|

بازار رمزارزها در انتظار طوفان است

هفته‌هاست بیت کوین حرکت صعودی یا نزولی قاطعی از خود نشان نداده و قیمت در یک بازه بسیار باریک گرفتار شده است. با این حال، انتظار می‌رود دوره تثبیت قیمت در آینده‌ای نزدیک به پایان برسد و آن‌طور که پیداست بازار اکنون سناریویی شبیه به آرامش قبل از طوفان را دنبال می‌کند.

در نمای یک‌روزه بازار بیت کوین نشانه امیدوارکننده‌ای دیده نمی‌شود و قیمت تاکنون در عبور از مقاومت‌های داینامیک (متغیر) میانگین‌های متحرک ۵۰ و ۱۰۰ روزه ناموفق ظاهر شده است. مقاومت این میانگین‌های متحرک در حال حاضر به ترتیب حوالی ۲۰٬۰۰۰ و ۲۱٬۰۰۰ دلار قرار گرفته است.

با وجود شکست اخیر خط روند نزولی روی نمودار، تا زمانی که مقاومت میانگین‌های متحرک ۵۰ و ۱۰۰ روزه و همین طور سطح ۲۴٬۰۰۰ دلار شکسته نشود، ساختار کلی بازار همچنان نزولی در نظر گرفته خواهد شد.

برای مشخص‌کردن این مسئله که آیا در ادامه یک سناریوی صعودی در کار خواهد بود یا اینکه با شکسته‌شدن حمایت ۱۸٬۰۰۰ دلاری راه برای ریزش قیمت تا ۱۵٬۰۰۰ دلار یا حتی سطوح پایین‌تر باز خواهد شد، به زمان بیشتری نیاز است.

در نمای ۴ ساعته بازار بیت کوین نیز دیده می‌شود که سطوح ۱۸٬۰۰۰ و ۲۰٬۰۰۰ دلار همچنان دست‌نخورده باقی مانده‌اند و قیمت در بازه‌ای که ۱۹٬۰۰۰ دلار مرز میانی آن است، نوسان می‌کند. بازگشت از سطح ۱۸٬۰۰۰ دلار اما، با نشانه‌هایی صعودی همراه بوده است.

آن‌طور که از نمودار زیر پیداست، قیمت در حال تشکیل یک پرچم صعودی است و در صورتی که همه چیز درست پیش برود، هدف این الگوی نموداری در نزدیکی ۲۰٬۰۰۰ دلار خواهد بود و شکسته‌شدن این سطح نیز محتمل است.

در مقابل، اگر حمایت یا ضلع پایینی الگوی پرچم در ادامه شکسته شود، این چشم‌انداز صعودی هم اعتبار خود را از دست خواهد داد. شاخص قدرت نسبی (RSI) تقریباً روی سطح ۵۰ (محور میانی) قرار دارد و این یعنی نوعی بلاتکلیفی میان خریداران و فروشندگان در تعیین مسیر حرکت قیمت وجود دارد.

ریزش ادامه‌دار بیت کوین طی ماه‌های اخیر به فعالان بخش‌های مختلف بازار ارزهای دیجیتال فشار زیادی وارد کرده است. ماینرها نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

ماینرها بدون شک جزو بازیگران اصلی اکوسیستم بیت کوین هستند؛ چراکه تراکنش‌های کاربران را پردازش کرده و امنیت شبکه را نیز تأمین می‌کنند. این استخراج‌کنندگان همواره مقدار قابل‌توجهی بیت کوین نیز در اختیار دارند که با هدف برای کسب سود بیشتر از آنها در آینده، نگهداری می‌شوند.

سقوط قیمت در ماه‌های اخیر اما، سودآوری استخراج بیت کوین را برای بخشی از ماینرها از بین برده است و بسیاری از آنها به انرژی ارزان دسترسی نداشته و حمایت مالی و قانونی نیز از آنها صورت نمی‌گیرد. فشار مالی اغلب سبب می‌شود ماینرها به‌خاطر تأمین هزینه‌های عملیاتی خود بخشی از دارایی‌هایشان را بفروشند. شاخص درون‌زنجیره‌ای «موجودی بیت کوین ماینرها» نیز این موضوع را درباره بازار نزولی کنونی بیت کوین تأیید می‌کند.

این فروش قابل‌توجه می‌تواند باعث ایجاد فشار نزولی در بازار برای کوتاه‌مدت شود و با کاهش قیمت، هولدرهای بیشتری را به فروش دارایی‌هایشان ترغیب کند. ضمن اینکه این چرخه فاجعه‌بار می‌تواند به سطوحی پایین‌تر از کف‌های کنونی برساند.

در نتیجه، با زیرنظرداشتن شاخص موجودی بیت کوین ماینرها طی ماه‌های پیش رو، می‌توانیم مسیر حرکت بعدی بازار را حدس بزنیم.

 

منبع: رمزارز نیوز
کدخبر: 277209

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین