|

چگونه بهترین صندوق سرمایه گذاری را انتخاب کنیم؟

اقتصاد چگونه بهترین صندوق سرمایه گذاری را انتخاب کنیم؟

اگر تصمیم به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه داشته باشید، انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌گذاری یکی از مهمترین تصمیماتی است که با آن مواجه خواهید بود. در این مطلب به‌طور خلاصه تلاش کرده‌ایم یک راهنمای ساده و سریع برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌گذاری ارائه کنیم.

رایج‌ترین انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با توجه به ترکیب دارایی‌های آن‌ها انواع مختلفی دارند. برخی از صندوق‌ها منابع مالی خود را صرف سرمایه‌گذاری در دارایی‌هایی با ریسک کم می‌کنند و برخی دیگر در دارایی‌های پرریسک از قبیل سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند. صندوق سهامی، صندوق درآمد ثابت، صندوق سرمایه‌گذاری در طلا و صندوق مختلط برخی از رایج‌ترین انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. با توجه به تنوع زیاد این صندوق‌ها، مهم‌ترین گام پیش از انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری، تصمیم‌گیری در خصوص میزان ریسکی است که حاضر به تحمل آن هستید. البته همواره در نظر داشته باشید میان ریسک و بازده ارتباط مستقیم وجود دارد؛ یعنی هرچه ریسک بیشتری تحمل کنید، به‌احتمال زیاد بازده سرمایه‌گذاری شما هم بیشتر خواهد بود.

معرفی خلاصه انواع صندوق‌ها

در میان صندوق‌هایی که به آن‌ها اشاره کردیم، صندوق درآمد ثابت کاملا بدون ریسک است و به تبع آن از کمترین بازدهی نیز برخوردار است. اگرچه همچنان بازده سرمایه‌گذاری در آن بالاتر از سپرده‌گذاری در بانک است. در مقابل سرمایه‌گذاری در صندوق سهامی در بلندمدت با بازدهی بسیار زیادی همراه است؛ اما ریسک فراوانی نیز دارد. 

قیمت واحدهای صندوق‌های مبتنی بر طلا متناسب با نوسانات قیمت طلا تغییر می‌کند و دارایی‌های صندوق مختلط نیز با نسبت‌های متفاوت میان سهام و دارایی‌هایی با ریسک کمتر تقسیم می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت میزان ریسک و بازدهی صندوق مختلط بین صندوق درآمد ثابت و صندوق سهامی قرار دارد. 

حال که به‌طور خلاصه با انواع صندوق‌ها و میزان ریسک و بازدهی هر یک آشنا شدید، می‌توانید با توجه به درجه ریسک‌پذیری خود نوع صندوق مورد نظر را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید مجبور نیستید تمام دارایی خود را صرف سرمایه‌گذاری در یک صندوق کنید و می‌توانید آن را میان صندوق‌های مختلف تقسیم کرده و ریسک سرمایه‌گذاری خود را مدیریت کنید. فراموش نکنید قبل از هر اقدامی در زمینه خرید واحد در صندوق‌های سرمایه‌گذاری لازم است نسبت به دریافت کد بورسی آنلاین اقدام کرده باشید.

سایر معیارهای مهم در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری

پس از اینکه درباره نوع صندوقی که می‌خواهید در آن سرمایه‌گذاری کنید تصمیم گرفتید، می‌توانید با مراجعه به سایت فیپیران تمام صندوق‌های فعال و دارای مجوز را مشاهده کنید. این سایت برای صندوق‌های مختلف تمام اطلاعات مورد نیاز سرمایه‌گذاران را قرار می‌دهد. در ادامه با مثالی کوتاه، نحوه استفاده از اطلاعات فیپیران را توضیح داده‌ایم.

فرض کنید قصد دارید در یک صندوق درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کنید. برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت ابتدا به سایت فیپیران مراجعه کرده از منوی «صندوق‌ها»، صندوق با درآمد ثابت را انتخاب می‌کنید. جدولی که در ادامه مشاهده می‌کنید فهرستی از تمام صندوق‌های درآمد ثابت فعال در بازار است. پس از مشاهده این جدول می‌توانید اطلاعات آن را بر اساس هر کدام از داده‌ها که برایتان مهم‌تر است مرتب کنید. مثلا می‌توانید صندوق‌ها را بر اساس بیشترین بازده یک‌ساله مورد بررسی قرار دهید.

مراحل سرمایه گذاری در صندوق‌ها

دریافت کد بورسی آنلاین نخستین مرحله سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها است. برای اینکار می‌توانید با مراجعه به سایت کارگزاری فارابی در مدت زمان بسیار کوتاهی مراحل ثبت‌نام و احراز هویت را تکمیل کرده نسبت به دریافت کد بورسی آنلاین اقدام کنید. پس از این مرحله باید ببینید شیوه خرید و فروش صندوقی که انتخاب کرده‌اید چگونه است. اگر نحوه خرید و فروش صندوق مورد نظر مبتنی بر صدور و ابطال بود، باید با مراجعه به سایت صندوق و ثبت‌نام در آن، با شارژ حساب کاربری خود نسبت به خرید واحد‌های صندوق اقدام کنید. به‌عنوان مثال صندوق دوم اکسیر فارابی یک صندوق درآمد ثابت است که معامله واحدهای آن مبتنی بر صدور و ابطال است. دسته دیگری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز وجود دارند که به آن‌ها اصطلاحا صندوق‌های قابل معامله یا ETF گفته می‌شود. صندوق لبخند فارابی یکی از این صندوق‌هاست. برای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌توانید با جستجوی نماد صندوق مورد نظر در سامانه معاملات آنلاین کارگزاری‌ها درست مانند خرید سهام، سفارش خرید خود را در بازه قیمتی مجاز ثبت کنید.

آموزش بورس، راهی به‌سوی سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار

با وجود سهولت و سوددهی بالای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند خودشان به طور مستقیم در این بازار سرمایه‌گذاری کرده و نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کنند. اگر چنین تصمیمی دارید، فراموش نکنید سرمایه‌گذاری بدون آموزش بورس نمی‌تواند در نهایت نتایج خوبی به‌دنبال داشته باشد. بنابراین پیش از هر اقدام جدی در زمینه سرمایه‌گذاری حتما آموزش ببینید.

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 279003

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین