علت تاخیر در ارسال بودجه چیست؟
دلایل تاخیر در ارسال لایحه بودجه مورد بررسی قرار گرفت.
سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم در مجمع تشخیص نظام، ضرورت هماهنگی لایحه بودجه با برنامه هفتم و مصوبه جدید مجلس مبنی بر دومرحلهای شدن بررسی لایحه بودجه از دلایل اصلی تأخیر در ارسال لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس است.
سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: با وجود آماده بودن لایحه بودجه ۱۴۰۲ در زمان قانونی، اما زمانبر بودن بررسی سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه در مجمع تشخیص نظام، ضرورت هماهنگی لایحه بودجه با برنامه هفتم، و مصوبه جدید مجلس مبنی بر دومرحلهای شدن بررسی لایحه بودجه از دلایل اصلی تأخیر در ارسال لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس است.
با توجه به ضرورت تدوین لایحه برنامه هفتم توسعه و نظر به اینکه سیاستهای کلی برنامه مدتزمان زیادی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی و اصلاح قرار گرفت، لذا دولت میبایست لایحه بودجه سال آتی را با این سیاستها هماهنگ مینمود.
از سوی دیگر، نمایندگان مجلس طرح اصلاح مواد (۱۸۰) و (۱۸۲) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را بهصورت دوفوریتی تصویب کردهاند که بر اساس این طرح، نحوه تدوین و ارائه لوایح بودجه سنواتی به مجلس تغییر خواهد کرد و لایحه بودجه در دو مرحله مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت؛ لذا با توجه به اینکه دولت خود را برای اجرای طرح مذکور در صورت تأیید شورای نگهبان نیز آماده کرده بود، ایجاد تأخیر در ارائه لایحه اجتنابناپذیر میکرد.
با توجه به اینکه فرآیند تدوین لایحه برنامه هفتم نیز بهطور موازی و همزمان در سازمان برنامه و بودجه کشور در جریان است، لذا میبایست هماهنگی لازم بین دو لایحه مذکور نیز ایجاد شود بهنحوی که لایحه برنامه هفتم به بلوغ نسبی رسیده تا بتواند اثرگذاری لازم بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را داشته باشد، به همین منظور تدوین لایحه بودجه زمان بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد.
درآمد دولت در بودجه ۱۴۰۲ چقدر است؟
نایب رئیس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس به میزان درآمد دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ اشاره و تاکید کرد: درآمدهای دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ حدود ۴۰ درصد رشد دارد. یعنی منابع حاصل از درآمدهای دولت از حدود ۷۰۰ همت بودجه ۱۴۰۱ به حدود هزار همت رسیده است. واگذاری داراییهای سرمایهای که بخش عمده آن فروش نفت و اموال دولت است در مجموع از حدود ۵۱۷ همت به حدود ۷۲۰ همت افزایش پیدا کرده که حدود ۴۰ درصد افزایش در واگذاری دارایی سرمایهای داریم. زنگنه گفت: در حوزه واگذاری داراییهای مالی حدود ۶۳ درصد رشد داریم و واگذاریهای مالی از حدود ۱۷۰ همت سال جاری به حدود ۲۸۸ همت برای سال آینده افزایش پیدا کرده است. او اظهار کرد: درآمدهای مالیاتی بخش عمده درآمدهای بودجهای را شامل میشود.
او به تحلیل لایحه بودجه ۱۴۰۲ پرداخت و تاکید کرد: دولت نسبت به بودجه ۱۴۰۱، مخصوصا در حوزه هزینهها منعطفتر عمل کرده است. در میانه سال جاری به جهت لایحههایی که دولت به مجلس آورد سقف هزینهها افزایش پیدا کرد. دولت لایحه افزایش حقوق کارکنان دولت را به مجلس ارائه کرد. همچنین اگر لایحه وزارت نیرو برای فروش اوراق مصوب شود، منابع افزایش پیدا میکند. در مجموع به نظر میرسد دولت لایحه سال آینده را هم در حوزه هزینهها و هم در حوزه منابع با نگاه بازتری چیده است که البته باید دید در حوزه درآمدی این ارقام محقق میشود یا خیر. زنگنه در پایان گفت: البته چون به صورت رسمی لایحه دولت ارائه نشده ممکن است برخی از ارقام تغییر کند.
ارسال نظر