نحوه پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد
وزیر امور اقتصاد و دارایی از واریز بخشی از سود سهام عدالت تا پایان پاییز سال جاری خبر داد.
بر این اساس فرایند واریز سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ برای ۴۹ میلیون و ۱۸۸ هزار مشمول سهام عدالت از ۲۱ اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و طبق آن سهام عدالت های ۴۵۲ هزار تومانی ۴۸۹ هزار تومان، سهام عدالتیهای ۴۹۲ هزار تومانی ۵۳۲ هزار تومان، سهام عدالت های ۵۳۲ هزار تومانی ۵۷۵ هزار تومان و سهام عدالت های یک میلیون تومانی یک میلیون و ۸۱ هزار تومان سود دریافت کردند.
سیداحسان خاندوزی با اشاره به جلسه امروز شورای عالی بورس، اظهار کرد: در این جلسه مصوب شد سود سهام عدالت شرکتهای بورسی که مهلت آنها برای واریز سود به پایان رسیده و سود سهام عدالت آنها قابل وصول است، تا پایان پاییز برای همه ۴۹ میلیون نفر سهامدار عدالت واریز شود.
وی درمورد میزان سود توضیح داد: میزان سود حدود ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر برگه سهام عدالت است.
وزیر اقتصاد در گفتوگویی که با صداوسیما داشت، همچنین درمورد میزان باقی مانده سود سهام عدالت گفت: مبلغ باقی مانده سود سهام عدالت از شرکتهایی که هنوز مهلت دارند تا پایان سال جاری یا ابتدای سال ۱۴۰۲ انجام میشود و اخبار آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، سود سهام عدالت مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده و میزان آن بسته به ارزش اولیه سهام هر مشمول متفاوت است.
اما این سود سهام عدالت کجا نگه داری میشود؟
پیش از این آقای قربان زاده رئیس سازمان خصوصیسازی در مورد این که پول سودهای شرکتهای غیربورسی سهام عدالت کجاست؟ گفته بود: این پولها در حساب سازمان خصوصیسازی نزد خزانهداری کل کشور وجود دارد. رقم دقیق پرداخت سود هنوز مشخص نیست. باید میزان افزایش سرمایه شرکتها از آن کسر شود و بقیه سودها به حساب ذینفعان سهام عدالت واریز شود.
نیز پیش از رسیدن تاریخ وعده داده شده موضوع واریز این سود را پیگیری کرده بود که بر این اساس یک مقام آگاه گفته بود طبق مصوبات قبلی شورای عالی بورس بعد از اعمال افزایش سرمایه شرکتهای غیر بورسی، سود این شرکتها باید توسط سازمان خصوصی سازی به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال شود و سپرده گذاری سود را پرداخت کند در هر شرایطی باید سازمان خصوصی واریز سود به سپرده گذاری را انجام دهد.
او گفت:، اما اگر سودی پایان شهریور پرداخت نشود مسئول آن سازمان خصوصی سازی خواهد بود.
با گذشت بیش از بیست روز از تاریخ وعده داده شده به سراغ سپرده گذاری مرکزی رفتیم تا جویای واریز سود شرکتهای غیر بورسی شویم.
بر اساس پیگیریها از سپرده گذاری مرکزی اعلام شد:هنوز هیچ اتفاق و تصمیمی در خصوص سود شرکتهای غیر بورسی گرفته نشده و این شرکت هم برای واریز منتظر تصمیمات است.
باشگاه خبرنگاران جوان نیز برای تکمیل پیگیریهای خود با رئیس سازمان خصوصی سازی آقای قربان زاده تماسهای مکرر گرفت، اما پاسخی دریافت نکرد.
احتمال واریز سود شرکتهای بورسی و غیر بورسی سهام عدالت وجود دارد
در راستای واریز سود سهام عدالت، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس آقای پور ابراهیمی گفت: اواسط آبان میشود منابع ناشی از سود سهام شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت را مشخص کرد. پیشنهادی در وزارت اقتصاد در دستور کار قرار گرفته مبنی بر این که با پیگیری واریز سود بورسی سهام عدالت این سود غیر بورسی نیز با آن همزمان در یک بازه زمانی مشخص واریز شود و حداکثر تا یک ماه دیگر بتواند عملیاتی شود.
در خصوص شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت کارشناس بازار سرمایه مواردی را بیان کرده بود.
آقای مهدی قلی پور گفت: پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا بیشترین سهم را در پرتفوی غیر بورسی سهام عدالت دارند که از ۶ تا ۳۰ درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرد.
او میگوید: سهام عدالت در شهرک صنعتی رشت مالکیت ۵۸ درصدی دارد و تنها سهم با مالکیت بالای پنجاه درصد در پرتفوی است و بعد از آن شرکت ساختمان سد و تاسیسات آبیاری با مالکیت ۴۹ درصدی قرار دارد. سهام عدالت نیم درصد مالکیت مگاموتور را نیز دارد. مشانیر، دخانیات ایران، شهرک صنعتی کاوه و شهرک صنعتی البرز دیگر سهام موجود در پرتفوی سهام عدالت هستند.
با پایان شهریور و عدم واریز سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت بار دیگر وعدههای داده شده از سوی مسئولان مربوطه محقق نشد! وعدههایی که گویا تنها برای رفع مسئولیت است چرا که افراد در برابر وعدههایی که میدهند پاسخگو نیستند و تنها این سهامداران هستند که چشم انتظار واریز این سود بعد از گذشت بیش از پانزده سال مانده اند.
افزایش دو برابری سود سهام عدالت در سال جاری
محمد خزائی، دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت گفت: پیشبینی میشود سود سهام عدالت که در پایان سال جاری پرداخت خواهد شد نسبت به سال گذشته دو برابر شود.
وی در مورد اینکه پرتفوی و ترکیب سبد سهام عدالت امسال چه تغییری پیدا کرده است، گفت: وقتی یک شرکت سود پرداخت میکند بخشی از سود کسب شده را به سهامداران میدهد و بخش دیگری صرف افزایش سرمایه در شرکت میشود که در نتیجه قیمت سهام آن در بازار افزایش مییابد یعنی علاوه بر اینکه سود عدالت امسال دو برابر میشود قیمت سهام عدالت نیز به طور میانگین ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش مییابد. بنابراین از مردم میخواهیم سهام عدالت خود را نگه دارند و این سهام طی یکی دو سال آینده بسیار بهتر میشود.
سود سهام عدالت دو یا سه بار در سال پرداخت می شود
حیدری، سخنگوی کانون شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت درباره زمان اجراییشدن دوبرابر شدن سود سهام عدالت گفت: جریان برگزاری مجامع شرکتهای بورسی، بسته به پایان سال مالی تا اواسط سال طول می کشد. در این راستا شاهد هستیم سود سهام عدالت در سالهای اخیر در اسفندماه واریز شده است اما تلاش داریم بازه زمانی توزیع سود را در سال دو یا سه بار کنیم تا حجم مراجعات مردم کاهش پیدا کند و اگر مردم نیازهای اضطراری مالی دارند از آن استفاده کنند.
حیدری در خصوص آزادسازی سودها بیان کرد: آزادسازی سهام عدالت بعد از ابلاغیه سال ۱۳۹۹، رهبر معظم انقلاب محقق و انجام شده است؛ اما آنچه بعضاً به عنوان آزادسازی برداشت می شود، در حقیقت معاملاتی شدن سهام عدالت است که این امر نه در سیاستهای کلان برنامه ریزان و نه در بین کارشناسان بازار سرمایه به ویژه در شرایط ریزشی بازار توصیه نمی شود.
ارسال نظر