|

پیش بینی قیمت دلار (۶ اسفند) / بازار در انتظار یک معجزه

قیمت دلار روز پنجشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۱ صعودی بود.

اقتصاد

قیمت دلار در آخرین روز هفته نیز افزایش داشت. معامله‌گران که با وعده‌های نهاد پولی کشور منتظر معجزه‌ مرکز مبادله ارز و طلا بودند همچنان به کاهش قیمت این اسکناس آمریکایی امید دارند.

به گزارش تجارت‌نیوز قیمت دلار امروز نوسان افزایشی داشت. دیروز نیز در مرکز مبادله ارزی قیمت دلار ۱۵۱ تومان بیشتر از روز چهارشنبه معامله شد و در بازار معاملات آزاد و بازارهای موازی نیز این اسکناس آمریکایی در روند صعودی قرار داشت.

رشد پیوسته قیمت دلار در هفته اول اسفند

در هفته‌ای که گذشت قیمت دلار فقط در روز سه‌شنبه‌، همزمان با آغاز به کار مرکز مبادله ارز و طلا کاهش داشت و در سایر روزهای این هفته با روند صعودی همراه بود.

کارشناسان معتقدند رشد تقاضا به جهت افزایش انتظارات تورمی با گفتاردرمانی از بین نمی‌رود؛ این در حالی است که سطحی از نااطمینانی در جامعه شکل گرفته که با وجود تلاش‌های نهاد پولی کشور، ارائه بسته‌های ارزی، ایجاد سامانه و تالارهای ارزی متعدد اصلاح نمی‌شود.

روز پنج‌شنبه، ۴ اسفند‌ماه، دلار در مرکز مبادله ارزی با قیمت ۴۱ هزار و ۷۰۰ تومان کشف قیمت شد. همچنین بانک مرکزی از عرضه ۴۰۰ میلیون دلار در مرکز مبادله ارز و طلا خبر داد.

برخی از فعالان بازار معتقدند بانک مرکزی با این حجم از افزایش عرضه در تلاش است تا قیمت دلار را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد معامله‌گران بازار آزاد فعلا توجه خاصی به خرید و فروش‌های مرکز مبادله ارز و طلا نشان نداده‌اند. حال باید دید در روزهای آینده اقبال این مرکز بر وفق سیاست‌های نهاد پولی کشور است یا کوک ناسازگاری می‌زند.

سیگنال‌های بین‌المللی قیمت دلار را کاهش می‌دهند؟

پس از ناامیدی از موفقیت سیاست‌های داخلی، سیگنال‌های بین‌المللی آخرین کورسوی امید متقاضیان ارز آمریکایی است.

اخیراً جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا، با تکرار مواضع پیشین واشینگتن، ادعا کرد: «موضوع توافق هسته‌ای (برجام) ایران در حال حاضر در دستور کار قرار ندارد.».

 اما برخی از معامله‌گران تصور می‌کنند سفر پادشاه عمان به ایران و تبادل پیام با قطر، همزمان می‌تواند در روند کاهش قیمت دلار موثر باشد.

علاوه بر آن، سفر کارشناسان آژانس و زمزمه‌های سفر احتمالی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، امید دیگری برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای برجام است تا شاید قیمت دلار در مسیر نزولی قرار گیرد.

با این حال آمریکا  بار دیگر اعلام کرده تمرکزش بر مذاکرات برجام را برداشته و پادشاه عمان حامل پیام برجامی برای تهران نیست.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در این باره گفته سفر رابرت مالی به عمان ارتباطی با سفر هیثم بن طارق آل سعید، سلطان عمان، به تهران ندارد.

با این حال، با انتشار خبر سفر پادشاه عمان به ایران و تبادل پیام با قطر، معامله‌گران به روند کاهشی ترغیب شدند؛ اما در مقابل احتمال پیوستن عراق به شبکه سوئیفت، سخنان وزیر خارجه اسرائیل و وزیر خارجه آمریکا،‌ معامله‌گران امیدوار به روند افزایشی را به میدان آورد.

آشفتگی بازار آزاد ادامه دارد؟

همزمان با راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلا،‌ عرضه دلار به صرافی‌ها و فروش دلار توافقی متوقف شد.

این دو رویداد، آشفتگی در بازار ارز و رشد تقاضا را در پی‌ داشت. به نظر می‌رسد هراس مردم از کاهش ارزش دارایی‌های ریالی‌شان باعث شده به بازار دلار و طلا با چشم دارایی‌ رزرو نگاه کنند و همین دیدگاه و نگرانی برای آینده، سطح تقاضا را افزایش داده است.

تحلیلگران بازار ارز معتقدند دسته‌ای از عوامل سیاسی و اقتصادی بر قیمت ارز تاثیرگذار است؛ آنها می‌گویند عامل تحریم‌ها، چشم‌انداز اقتصادی و رکود تورمی،‌ انتظارات تورمی، ریسک‌های سیاسی و پیش‌بینی ناپذیری، تغییرات زیاد سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، صادرات غیرنفتی و تراز تجاری بر رشد قیمت دلار موثرند.

شکل‌گیری انتظارات تورمی مثبت ریشه در مذاکرات هسته‌ای برجام دارد و بسیاری از کارشناسان و معامله‌گران تاکید می‌کنند که در حال ‌حاضر چشم‌انداز مذاکرات تیره‌تر از چند ماه قبل است.

با وجود رکود تورمی پنج‌ سال گذشته به نظر می‌رسد دیدگاه تحلیلگران اقتصادی برای سال آینده چندان مثبت نباشد. آنها معتقدند با وجود تحریم‌ها، کشور از شرایط تورم خارج نمی‌شود و به طور بنیادی التهابات ارزی همچنان ادامه دارد. توجه به این نکته ضروری است که در کشورما استهلاک نیز بیشتر از سرمایه‌گذاری است.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 287970
  • ناشناس ارسالی در

    دلارپایین نخواهدامدمگرلغوتحریم دررابطه ب اکشورها

ارسال نظر