تورم اقلام اساسی مرداد ماه
آمارها نشان میدهد در مرداد ماه ۱۳ قلم از کالاهای اساسی خوراکی، تورم منفی را تجربه کردهاند.
تورم اقلام خوراکی در مرداد ماه ۱.۴ درصد برآورد شده، این در حالیست که تورم اقلام غیر خوراکی در همین ماه ۲.۴ درصد به ثبت رسیده است، بعد از گذشته چند ماه این نخستین باری است که تورم خوراکیها کمتر از تورم غیر خوراکیها بوده. به طور کلی میتوان اظهارکرد که تورم کالاهای خوراکی در چند ماه اخیر روندی نزولی داشته به گونهای که از بالای ۲۵ درصد در خرداد به ۵.۷ درصد در تیر و در نهایت به رقم فعلی رسیده است.
همین امر موجب شده تا تورم برخی از اقلام اساسی در مرداد ماه منفی شود، به عبارت دیگر نرخ ۱۳ قلم از اقلام اساسی در مرداد ماه نسبت به تیر ماه کاهش یافته است. در میان این کالاها شاخص ترین، روغن مایع است که تورم ماهانه منفی را در مرداد ماه به ثبت رسانده، در حالی که تورم این کالا در خرداد تنها در عرض یک ماه بالغ بر ۲۵۰ درصد بوده است. البته نرخ روغن به اندازه در ماههای پیشین بالا رفته که تورم منفی ماه پیش ناچیز باشد. از دیگر کالا اساسی که برای مردم اهمیت دارد و در مرداد از قیمتش کاسته شده، گوشت مرغ است، تورم ماهانه این کالا منفی ۴.۵ درصد بوده.
بالاترین تورم ماهانه نیز در میان کالاهای اساسی مهم برای کالای کره و گوشت گوساله بوده، تورم رقم خورده برای این دو کالا به ترتیب ۴.۸ درصد و ۳.۵ درصد برآورد شده است. پس از یک جهش تورمی در خرداد ماه که موجب شد تورم ماهانه از ۱۲ درصد هم تجاوز کند، در دو ماه گذشته تورم روندی نزولی به خود گرفته است. انفجار تورمی که در چند ماه گذشته رخ داد، عمدتا به علت سیاست اصلاح یارانه کالاهای اساسی بود که دولت تحت عنوان جراحی اقتصادی اجرا کرد، این طرح باعث شد تا قیمتها به خصوص بهای اقلام اساسی به شکل قابل توجهی بالا رود، تا جایی که تورم ماهانه خوراکیها در خرداد ماه بالغ بر ۲۵ درصد به ثبت رسید. این نوع تورم در اقتصاد کلان به عنوان فشار هزینه شناخته میشود و چنانچه به متغیر هایی مانند انتظارات دامن نزند، اثر آن طی چند ماه و به سرعت تخلیه میشود. بر همین اساس نیز تورم ماهانه در مرداد ماه ۲ درصد به ثبت رسیده است.
ارسال نظر