گسترش نیوز گزارش میدهد؛
رونمایی از سامانه هوشمند ستاره / تسهیل وثیقه گذاری در بانک ها میسر شد
مراسم رونمایی از سامانه وثیقهگذاری الکترونیک در سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد. با رونمایی از این طرح سهامداران میتوانند سهام خود را وثیقه کنند و تا ۲۰۰ میلیون تومان وام بگیرند.
در دنیای امروز اموال اعتباری مانند اوراق بهادار به عنوان دارایی های نوین، بخش مهمی از سرمایه اشخاص محسوب می شوند و در کنار سایر انتفاعاتی که از این اموال می شود، امکان وثیقه گذاردن آنها اهمیت ویژه ای دارد. در همین راستا امروز چهارشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۱ فاز اول طرح توثیق الکترونیک هوشمند داراییها با حضور دادستان کل کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون راهبردی قوه قضائیه و رؤسای بانکهای عامل (ملی، رسالت، مهر ایران) و به میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپردهگذاری مرکزی آغاز به کار کرد.
با رونمایی از این طرح در گام اول، مردم میتوانند از سهام خود در بازار سرمایه به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات و ضمانت نامه بانکی استفاده کنند. همچنین در گامهای بعدی پذیرش سایر دارائی ها نظیر سکه، اندوخته بیمهعمر، گواهی کسر از حقوق و ... برای انجام اموری که نیاز به وثیقهگذاری وجود دارد، به این سامانه اضافه خواهد شد.
در ابتدای مراسم مجید عشقی با بیان اینکه یکی از برنامههای جدی بازار سرمایه این بود که با استفاده از بسترهای الکترونیک بتواند خدمات وسیعی را به سهامداران ارائه دهد.
وی ادامه داد: توثیق الکترونیک انواع دارایی مالی یکی از این برنامهها بود و از امروز سهامداران می توانند به صورت رسمی دست به انجام این کار بزنند زیرا در سیستم بانکی عملیاتی شده است.
رییس سازمان بورس اظهار کرد: بنابراین اگر سهامداران خرد به وجه نقد نیاز داشتند، دیگر نیاز نیست حتما سهام خود را بفروشند بلکه میتوانند به راحتی به جای فروش سهم، وام بگیرند. البته توثیق پیش از این هم بود اما فرایند پیچیده و حضوری داشت. درحال حاضر این امکان به صورت غیرحضوری فراهم شده است و سه بانک فعال در حوزه وامهای خرد اماده خدمت رسانی هستند.
عشقی بیان کرد: همچنین این توثیق در دستگاه قضایی نیز فراهم شده است و این دستگاه میتواند از سرویس مربوط به توثیق هوشمند برای صدور قرار وثیقه استفاده کند.در فازهای بعد امکان توثیق گواهی سپرده سکه، اوراق بدهی و یونیتهای صندوقهای سرمایهگذاری یا همان ای تی افها نیز فراهم خواهد شد.
در ادامه این مراسم محمدجعفر منتظری با حضور در مراسم رونمایی از سامانه ستاره افزود: گاهی وثیقه گذاری چند روز زمان میبرد، اما امروز با افتتاح سامانه ستاره در کسری از ثانیه وثیقهگذاری صورت میگیرد و این این آغاز خوب باعث می شود افراد کمتری به دلیل مشکلات کسری بودجه و مسائل پیرامون آن مورد پیگرد قضایی قرار بگیرند.
وی ادامه داد: درخواستی که از سازمان بورس و اوراق بهادار داریم این است که این سامانه را به قوه قضاییه متصل کند تا رصد و دسترسی به اطلاعات متقاضیان توثیق سرمایه و سهام فراهم شود. ضمن اینکه قوه قضاییه در راستای توسعه این سامانه از هیچ همکاری ای کوتاهی نخواهد کرد.
بر همین اساس؛ اگر سهامداری چه حقیقی و چه حقوقی قصد وثیقهگذاری نزد شخص دیگری را داشته باشد، میتواند طی مراحلی و تحت نظارت شرکت سپردهگذاری مرکزی، سهام خود را بهعنوان وجهالضمان نزد شخص دیگری که می تواند حقیقی یا حقوقی باید، توثیق کند.
این موضوع درباره دریافت وام از بانک های عامل (ملی، رسالت، مهر ایران) هم امکانپذیر است و سهامداران با توجه به مراحل تعریف شده در این بانک ها هم می توانند با توثیق از دریافت تسهیلات بهره ببرند.
در ادامه این مراس احسان خاندوزی ضمن تقدیر از عملکرد و پیگیری سازمان بورس و اوراق بهادار در رونمایی از سامانه ستاره و برداشتن نخستین گام برای راه اندازی سیستم توثیق سهام اظهار کرد: هر چند که در حال حاضر تنها سه بانک توانایی ارائه تسهیلات از طریق توثیق سهام را دارند، اما در ماه های آینده کل شبکه بانکی کشور از طریق این سامانه می توانند خدمات پرداخت تسهیلات را به مردم ارائه دهند.
وی ادامه داد: سیم کارت، طلا، خودرو و دیگر دارایی ها در آینده نزدیک می توانند با اضافه شدن به این سامانه اعتبار شخص را برای وثیقه گذاری و همچنین اعتبار سنجی بالا ببرند تا به شکل واقعی از کار مردم گره کشایی صورت بگیرد. ملی، رسالت و مهر ایران؛ بانک هایی هستند که در سامانه توثیق سهام حضور دارند و متقاضیان حقیقی و حقوقی می توانند برای دریافت تسهیلات از این طریق اقدام کنند.
براین اساس، تنها شرط این است که فرد در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت شده باشد.
وزیر اقتصاد اظهار کرد: در واقع فرایندی که شرکت سپردهگذاری مرکزی درنظر گرفته این است که سهامدار به اپلیکیشنهای بانکی یا شعب بانکی مراجعه و درخواست توثیق سهام خود را ارائه دهد. پس از این فرد از طریق سامانه سجام احراز هویت می شود.
متقاضیان پس از طی این فرایند، شرکت سپردهگذاری مرکزی دارایی قابل وثیقه متقاضی را به بانک اعلام میکند و بانک هم در اپلیکیشن به سهامدار نشان میدهد. پس از آن سهامدار میتواند نمادهایی که قصد توثیق آنها را دارد انتخاب و تایید کند.
وی در پایان بیان کرد: در واقع شرکت سپردهگذاری درخواستی که از سمت بانک آمده را به سهامدار نمایش میدهد و پس از احراز هویت دوباره درخواست متقاضی ثبت شده و فرایند توثیق بعد از اعمال معاملات صورت میگیرد. اگر این فرایند موفقیت آمیز باشد؛ بانک تسهیلات را پرداخت خواهد کرد.
لینک سامانه ستاره کجاست چرا لینکش ننوشتی ن
این سامانه فقط برای عدالت برای سهامداران بورس فعلا نیست اصلا سامانه ستاره تو ایو ا وجود نداره
چرا لینک رو برداشتی فعلا دارید از اموال مردم وثیقه میسازید برای خودتون