|

گزارش اختصاصی گسترش نیوز؛

موضع جدید مجلس درباره عرضه خودرو در بورس

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: با این روشی که خودروسازان محصولاتشان را در بورس عرضه می کنند مخالفیم و پیشنهادمان این است که اختلاف بین قیمت شورای رقابت و بورس به دست خودروساز نرسد تا انگیزه‌ای نداشته باشد که سود بیشتری به دست آورند.

اقتصاد

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه، دوم اسفند ماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، راس ساعت ۹ و ۶دقیقه و با حضور  ۲۲۹ نفر از نمایندگان آغاز شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: جلسه ما از راس ساعت ۸ و ۵ دقیقه یعنی حدودا یک ساعت قبل آغاز شده و نشست به صورت غیرعلنی در حوزه مسائل اقتصادی و ارزی کشور بود.

حسینعلی حاجی دلیگانی دستور کار نشست امروز را به شرح ذیل قرائت کرد:

گزارش کمیسیون اصل نودم(۹۰) قانون اساسی در مورد عضویت ایران در موافقتنامۀ آب و هوایی پاریس

گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از صادرات تولیدات شرکت سیمان کردستان

گزارش نهایی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در خصوص تحقیق و تفحص از دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

گزارش کمیسیون عمران در مورد استنکاف و نقض قانون عوامل اجرایی در حادثه فروریزش ساختمان متروپل

انتخاب نمایندگان ناظر در مجامع و شوراها

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد

بررسی طرح نحوه مواجهه با قانع کننده نبودن پاسخ وزیر

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار

گزارش شوردوم کمیسیون عمران در مورد طرح اصلاح قانون حمایت از بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده پیرامون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) و حرم مطهر حضرت معصومه (س)

بررسی تقاضای دو فوریت در مورد لایحه اصلاح تبصره ۸ ماده  واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱

بررسی تقاضای دو فوریت در مورد طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز.

ردپای موافقت نامه پاریس در خاموشی های چند سال اخیر

علی خضریان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون اصل نودم(۹۰) قانون اساسی در مورد عضویت ایران در موافقتنامۀ آب و هوایی پاریس و با محورهای مهمی درخصوص چالش های اجرای موافقت نامه مذکور برای کشور از جمله نبود منبع تامین هزینه سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای تعهدات، بی اثر بودن توافق نامه پاریس در زمینه کاهش آلودگی هوا، ایجاد مانع در مسیر پیشرفت کشور علی الخصوص تحقق اقتصاد مقاومتی و سایر تبعات سیاسی و امنیتی آن را قرائت کرد.

معاهده پاریس مانع سرمایه‌گذاری کشور در ساخت نیروگاه‌های تولید برق شد

علیرضا سلیمی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، دوم اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی با استناد اصل (۱۱۰) قانون اساسی و بند (۱۳) سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: با توجه به گزارش کمیسیون اصل ۹۰ چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد، همان طور که مشخص شد بر اساس این گزارش دولت گذشته معاهده موافقتنامه پاریس را پذیرفته و این معاهده موجب وارد شدن خساراتی به کشور شده است.

مجلس فردا در ادامه جلسه امروز بار دیگر به مسئله ارز می پردازد

عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی در نشست علنی مجلس در واکنش به گزارش اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آیا اقتصاد مهم است و آیا اولویت موضوع طلا و ارز است یا موضوع موافقتنامه آب و هوایی پاریس؟

وی افزود: رئیس مجلس برای جایگاه و شأن مجلس اهمیت قائل است و در غیاب ما در جلسات دفاع می کند اما رئیس دولت، معاون اول، وزیر اقتصاد و بقیه ارکان اقتصادی دولت کجا هستند که به جای احضار در مجلس بیایند و برای بهبود روابط قوا و پاسخگویی به مردم و نمایندگان، داوطلب حضور در مجلس باشند نه در پشت درهای بسته جلسات غیرعلنی.

وی افزود: ما در این جلسات کلیاتی با هم مرور می کنیم که مرتب تکرار می شود و در کمیسیون ها و صدا و سیما و کار کارشناسی مرتب به آن ها پرداخته می شود و انتظار داریم اگر دولت متوجه نیست که به نفع کشور و دولت است که برای پاسخگویی به مردم و نمایندگان پیش قدم شود رئیس مجلس آن ها را احضار کند تا فردا به هر مصلحتی که هست در علنی و غیرعلنی به مجلس بیایند و مشخص شود که مجلس و نمایندگان به دنبال موضوع آب و هوای اقتصادی کشور هستند و این اولویت اول ما است.

مخالف روش کنونی عرضه خودرو در بورس هستیم

مصطفی طاهری در نشست علنی امروز (سه شنبه دوم اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: هم‌اکنون به دو موضوع که پرسش های فراوانی پیرامون آن مطرح میکنند پاسخ می‌دهم که یکی خودرو و یکی برشی از لایحه بودجه و نگاهی که بودجه و تلفیق به تولید داشته است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در مورد خودرو به تشریح دلایل وضعیت کنونی بازار خودرو و راهکار ارزان کردن قیمت خودرو اشاره می‌کنم.

وی تصریح کرد: در مورد وضعیت بازار خودرو قبل از سال ۹۷ تقریبا یک و نیم میلیون خودرو در کشور تولید می‌کردیم و بعد از آن تا سال ۱۴۰۰ تقریبا تولید خودرو به نصف کاهش یافته است و نیاز کشور نیز تولید یک و نیم میلیون خودرو است بنابراین در طول چهار سال هر سال حدود ۷۰۰ هزار نسبت به نیاز کشور کمتر تولید شده است که مجموعا می‌شود حدود ۳ میلیون خودرو که نیاز از این جهت به بازار اضافه شده است.

طاهری اظهار کرد: واردات خودرو قبل از سال ۹۷ حداکثر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار که در سالهای مختلف متفاوت بوده است میانگین ۷۰ هزار تا در سال خودروهای خارجی به کشور وارد شد و از سال ۹۷ تاکنون تقریبا واردات خودرو انجام نشده است بنابراین ۴ سال ضربدر ۷۰ هزار خودرو میشود حدود ۴۰۰ هزار خودروی خارجی که نیاز داشتیم این دو دلیلی است برای اینکه تقاضا برای خودرو زیاد است.

یارانه دهک های پایین جامعه نیازمند افزایش است

کمال حسین پور در نشست علنی مجلس در تذکر شفاهی خود گفت: مردم نجیبانه از مسئولان کشور انتظار دارند که به مشکلات آنها رسیدگی شود، اما متاسفانه اصرار به سیاست های غلط اقتصادی باعث هدررفت منابع و افزایش محرومیت شده است.

نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه حل مشکلات معیشتی مردم در اولویت کاری تعدادی از مدیران کت و شلواری دولت نیست و دلخوش به گزارشات اتوکشیده هستند، ادامه داد: اکنون فصل رسیدگی به لایحه بودجه است، افزایش حقوق کارمندان، بازنشستگان و مستمری بگیران باید متناسب با تورم باشد. باید در بودجه سال آینده زمینه های افزایش حقوق فرهنگیان را فراهم کنیم و به مددجویان نهادهای حمایتی کشور به ویژه سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) توجه ویژه ای داشته باشیم.

کدخبر: 287750

ارسال نظر

 

آخرین اخبار