تردید سهامداران برای ورود به بازار
صنوبری، کارشناس بازار سرمایه گفت: مجموعهای از اخبار مثبت و منفی راجع به برجام باعث شده تا سرمایهگذاران نسبت به ورود به بازار دچار تردید شوند.
یک کارشناس بازار سرمایه و مدیر دارایی در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل بازار سرمایه نبود نقدینگی است و یا مربوط به مسائل دیگری است، به بورسان گفت: مهمترین عاملی که اخیرا فعالان بازار را نگران کرده، پایین بودن ارزش معاملات و خروج قابل توجه سرمایه از بازار بوده است که بخشی از ان به عاملی چون برجام برمیگردد.
بهروز صنوبری با بیان اینکه مجموعهای از اخبار مثبت و منفی راجع به برجام باعث شده تا سرمایهگذاران نسبت به ورود به بازار دچار تردید شوند، گفت: زمانی که چنین عاملی اهمیت خود را بر سایر متغیرهای اقتصادی کشور میگذارد، ریسک سیستماتیمک بازار را افزایش داده و افراد برای خرید سهم صبر میکنند.
وی عنوان کرد: فاکتورهای دیگری به غیر از برجام بر روند معاملات بازار سرمایه دخیل هستند تا فضای منفی و پایین بودن حجم معاملات را در بازار رقم بزنند.
به گفته این مدیر دارایی؛ اگر برجام به نیجه نرسد، احتمال بالا رفتن نرخ بهره در بازار وجود دارد و دولت هم با کسری بودجه بسیار مواجه خواهد شد.
صنوبری ادامه داد: یکی از مهمترین عاملهایی که بازار را تحت تاثیر خود قرار داده چشم انداز منفی نسبت به بازارهای جهانی است به طوری که در کشور چین بحث کرونا به یک موضوع جدی تبدیل شده و چشم انداز مثبتی نسبت به رشد اقتصادی چین از سوی خود آنها نیست. بنابراین، تقاضا در بازارهای جهانی را کاهش داده است.
این کارشناس تصریح کرد: برخی اتفاقات در حوزه کشورهای آمریکا و اروپا و اجماع جهانی برای کنترل تورم فضای بازارها را ملتهب کرده است اما مهمترین و اصلیترین عامل برای این موضوع سایه سنگین برجام است و اگر این عامل تعدیل شود، فاکتورهای دیگری ایفای نقش کرده و بازار را به سمت و سوی مثبت سوق خواهند داد.
وی خاطرنشان کرد: برخی سیاستگذاریها در زمینه نرخگذاری دستوری، مالیاتها و غیره که از سوی سیاستگذاران تحمیل شده، فضای بازار را برای سهامداران بی اعتماد کرده است.
صنوبری ابراز امیدواری کرد: در صورت اصلاح قوانین، اقدامات خوبی در فضای بنیادی شرکتها انجام خواهد شد و گزارشهای فصلی و ماهانه شرکتها هم ارزندگی سهمها را برای بلندمدت نشان میدهد.
ارسال نظر