالای آن رسیده و موقعیت خود را حفظ کند تا بتوانیم شاهد جهش قیمت ارزهای دیجیتال به سطوح بالاتر باشیم.
بیشتر ارزهای دیجیتال روز گذشته نوسان کمی را تجربه کردهاند. اتریوم که اکنون با فاصله کمی از مقاومت ۱٬۲۰۰ دلاری در نوسان است، در ۲۴ ساعت اخیر حدود ۲ درصد از ارزش خود را از دست داده و پالیگان هم که یکی از بزرگترین جهشهای هفته گذشته را به نام خود ثبت کرد، در یک شبانهروز گذشته با ریزشی ۷ درصدی مواجه شده است.
در بازار سنتی سهام نیز، ترس از شکلگیری رکود بر خوشبینی سرمایهگذاران نسبت به جهش هفته گذشته سایه انداخته است. تحقیقات انجمن سرمایهگذاران مستقل آمریکا (AAII) نیز نشان میدهد که توزیع احساسات نزولی میان سرمایهگذاران با ۱۱.۴ واحد درصد افزایش به ۵۸.۳ درصد رسیده و توزیع احساسات صعودی بین آنها به ۱۹.۴ درصد سقوط کرده است.
شاخصهای «S&P۵۰۰» و نزدک (Nasdaq) به ترتیب در ۲۴ ساعت گذشته ۰.۳ و ۰.۸ درصد سقوط کردهاند. طبق گزارش تازه بلومبرگ، برخی از فلزات صنعتی مهم نظیر مس و قلع نیز در آستانه ثبت بدترین عملکرد سهماهه خود از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ هستند و این موضوع میتواند نشانهای برای یک دوره رکود قریبالوقوع باشد.
بلیل حفیظ (Bilal Hafeez)، مدیرعامل مجموعه ماکرو هایو (Macro Hive)، اخیراً در خبرنامهای نوشته است:
اکنون در یک بازار نزولی به سر میبریم و این بازار نزولی احتمالاً ادامهدار خواهد بود.
ارسال نظر