|

سخنگوی اتحادیه‌ کسب‌وکارهای مجازی در گفتگو با گسترش نیوز؛

دلایل فیلتر توئیتر و تلگرام مشخص نیست / وضعیت اینترنت هر روز بدتر می‌شود

الفت نسب؛ سخنگوی اتحادیه‌ کسب‌وکارهای مجازی گفت: اینترنت همانند برق، گاز و آب جز خدمات اساسی مردم شده است. کمبود و گرانی اینترنت مستقیماً در زندگی جمع کثیری از جامعه تأثیرگذار خواهد بود.

اقتصاد

به تازگی وزارت ارتباطات در پایان یک سالگی دولت گزارشی از عملکرد خود منتشر کرد. گزارشی که به استناد آمارهای سایت SpeedTest مدعی شده است که سرعت اینترنت موبایل و ثابت در یک سال گذشته افزایش یافته است. همچنین این وزارتخانه ارائه اینترنت رایگان برای اقشار آسیب‌پذیر، پیشرفت ۱۴ درصدی شبکه ملی اطلاعات، فعال‌سازی قابلیت Safe Search و تشدید مقابله با ابزارهای حاکمیت گریز همانند فیلترشکن و VPN را دستاورد یک ساله خود معرفی کرد. در این خصوص گفتگویی با یکی از اعضای اتحادیه‌ کسب‌وکارهای مجازی داشتیم تا نظر فعالین این حوزه را پیرامون گزارش یک ساله وزارت ارتباطات جویا شویم. در ادامه همراه ما باشید.

مسئولین درباره فیلترینگ پاسخگو باشند

رضا الفت نسب؛ سخنگوی اتحادیه‌ کسب‌وکارهای مجازی در گفتگو با گسترش نیوز گفت: وزارت ارتباطات در یک سال گذشته خیلی عملکرد خاصی نداشت. در نتیجه ارزیابی قابل ذکری نداریم اما از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم تا به امروز مسائلی مثل طرح صیانت در جامعه مطرح شده است. تا به این لحظه وزارت ارتباطات موضوع گیری خاصی در خصوص این طرح نداشته است. همین روند نگرانی‌ها را در کشور تشدید کرد. همچنین باید اشاره به اختلالات و کاهش سرعت اینترنت در یک سال گذشته داشته باشیم.

الفت_نسب

الفت نسب اظهار کرد: بحث کمیسیون اقتصاد دیجیتال نیز مطرح شده بود که اتفاق خوبی برای کشور خواهد بود. تشکیل این کمیسیون و واگذاری ریاست آن به وزارت ارتباطات روند خوبی است اما باید خروجی‌ها را به دقت بررسی کرد. هنوز خروجی و دستاورد خاصی را مشاهده نکرده‌ایم. اگر چه یک سال زمان زیادی برای نتیجه‌گیری نیست اما نتیجه کلی به ما نشان می‌دهد که دستاورد خاصی نداشتند. کسب و کارها و افراد از وضعیت پیش رو نگران هستند. توقع ما از وزارت ارتباطات در این حد نیست. امیدوارم هرچه زودتر نگرانی‌های موجود به پایان برسد.

وی افزود: از ادعای وزارت ارتباطات پیرامون دستاوردهای یک ساله که افزایش سرعت اینترنت و فعال‌سازی Safe Search است، متعجب هستم. خیلی از افراد امروزه از VPN استفاده می‌کنند و صرفاً برای مقاصد نا به جا و غیراخلاقی نیست. خیلی از جوانان برای مقاصد علمی و تحقیقاتی مجبورند از VPN استفاده کنند. عده‌ای تصور می‌کنند استفاده از فیلترشکن‌ها تنها برای کارهای دور از شأن، خلاف و گروه مخالف است. در حقیقت این روند را شاهد نیستیم.

سخنگوی اتحادیه‌ کسب‌وکارهای مجازی تأکید کرد: مسئولین باید در خصوص فیلتر بعضی از سرویس‌ها پاسخ‌گو باشند. دلایل فیلتر توئیتر و تلگرام هنوز مشخص نشده است. هر زمان علت فیلتر مشخص شد، باید ثمرات این مدت فیلتر هم بیان شود. تلگرام فیلتر شد اما چه دستاوردی داشتیم؟ تنها دستاورد این فیلترینگ آشنایی افراد با VPN بود. فیلتر صد درصد راه حل مناسبی نبود. در این سال‌ها با فیلتر تلگرام اتفاق مثبتی را شاهد نبودیم. خیلی از افراد با فیلتر تلگرام جذب اینستاگرام شدند که معضلات بیشتری را شاهد بودیم. در نتیجه ادعای وزارت ارتباطات درست نیست.

الفت نسب ضمن اشاره به صحبت‌های معاون وزیر ارتباطات در خصوص افزایش توقع مردم از اینترنت گفت: آقای باقری اصل سال‌های در این حوزه فعال بوده‌اند و از کسب و کارهای دیجیتال حمایت کرده‌اند. به نظر می‌رسد که صحبت‌های او به درستی در رسانه‌ها منعکس نشده است.

وی افزود: حدود ۶ ماه از گرانی اینترنت گذشته است اما مردم معتقدند که کیفیت بهبود نداشته و بدتر هم شده است. وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نهادهای ناظر و پاسخگو در این زمینه هستند. مردم هم می‌توانند گزارش‌های خود را به این نهادها ارسال کنند. تصور من و خیلی از افراد به این صورت است که گزارش‌های ارسالی به درستی پیگیری نمی‌شود. در نهایت نظرات مردم به عنوان مصرف‌کننده جلب نمی‌شود. توقعات بیشتر است و هرچه جلوتر می‌رویم، وضعیت اینترنت از نظر کیفی و هزینه بدتر می‌شود.

سخنگوی اتحادیه‌ کسب‌وکارهای مجازی در پایان خاطرنشان کرد: اینترنت امروزه کاربرد ۱۰ یا ۱۵ سال پیش را ندارد. بعد از شیوع کرونا ویروس کسب و کارهای آفلاین نیز جذب شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها شدند. در این فضاها محصولات خود را برای فروش گذاشته‌اند و خدمات ارائه می‌کنند. اینترنت همانند برق، گاز و آب جز خدمات اساسی مردم شده است. کمبود و گرانی اینترنت مستقیماً در زندگی جمع کثیری از جامعه تأثیرگذار خواهد بود.

 

کدخبر: 272327 رویا رئیسی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار